7 kisi daldılar sinirliyim

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
daha 19 yaşında ve gerçekler. 40 sene sonra gel o zaman konuşalım gerçekleri. ben 5 dil bilen mühendisim. aldığım para anca 5-5.5 bin tl.

benim arkadaş lise mezunu muhasebecilik yapıyor 4 bin tl ye yakın para alıyor ve yıl içindeki bonuslarla benden fazla kazanıyor. liseden sonra işe başladığı için benden de çok parası var kenarda.

yani üniversite falan boş işler. işini iyi yapan döner de satsa üniversite m. llarından çok para kazanır.

biz ne m. llar gördük üniversitede. zeka olarak ilkokul seviyesini bile denk değiller. çarpık eğitim sistemi sayesinde girmişler işte mühendisliğe.

eğer hayat hakkında bir şey ögrenmek istiyorsanız. daha yirmisine gelmemiş bebeleri dinlemeyin. onlar önce dinlemesini öğrenmeli. niyet para kazanmaksa üniversite falan boş iş. hayatta neyi yapmaktan zevk alıyorsanız onu iş edinin. yoksa gerçekten istediğiniz iş değilse üniversitede ailenizin parasını çarçur etmeyin. zaten ediyorsanız bitirdikten sonra da adam olmazsanız. dünyanın küfrünü de yerseniz çalıştığınız yerlerde de.

Dostum sen çok yanlış anlamışsın. Lise terk olsan bile hadi lise hiç okumasan bile gene bir işe girersin çıraktan yavaş yavaş yükselirsin gene paranı kazanırsın ben buna bişi demiyorum fakat cebinde universite diplomanın olması çok şeyi ifade ediyor. Bir sigorta şirketine girmek istediğinde ingilizcen işte bilgisayar bilgin uslübün konuşma tarzın her şeyini soruyorlar ben şahsen lise mevzunu olupta sigorta şirketinde çalışan bir kaç eleman gördüm onlarda ya torpil ile girdi yada yalakalık ile. Her türlü paranı kazanırsın fakat üniversite diploman olması her zaman önüne bir kapı açar onu kast ediyorum.

Lütfen şu tür saçma gereksiz cahilce yorumlarda bulunmayın '' niyet para kazanmaksa üniversite falan boş iş '' bu dünyanın %90 ı para sen bu akıl ile ne kendi evladını nede başka bir çocuğu okutursun bu yüzden türkiye gelişemiyor sizin gibi kıt akıllılar yüzünden. Para için üniversite okunmazmış sen okulu süs olsun diyemi okuyosun ? istediğin bir mesleği seç diyorsun tamam işte seçicek arkadaş istediği mesleği okuyacak onun lisesini üniversitesini o meslek hakkında gerekli bilgileri aldıktan son ve mevzun olduk sonra ister dükkanını açar ister gider başka bir yerde çalışmaya başlar. Sen bana Üniversite okumamış ama sevdiği meslek doktor olduğu için doktorluk yapan birini bana gösterirmisin ? anca o hastahanenin paspasını yapar.

Ha bide kalkmışsın bana 19 yaşındasın fakat git 40 yıl sonra gel diyorsun, Şu anlık zeka seviyen bile benim aklıma denk değil. Bildiğin yeni nesil çocuklara '' PARA İÇİN OKUMAYIN '' diyosun böyle bir zihniyete sahip bir kişi ister 50 yaşında olsun ister 60 yaşında gram saygı duymam. Okumaymış off off nelerle uğraşıyoruz.

RayonS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne konu acmısım massalah yaqıyo hany

Reaksiyon puanı
16,128
[video=youtube;yJyz9xkmPMg]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yJyz9xkmPMg[/video]
bunu izle örnek alma ...

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Taekwondoyla olmaz bu işler mecbur başında sabredecen rezil olsan bile sonuna kadar sabret ama diğer yandan boks kursuna git kimse bilmesin hiç bir yerde kullanma öğrendiklerini(çünkü en başta öprendiklerini uygularsan dayak yersin biraz geliştir) birkaç sene sonra sana kimse bulaşamaz :thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sen bu kafayla gitmeye devam et. senin gibilerini çok gördük. karşındakileri diplomaya göre değerlendiren adam zaten gözümde o an bitmiştir.

Zeka ile akıl aynı şeyler değildir bu arada. Yani benim zeka seviyem senin aklına zaten denk olamaz.

Neyse tartışmanın manası yok. Sigortacı olmak için üniversiteye gitmek de güzel fikirmiş. biz boşuna mühendislik yapıyormuşuz. Keşke sigorta işine başvursaymış.

Doktor olmak isteyen gider doktor olur. Onun zaten alternatifi yok. Mühendislik de keza aynı. Ama aynı kafayla mühendislik okuyup da sigortacı olmak isteyenler varsa bir şey diyemem. Epey de kız tavlanır bu yöntemle. Abdurrahman Çelebi misali.

Kimseye okumayın demiyoruz. Ne yapacağınıza karar verip öyle davranın diyoruz. Kimini ailesi yeteneğine göre geliştirir, buna uygun okullara yollar, kimisi karar verir mesleğini seçer ve okuluna gider. Ben mühendis olarak çalışmak istiyordum, mühendis oldum ve kendi BRANŞIMDA çalışıyorum. Kimsenin okulda hakkını yemedim yani. Gidip sigortacı olmadım. Ortaokuldayken karar verdim ne olacağıma ve oldum da.

