- Reaksiyon puanı
- 516
Arkadaşlar 8 gb ramim var ama sistem özelliklerinde 3.96 gb kullanılabilir yazıyo sorunu nasıl çözerim...
ram ler yanlış slotamı takıldı acaba ben cumartesi vatandan aldım ofis için gidip göstersemmi vatana...Ben de 8 gb ram kullanıyorum ama 7.84 gb kullanılabilir yazıyor ikimizin de sorunu ortak yardım eder misiniz arkadaşlar
ram ler yanlış slotamı takıldı acaba ben cumartesi vatandan aldım ofis için gidip göstersemmi vatana...
Ben sistemi aldım windowsu dün kurdum ve ramin yanında bu ibare vardı bilmiyorum düzelirmi acaba...slotla alakası olacağını sanmıyorum çünkü aldığım gün de aynı slottalardı bugün de aynı ama aldığımda tam 8gb gözüküyordu şimdi niye böyle oldu anlayamadım
Ben sistemi aldım windowsu dün kurdum ve ramin yanında bu ibare vardı bilmiyorum düzelirmi acaba...
ekran kartının kullanacağını sanmıyorum neden kullansınki modelini söyleyeyim sapphire hd 7850 2gb ddr5 o.c en iyisi vatan bilgisayaramı götürsem yardımcı olurlarmı yada kendim çözebilirsem yardım edecek arkadaşlar yokmu...Ekran kartı kullanıyordur bir sorun olduğunu düşünmüyorum
ramler 4+4gb ise ramlerin birinde sorun olabilir ozamanekran kartının kullanacağını sanmıyorum neden kullansınki modelini söyleyeyim sapphire hd 7850 2gb ddr5 o.c en iyisi vatan bilgisayaramı götürsem yardımcı olurlarmı yada kendim çözebilirsem yardım edecek arkadaşlar yokmu...
grafik kartı kullansa bile bunu windows sistem derecelendirmede yazmaz.Mesela benim biosda 8192mb yazması gerekirken 8176 yazıyor donanımsal bir sorun bence
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
|
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
|
[TABLE="class: tblborder tbl_driver, width: 900, align: center"]
[TR="class: trblk midborderline, bgcolor: #EEEEEE"]
[TH]Versiyon[/TH]
[TH]Boyut[/TH]
[TH]Tarih[/TH]
[TH]Buradan İndirin[/TH]
[TH]Tanımlama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]FD[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/2/5[/TD]
[TD]Asya Çin Amerika Avrupa Avrupa (Rusya): FTP / Http[/TD]
[TD]
[/TD]
- Zamanlama uyandırma bir değiştirme ayarı uyumluluğu
[/TR]
[TR]
[TD]FC[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/1/15[/TD]
[TD]
[/TD]
- Bellek uyumluluk Değiştir
- PCI RAID kartı uyumluluğu değiştirin
[/TR]
[TR]
[TD]FB[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2012/12/12[/TD]
[TD]
[/TD]
- İlk sürüm
[/TR]
[/TABLE]
Uyarı:
Bios güncellemesini yapın yukarda gördüğünüz 2013 ait 2 adet günceleme var eğer ki anakartın bios 2013/1/15 tarihli ise bios version bir üstekine cıkarın 2013/02/05 ve ya daha eski ise 2012/12/1 Bellek uyumluluk Değiştir version yükle 2013/1/15 olan burdan sorun cözülür olmasa bir üst versiyonu yükle
Senin anakartın iki version vardır hangi ise ona göre bios indir aşağıda ki gibi aşağıdaki kırmızı olanlara dikkat hangisi ise analartın ( rev. ) et ona göre bios indir
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
Driver | BIOS | Manual | Memory Support List | CPU Support List | Utility![]()
[TD="class: text2"]Motherboard[/TD]
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
Driver | BIOS | Manual | Memory Support List | CPU Support![]()
burdan indir
http://www.gigabyte.com/support-downloads/download-center.aspx?kw=990XA-UD3
@FeryBoot
- - - Mesaj Güncellendi - - -
[TH]Versiyon[/TH]
[TH]Boyut[/TH]
[TH]Tarih[/TH]
[TH]Buradan İndirin[/TH]
[TH]Tanımlama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]FD[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/2/5[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FC[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/1/15[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FB[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2012/12/12[/TD]
[TD]
[/TD]
- İlk sürüm
[/TR]
[/TABLE]
Uyarı:
Bios güncellemesini yapın yukarda gördüğünüz 2013 ait 2 adet günceleme var eğer ki anakartın bios 2013/1/15 tarihli ise bios version bir üstekine cıkarın 2013/02/05 ve ya daha eski ise 2012/12/1 Bellek uyumluluk Değiştir version yükle 2013/1/15 olan burdan sorun cözülür olmasa bir üst versiyonu yükle
