IThelp
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 19

Futbolu seviyorsan, yarın sen de İzmirli'sin!
Futbolu seviyorsan, rekabeti de seversin... Futbolu seviyorsan, 'renklere aşık olmanın ne demek olduğunu iyi bilirsin... Futbolu seviyorsan yarın sen de İzmirli'sin...
Kimseyi kandırmaya gerek yok... Gözümüzde çok büyüttüğümüz ülke futbolunda 'rekabet' denen bir şeyden söz edilirse ve 'derbi' denen kavramın içini tam anlamıyla doldurmak gerekirse 5 takımın adını geçirmek yeterlidir: İstanbullu Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray; İzmirli Göztepe ve Karşıyaka...
Ama zaman, İstanbul'u bir kenara bırakıp başrolü İzmir'e; sözü Göztepe'yle Karşıyaka'ya verme zamanı şimdi...
---------------
Mesleğe ilk başladığım yıl, hazırladığım ilk dosya Göztepe'yle alakalıydı. İzmir'in sarı-kırmızılı 'dev'i Amatör Lig'e; bana da bunun nedenlerini araştırmak, üzüntü ve isyanın boyutlarını ölçmek düşmüştü.
Dönemin başkanı Mustafa Kocaoğlu ve takım kaptanı Ali Kotay'la röportaj yapma fırsatım olmuş, bir 'çöküş' hikayesinin nasıl yazıldığına adeta tanıklık etmiştim.
Göztepe'yi araştırdıkça hep karşıma Karşıyaka çıkıyordu... Sarı - Kırmızı bir tarih kitabında yolculuk ederken yeşil ve kırmızı renkler hiç eksik olmuyordu yanımdan.
'Gode Cengiz'i, 'Fuji Mehmet'i; 'Buldozer Fevzi' ve daha nice efsaneleri daha yakından tanıyordum bu iki 'dev' sayesinde...
Göz Göz - Kaf Kaf rekabetinin ne denli büyük olduğunu, bu rekabetin bilinmeyen yönlerini yine Göztepeli ve Karşıyakalı arkadaşlarım sayesinde daha net şekilde öğreniyordum.
Ve hep o günü bekliyordum... Yani 17 Eylül'ü... En son Şubat 2004'te gerçekleşen buluşmanın tekrarlanacağı günü yani...
Daha önce kim kaç kez kazanmış, en çok golü kim atmış ne önemi var? Önemli olan bu 39. buluşmanın başlayacağı saatte (20:30, TRT 3) İzmir Atatürk Stadı'nda olmak. O da olmuyorsa ekran başında olmak... Bu arada, sakın unutma:
Futbolu seviyorsan, rekabeti de seversin... Futbolu seviyorsan, 'renklere aşık olmanın ne demek olduğunu iyi bilirsin... Futbolu seviyorsan yarın sen de İzmirli'sin...
Aycan ÇEKİ / Fotomac.com.tr
twitter.com/aycanceki
---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
'Gode Cengiz'i, 'Fuji Mehmet'i; 'Buldozer Fevzi' lakaplar cok komik