Vikings
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 91
daha 19 yaşında ve gerçekler. 40 sene sonra gel o zaman konuşalım gerçekleri. ben 5 dil bilen mühendisim. aldığım para anca 5-5.5 bin tl.
benim arkadaş lise mezunu muhasebecilik yapıyor 4 bin tl ye yakın para alıyor ve yıl içindeki bonuslarla benden fazla kazanıyor. liseden sonra işe başladığı için benden de çok parası var kenarda.
yani üniversite falan boş işler. işini iyi yapan döner de satsa üniversite m. llarından çok para kazanır.
biz ne m. llar gördük üniversitede. zeka olarak ilkokul seviyesini bile denk değiller. çarpık eğitim sistemi sayesinde girmişler işte mühendisliğe.
eğer hayat hakkında bir şey ögrenmek istiyorsanız. daha yirmisine gelmemiş bebeleri dinlemeyin. onlar önce dinlemesini öğrenmeli. niyet para kazanmaksa üniversite falan boş iş. hayatta neyi yapmaktan zevk alıyorsanız onu iş edinin. yoksa gerçekten istediğiniz iş değilse üniversitede ailenizin parasını çarçur etmeyin. zaten ediyorsanız bitirdikten sonra da adam olmazsanız. dünyanın küfrünü de yerseniz çalıştığınız yerlerde de.
Dostum sen çok yanlış anlamışsın. Lise terk olsan bile hadi lise hiç okumasan bile gene bir işe girersin çıraktan yavaş yavaş yükselirsin gene paranı kazanırsın ben buna bişi demiyorum fakat cebinde universite diplomanın olması çok şeyi ifade ediyor. Bir sigorta şirketine girmek istediğinde ingilizcen işte bilgisayar bilgin uslübün konuşma tarzın her şeyini soruyorlar ben şahsen lise mevzunu olupta sigorta şirketinde çalışan bir kaç eleman gördüm onlarda ya torpil ile girdi yada yalakalık ile. Her türlü paranı kazanırsın fakat üniversite diploman olması her zaman önüne bir kapı açar onu kast ediyorum.
Lütfen şu tür saçma gereksiz cahilce yorumlarda bulunmayın '' niyet para kazanmaksa üniversite falan boş iş '' bu dünyanın %90 ı para sen bu akıl ile ne kendi evladını nede başka bir çocuğu okutursun bu yüzden türkiye gelişemiyor sizin gibi kıt akıllılar yüzünden. Para için üniversite okunmazmış sen okulu süs olsun diyemi okuyosun ? istediğin bir mesleği seç diyorsun tamam işte seçicek arkadaş istediği mesleği okuyacak onun lisesini üniversitesini o meslek hakkında gerekli bilgileri aldıktan son ve mevzun olduk sonra ister dükkanını açar ister gider başka bir yerde çalışmaya başlar. Sen bana Üniversite okumamış ama sevdiği meslek doktor olduğu için doktorluk yapan birini bana gösterirmisin ? anca o hastahanenin paspasını yapar.
Ha bide kalkmışsın bana 19 yaşındasın fakat git 40 yıl sonra gel diyorsun, Şu anlık zeka seviyen bile benim aklıma denk değil. Bildiğin yeni nesil çocuklara '' PARA İÇİN OKUMAYIN '' diyosun böyle bir zihniyete sahip bir kişi ister 50 yaşında olsun ister 60 yaşında gram saygı duymam. Okumaymış off off nelerle uğraşıyoruz.