6500 TL ile sistem ve monitör tavsiyesi

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi akşamlar. Maksimum 6500 - 6600 TL bütçem var, önümüzdeki hafta içerisinde sistem ve monitör almak istiyorum. Kendi topladığım bir sistem var sağdan soldan görerek topladım çok da bilgili olduğum söylenemez sistem içerisindeki parçalar hakkında olsun powerın sistemi besleyip besleyemeyeceği olsun daha hesaplı şekilde daha kaliteli parça önerileri olsun bu gibi konularda bilgi almak için açtım konuyu.

Kendi topladığım sistem 5.200 TL civarı tutuyor kalan 1300 TL ile 144 Hz 1ms gecikmeli ve pek tabii ekran kartı amd olduğu için FreeSync destekli bir monitör istiyorum piyasada 2 3 farklı marka gördüm fakat tecrübeli değilim bu konuda da önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Topladığım sistem bu şekilde. Bu sistemde RAM 3000 MHz.
pc.PNG

Ek olarak diğer tüm parçaları aynı fakat rami 3200 MHz hali ise bu şekilde. Sizce 90 TL fark ile RAM'i 3200 MHz yapmaya değer mi çünkü fark yaratıyorsa o fiyatı da verebilirim.

pc2.PNG

Power için watt hesaplamasını da bilmediğim için şubata doğru RAMi 16 GB'a çıkaracağımı da göz önünde bulundurursak çok sevinirim, şimdiden çok çok teşekkürler.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Belleği 3200 MHz yapman daha iyi olur lakin o kasanın içindeki PSU dan emin değilim onun haricinde sistem gayet güzel ve dengeli.

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Bu şekilde 750w da alabilirim ama 600w yetecek ise hiç boşa masraf yapmayım diye danışayım dedim.

Ekli dosyayı görüntüle 58374

Sistem haricinde aklımda 2 monitör var

Viewsonic 23.6" VX2458-C-MHD 280 NITS 1ms 144Hz HDMI DVI DP Kavisli FHD Gaming Monitör
Gamepower 23.6" GPR24C144 1ms 144hz HDMI,DVI,DPPort FreeSync Curved Gaming Monitör

marka olarak siz hangisini tercih ederdiniz veya aynı fiyat aralığında başka monitörler var mıdır
600w yeterli olur da PSU kaliteli değilse ileride sıkıntı çıkar o yüzden dedim. PSU ve kasa ayrı alırsan daha iyi olur en azından hangi PSU'yu seçtiğini bilirsin. 2 monitör arasında Viewsonic daha iyi.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Ben şahsen SSD tavsiye ederim kesinlikle.
Artık önerdiğim sistemlerde HDD kullanmıyorum. Mekanik bir bilelen olduğu için artık güncel donanımların hızına maalesef yetişemiyor.

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
600w yeterli olur da PSU kaliteli değilse ileride sıkıntı çıkar o yüzden dedim. PSU ve kasa ayrı alırsan daha iyi olur en azından hangi PSU'yu seçtiğini bilirsin. 2 monitör arasında Viewsonic daha iyi.

Kasa içerisindeki PSU şu hocam : Aerocool 600W KCAS Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı Maalesef PSU kalitelerinden de anlamıyorum eğer aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz bir kasa ve PSU varsa dediğiniz gibi ayrı ayrı da alabilirim.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ben şahsen SSD tavsiye ederim kesinlikle.
Artık önerdiğim sistemlerde HDD kullanmıyorum. Mekanik bir bilelen olduğu için artık güncel donanımların hızına maalesef yetişemiyor.

Doğrudur pek tabii ben bikaç kişiye sormuştum bazıları ssd şart diyor bazıları ise sadece hızlı açılışta veya tomb raider gibi oyunlarda öldükten sonraki doğumlarda oyun kaydetmelerde işe yarar pubg fortnite vb oyunlar oynayacaksan çok bi farkı olmayacaktır boşta paran olduğu vakit al dediler sisteme eklemedim ben de

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Kasa içerisindeki PSU şu hocam : Aerocool 600W KCAS Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı Maalesef PSU kalitelerinden de anlamıyorum eğer aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz bir kasa ve PSU varsa dediğiniz gibi ayrı ayrı da alabilirim.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Doğrudur pek tabii ben bikaç kişiye sormuştum bazıları ssd şart diyor bazıları ise sadece hızlı açılışta veya tomb raider gibi oyunlarda öldükten sonraki doğumlarda oyun kaydetmelerde işe yarar pubg fortnite vb oyunlar oynayacaksan çok bi farkı olmayacaktır boşta paran olduğu vakit al dediler sisteme eklemedim ben de
PSU iyidir problem yaratmaz. Ayrıca:

[Sabit] Haftalık Sistem Tavsiyeleri! 4500-8000TL

5700 TlLik sisteme de bakabilirsin. İşlemciyi 2600 yapıp RX 590'a zorlayabilirsin.

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
PSU iyidir problem yaratmaz. Ayrıca:

[Sabit] Haftalık Sistem Tavsiyeleri! 4500-8000TL

5700 TlLik sisteme de bakabilirsin. İşlemciyi 2600 yapıp RX 590'a zorlayabilirsin.
Çok teşekkür ederim sistemler ve tavsiyeler için benim sistemde hali hazırda RX 590 var hocam. Sapphire'in RX 590 ı 225 w yiyor deyince diğer bileşenlerle birlikte yeter yetmez diye aklıma takılmıştı PSU problem çıkarmaz sistemi rahat besler diyorsanız kasa ile birlikte alabilirim o halde sistemin son halini

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Çok teşekkür ederim sistemler ve tavsiyeler için benim sistemde hali hazırda RX 590 var hocam. Sapphire'in RX 590 ı 225 w yiyor deyince diğer bileşenlerle birlikte yeter yetmez diye aklıma takılmıştı PSU problem çıkarmaz sistemi rahat besler diyorsanız kasa ile birlikte alabilirim o halde sistemin son halini
Alalirsiniz hocam. Son hali nedir şimdi? :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
120 GB da olsa bir SSD alın bence Utkunun dediği gibi. Windows 10 ile çok önem taşımaya başladı SSD.