720p x264 videoları izlemek için önerisi olan varmı?

trueblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar asus eeepc 1101 ha netbook kullanıyorum. ekran kartı intel gma 500, işlemci intel atom z520, ram 1 gb.. diğer 720p lerde sorun olmuyor ama x264 lerde takılıyor ses önde görüntü arkadan devam ediyor. klite codec felan yuklu, coreavc diye bi codec varmış pc yi 720p canavarı yapıyomuş, benim pc'yi yapmadı, bir sürü proğram yukledim, gom, km, vlc, mkv, divx player olmadı. bi önerisi olan varmı? :confused1:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ram yetersiz geliyo olabilir kaç GB ram var sende

Pardon 1GB ram varmış dikkat etmemiştim sorun ram yetersiz ondan 2destekliyorsa 2Gb yada 1Gb arttır derim bende asus 1201N kullanıyorum 1GB ta sorun vardı şimdi 3Gb yaptım sorun yok

trueblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam olmadı ya diğer playerlardan bi farkı yok saol yinede

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

Ram yetersiz geliyo olabilir kaç GB ram var sende

Pardon 1GB ram varmış dikkat etmemiştim sorun ram yetersiz ondan 2destekliyorsa 2Gb yada 1Gb arttır derim bende asus 1201N kullanıyorum 1GB ta sorun vardı şimdi 3Gb yaptım sorun yok

olmazsa onu yapayım bari, 1101 ha da hız aşırtma olayı var onuda yaptım ram artırımında bu özellik kayboluyor felan diyolar ama deneyecez artık.. diğer 720plerde sorun olmadığından codecle felan belki halledilebilir diye düşündüğümden bu başlığı açtım saolasın önerin için.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlar asus eeepc 1101 ha netbook kullanıyorum. ekran kartı intel gma 500, işlemci intel atom z520, ram 1 gb.. diğer 720p lerde sorun olmuyor ama x264 lerde takılıyor ses önde görüntü arkadan devam ediyor. klite codec felan yuklu, coreavc diye bi codec varmış pc yi 720p canavarı yapıyomuş, benim pc'yi yapmadı, bir sürü proğram yukledim, gom, km, vlc, mkv, divx player olmadı. bi önerisi olan varmı? :confused1:

512 ram'li makinada sorunsuz oynattım videoyu. :D Sizinde bazı ayarlar ve codec ile rahatlıkla oynatabilmeniz gerekir bence...

İlk başta aynı sorun oluyordu bende de, bir yazı okudum internette, resimli anlatım şeklinde...
KMplayer ile birlikte Coreavc codec yüklediğimi hatırlıyorum. Daha sonra KMplayer video ayarlarına girerek, KMplayer programının codec olarak Coreavc'yi kullanmasını sağladım ve birde ekran kartı donanım ivmesi ile ilgili bir işlem yapmıştım ve sorunsuz oynatmıştım videoları...

O yazıyı buldum... resimli anlatım şeklindeki konuyu BURADAN inceleyebilirsiniz... Umarım işinize yarar.

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
codec modec uğraşmadan VLC Media Player yükleyin. pek estetik gelmezse UMPlayer iyidir.

trueblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
512 ram'li makinada sorunsuz oynattım videoyu. :D Sizinde bazı ayarlar ve codec ile rahatlıkla oynatabilmeniz gerekir bence...

İlk başta aynı sorun oluyordu bende de, bir yazı okudum internette, resimli anlatım şeklinde...
KMplayer ile birlikte Coreavc codec yüklediğimi hatırlıyorum. Daha sonra KMplayer video ayarlarına girerek, KMplayer programının codec olarak Coreavc'yi kullanmasını sağladım ve birde ekran kartı donanım ivmesi ile ilgili bir işlem yapmıştım ve sorunsuz oynatmıştım videoları...

O yazıyı buldum... resimli anlatım şeklindeki konuyu BURADAN inceleyebilirsiniz... Umarım işinize yarar.

arkadaşım çok saol söylediklerini yeni deneme fırsatım oldu sorun çözüldü, pc 720p oynatabiliyor artık.. nekadar teşekkur etsem azdır, denemediğim kurmadığım player kalmadı, artık ümidi kestim ram artırmayı düşünüyordum, eyvalah :)

Reaksiyon puanı
189
O makinaya bir kere windows kurulması hata :) O makinaya linux kurup kullanman lazım :)

trueblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O makinaya bir kere windows kurulması hata :) O makinaya linux kurup kullanman lazım :)
hocam sorma linux kullanmayı aslında windowstan çok isteyen birisiyim okadar ubuntu kurdum ama ekran karıtının linux desteği yokmuş. intel gma 500 ekran kartı linux konusunda çok sıkıntılı, desteği olmadığı halde okadar ubuntu kullandım :)

Reaksiyon puanı
189
Babamda da asus eee pc var ona ubuntu netbook remix'i kurdum. Her şeyı sorunsuz kullanıyor...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşım çok saol söylediklerini yeni deneme fırsatım oldu sorun çözüldü, pc 720p oynatabiliyor artık.. nekadar teşekkur etsem azdır, denemediğim kurmadığım player kalmadı, artık ümidi kestim ram artırmayı düşünüyordum, eyvalah :)

Rica ederim ne demek... Sorununuzun çözülmesine sevindim... :)

trueblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayrıca o makina ile hd film nedne izliyorsun anlamadım 100 tl daha verip normal bir leptop alsa idin
dostum bu makinayı alalı 2 yıl oldu nerdeyse evde zaten masaüstü var bunu taşıması kolay olduğundan tercih ettim. elimdeki filmlerin çoğuda hd olunca gittiğim yerlerde bunları nasıl izleyebilirim diye düşünmeye başladım. iyide oldu ama hem taşıması kolay hemde hd izleyebiliyorum artık :) :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yani bende bunu anlamıyorum. İyi görüntüye sahip bir filmi veya videoyu izlemek için illa 40'' tv mi olmalı? :D

Artık cep telefonlarının 4 - 4.5'' ekranları ile HD ve 3D desteklerken ve kullanıcılar bunun önemli olduğunu düşünürken bu soruyu anlayamıyorum... 11.6'' ekrana sahip sanırım bu netbook. Ekran boyutu ne olursa olsun alabileceğiniz en iyi görüntüyü almak istemeniz çok doğal... 1080p yi de zorlayın bence :D

montevo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
dostum bu makinayı alalı 2 yıl oldu nerdeyse evde zaten masaüstü var bunu taşıması kolay olduğundan tercih ettim. elimdeki filmlerin çoğuda hd olunca gittiğim yerlerde bunları nasıl izleyebilirim diye düşünmeye başladım. iyide oldu ama hem taşıması kolay hemde hd izleyebiliyorum artık :) :)

nedenin bilmiyorum ama cevabını okurken alttaki mesajı anladım.kafa 700000 olmuş galiba.neyse bende bir ara media player olarka oluşturayım bitsin koca kasa durumu yaptım ama incelemelere baktıkça içim karadı.intel zaten ekran akrtı yapamıyor işlemcide az gelince dımdızlak kalıyorsun.ion çipsetler ise pahalı.o fikir uçtu gitt.sağlık olsun

llmt7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
düşük ve orta seviye bilgisayarlarda hd izlemek için gom player'ı önerebilirim.