Ama okulda son sınıfa gelmiş daha ne iş yapacağını bile bilmeyen adamlarla doluydu. Tanıdığım bir çok lise mezunu onlardan çok maaş alıyor şimdi. Hatta bir ortaokul mezunu var hepsinin toplamından çok alıyor. İnanmayan varsa gitsin Freşa fabrikasına bir araştırsın. Üniversiteyi iş bulma kurumu olarak görmeyin diyoruz ama bu yaşlarda insanlar öğrenemedikten sonra 70 in de öğrenemez.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Muay Thai sporu öğren :D Videoda ki bayan kadar bilsen yeter :D

[video=youtube;zwfkXxHjDUg]http://www.youtube.com/watch?v=zwfkXxHjDUg[/video]

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Çok tuhaf bu konu bilişim ve teknoloji üzerine olsa idi bu kadar hit görür müydü muamma ?

Kavgayı seven toplum olmuşuz.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Güçlü Soydemir abimizden geliyor bu şarkı. :P

[video=youtube;7mxFNTxCqnc]http://www.youtube.com/watch?v=7mxFNTxCqnc[/video]

dovmee

Super Сasual Dating - Genuine Damsels
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Gençlikde olur böyle şeyler ama artık tepkisiz kalmakda olmuyor
şimdi hocam e devlete gir.
e devlet şifren yoksa hemen git al ptt den.
sonra orada mahalle polisliği uygulaması var.
orada karşına sorumlu olan mahalle polisin çıkıyor.
oradan yazarak iletişim kurabiliyosun.
tek tek derdini anlat kardeşim.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Gençlikde olur böyle şeyler ama artık tepkisiz kalmakda olmuyor
şimdi hocam e devlete gir.
e devlet şifren yoksa hemen git al ptt den.
sonra orada mahalle polisliği uygulaması var.
orada karşına sorumlu olan mahalle polisin çıkıyor.
oradan yazarak iletişim kurabiliyosun.
tek tek derdini anlat kardeşim.

Mahalle poliside çok sallayacak sanki normal polis sallamıyo seni yüzüne bakmıyor.
arkadaş üç seçeneğin var
1.Öğretmene şikayet et
2.Adam topla bi güzel döv ama sonra missilleme gelebilir tercih senin
3.Yedğinle kal

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ahahahaha full yorumları okudum ve güldüm bu nedir yaa :lol: Şaka mısınız siz? Altı üstü çocuk bi dayak yemiş sinirlenmiş konu açmış, paylaşmış işte sizde olayı nerelere getirmişsiniz :D Yemin ediyorum birbirimizi anlamamakta ya da anlamamak istemekte üstümüze yok. Herkes birbirini alt tarafından anlıyor affedersiniz (tabii istisnalarda varda neyse).
Burda da herkes maşallah Mike Tyson olmuş gidiyor hey yavrum heyy. En güzeli ya sende adam toplayıp döveceksin burda hiç yok senin de onlardan farkın kalmaz cart curt demeye gerek yok gurur önemli bir mesele sonuçta ya da gamsız biriysen sallayacaksın ha, ya da diyelim ki hocana veya polise vs. şikayet ettin merak etme onlarda çok sallamaz 5 dk sonra bu durumu unutur giderler.Ama şunu da diyeyim "Yenilen pehlivan güreşe doymaz" .

acakir24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Karateye, boksa veya tekvandoya yazıl, iyi bir seviyeye gel, ağızlarını burunlarını kır dicem ama o zamana okulun biter sinirin de geçer heralde :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Güzel kardeşim o karaktersizin arkadaş çevresi varda senin hiç mi arkadaşın yok. mutlaka vardır 2-3 tane sağlam dostun. topla ekibi elinden geleni yap eğer peşini bırakırsan devamı gelir...

Ka-Shar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler olayı anlatayım ben okulun bahcesinde oyle dolaniyodum kafama birden top geldi ama ne geldi oyle boyle degil sonra kim atti diye etrafima bakindim soyle hic yoktan ozur dilerde konu kapanir diye o sirada okulun dangalagı "Beğn attım lağ beğn noğlacak" agziyla geldi yaninda surusuyle ustelik o atmadi isin enteresan kismi o sonra biri itti biri tuttu diger dangalakta tokat atti oyle boyle sinirlenmedim benden 2 yas buyuk bide ama hicbirindende korkmuyorum durup dururken yuzumun gozumun kaymasini istemiyorum ama o tokat atani unutmadim onu belledim napayim beyler sizce ?

sen bide benm yaşadıklarımı bilsen hatta birini itiraflar konusunda paylaştım :D tek yapman gereken tek mi buldun elini yumruk yap omzuna doğru geril elişni döndürerek tam çenesinin sağ alt köşesine yumruğu çak o acıyıu hayatı boyunca unutamaz...

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hepsini yakmak en iyi çözüm olabilir, zaten aradan zamanda geçmiş senden şüphelenmezler :D Şaka bir yana 7 kişi ne yaa!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum Allah'a havale et ve kenara çekil.. öfkeyle kalkan zararla oturur. bu da son mesaj olsun yazmayın artık bu konuya.