8 Gen 1’li Galaxy S22 serisinde Türkiye ihtimali

  • Konuyu başlatan Veyis Özen Ertuğ
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

V

Veyis Özen Ertuğ

SDN Okuru
Samsung, Exynos 2200 işlemciden umudunu kesmiş olabilir. Yeni bir sızıntıya göre Snapdragon 8 Gen 1 kullanan S22 için Türkiye ihtimali doğdu.

Samsung, gecikmeden sonra uzun süredir beklenen Exynos 2200 işlemcisini tanıttı. Firmanın bu tanıtımda geçtiğimiz yıllardan farklı olarak çekirdek hızlarını açıklamamış olması ise kafaları karıştırdı. Tüm bunların yanında Exynos 2200 hakkında spekülasyonlar devam ediyor. Buna göre işlemcinin çok daha az bölgede karşımıza çıkma ihtimali var. Bu anlamda Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Galaxy S22 serisi için Türkiye ihtimali doğdu.

Galaxy S22 serisi daha fazla bölgede Snapdragon 8 Gen 1 kullanabilir​

Aslında bu iddia ilk defa ortaya atılmadı. Daha önce de Ice Universe, Twitter paylaşımlarında Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinin Kuzey Amerika, Çin ve Japonya dışına da çıkabileceğini iddia etmişti. Samsung hakkında sızıntılar yapan Dohyun Kim adlı Twitter hesabı, bu anlamda bir liste paylaştı.
Galaxy S22 Series AP by Regions
1. Europe: Exynos
2. North America: Snapdragon
3. South America: Snapdragon
4. East Asia: Snapdragon
5. South East Asia/Oceania: Snapdragon
6. West Asia: Exynos & Snapdragon
7. Middle East Asia: Exynos & Snapdragon
8. Africa: Exynos & Snapdragon
— Dohyun Kim (@dohyun854) January 20, 2022

Listeye bakılırsa Samsung, Avrupa bölgesine Exynos işlemciyi sunmanın peşinde. Bu anlamda Türkiye’nin durumu ise biraz karışık. Her ne kadar yönetimsel anlamda Türkiye Orta Doğu pazarına bağlı olsa da, şirketler pazarlama açısından Avrupa bölgesine göre de stratejiler oluşturabiliyor. Bu anlamda eğer sızdırılan liste doğruysa Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yer alan S22 serisinin Türkiye pazarına çıkma ihtimali de var.

Samsung S22 serisinin bu yıl da Ocak ayında tanıtılması beklentiler arasındaydı. Ancak işlemci tarafında yaşanan gecikmeler Galaxy Unpacked 2022 lansmanını 8 Şubat tarihine kadar erteledi. Bu erteleme sonrası ise bazı kaynaklar, Exynos 2200 işlemcisi hakkında iptal edildiğine varan iddialar ortaya attı. İşlemcinin tanıtılması bu iddiaları ortadan kaldırsa da bu tanıtımda çekirdeklerin sayısı ve adları dışında teknik bilgi paylaşılmadı.

8-gen-1-galaxy-s22-serisi-turkiye-ihtimali-1.jpg


Samsung, Exynos 2200 işlemcisini 4 nm fabrikasyon süreci ile üretti. Bu işlemci sekiz çekirdekli bir yapıda ve 1+3+4 şeklinde bir dizilime sahip. Bu mimarinin 2.59 GHz hızında bir Cortex-X2 süper çekirdeğini, 2.5 GHz hızında üç Cortex-A78 çekirdeğini ve 1.73 GHz hızında dört Cortex-A55 çekirdeğini içermesi beklentiler arasında.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yine 4 nm mimariye sahip ancak çekirdek yapısı çok daha farklı yapıda. Buna göre işlemci, 1 adet Arm Cortex-X2 3.0GHz, 3 adet Arm Cortex-A710 2.5GHz, 4 adet Arm Cortex-A510 1.8GHz olmak üzere toplanda 8 çekirdekli yeni Arm V9 mimarisiyle karşımıza çıkıyor.
Kaynak: 8 Gen 1'li Galaxy S22 serisinde Türkiye ihtimali
 
Son düzenleyen moderatör:

Doğukan S

Doçent
Katılım
16 Eylül 2015
Mesajlar
662
Reaksiyon puanı
266
Puanları
63
Ben şahsen Türkiye'ye cihazın Exynos 2200'lü versiyonunun geleceğini düşünüyorum. Samsung bence Exynos 2200'ü cihazlarla beraber tanıtmak istiyordu. Bu yüzden tanıtımı ertelemişlerdi ama iptal edilebilir tarzı iddialar çıkınca bir an önce tanıtmak istediler ve çok detaya inmeden tanıttılar. Detaylı bir şekilde S22 ailesi ile beraber tanıtacaklar. Bu yüzden cihazın ülkemize her zamanki gibi Exynos versiyonu ile geleceğini düşünüyorum. Exynos 2100, Exynos 990 kadar kötü olmasa da toparlamış bir işlemci olsa da güzel bir Exynos işlemciye ihtiyacı var Samsung'un. Ben, AMD ve Samsung işbirliğinden umutluyum. Exynos 2200'ün güzel bir işlemci olacağını düşünüyorum.
 
Üst