Senin anakartın iki version vardır hangi ise ona göre bios indir aşağıda ki gibi aşağıdaki kırmızı olanlara dikkat hangisi ise analartın ( rev. ) et ona göre bios indir
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
burdan indir
@FeryBoot
[TH]Versiyon[/TH]
[TH]Boyut[/TH]
[TH]Tarih[/TH]
[TH]Buradan İndirin[/TH]
[TH]Tanımlama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]FD[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/2/5[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FC[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/1/15[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FB[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2012/12/12[/TD]
[TD]
[/TD]
- İlk sürüm
[/TR]
[/TABLE]
Uyarı:
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
burdan indir
@FeryBoot
[TH]Versiyon[/TH]
[TH]Boyut[/TH]
[TH]Tarih[/TH]
[TH]Buradan İndirin[/TH]
[TH]Tanımlama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]FD[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/2/5[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FC[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/1/15[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FB[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2012/12/12[/TD]
[TD]
[/TD]
- İlk sürüm
[/TR]
[/TABLE]
Uyarı:
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
burdan indir
@FeryBoot
[TH]Versiyon[/TH]
[TH]Boyut[/TH]
[TH]Tarih[/TH]
[TH]Buradan İndirin[/TH]
[TH]Tanımlama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]FD[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/2/5[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FC[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2013/1/15[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]FB[/TD]
[TD]2.77 MB[/TD]
[TD]2012/12/12[/TD]
[TD]
[/TD]
- İlk sürüm
[/TR]
[/TABLE]
Uyarı:
GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)
burdan indir
@FeryBoot
malasef bilgisayarcıya çoktan verdim keşke önceden haberin olsaydıda daha öncede paylaşsaydın neyse önemli olan can sağlığı birde çözerler demi sorunumu?
bu uygulama yaptıkdan sonra coğu bilgisayarda boot hatası verir kesinlikle önermemSÖYLE BİR OLAYDA VAR: cmd yazın msconfiğ komutunu çalıstırn.oradan boot kısmında Advanced optıons var . oraya girin.. Max memory kısmını aktif mi değilmi ona bakın. orada aktif iste tiki kaldırıp bilgisayara restart atın... düzelecektir.ama bunda sorun yok ise servise göstermek daha mantıklı olur. Oraya Girmişken system baslangıc işlemci sayısını en yükseğe alın. acılışta biraz erken acılır pc. (Number Of proccesors kısmını en yükseğe çekin)
Ben hiç Karşılaşmadım...İddia etmiyorumbu uygulama yaptıkdan sonra coğu bilgisayarda boot hatası verir kesinlikle önermem![]()
Sende olmaz![]()
Ben hiç Karşılaşmadım...İddia etmiyorum![]()
evet yeni gördün kaç gündür iş yoğunluğundan ve misafir olduğundan foruma giremiyorum gelir gelmz konuyu gördüm yazdım sorun bios da bios version güncellerler olur tabi ufak bir varsayım slot arızalı değilse. cok az görülen bir arıza o . senin anakart modelin böyle bir sorun var sadace sende değil cok kullanıcıda o yüzden yeni bir bios version cıkarda gigabyte firması memory iyileştirme sorun cözülür merak etme dediğim gibi bios version yükseltirler o anakart ram ilgili bir voltaj sıkıntısı vardı bios version yükseltmeyle sorun cözüldü.
merhaba hocam bilgisyarcı aradı öğlede 155 tl istediniye okadar pahalı dedim dediki vatan bilgisyar yanlış montajlama yapmış söküp birdaha takıcaz birde uzmanlarımız windows 8 kurun daha iyi performans alırsınız oda 45 tl dedi bende istemedim 1 saat sonra gidip alcam bilgisyarı yaptırmıyom sana bişe sorucam eğer montajlama hatası olsa bios ramleri 8gb olarak görürmü ki senin dediğin çözümü deniyecem olmassa daha ucuz bir bilgisyarcı var ona götürücem şimdi noteebook uma bakıyorum daha dün yoktu bugünde 4gb ram yanında 2.97 kullanılır yazıyo anlamadım neyse senin çözümünü denicem olmassa başka bilgisayarcıya vercem bide bişe sorcam adamlar kasayı açtılarya benim parçalarımı alıp başka takmazlar demi anlayabilirim...
merhaba hocam bilgisyarcı aradı öğlede 155 tl istediniye okadar pahalı dedim dediki vatan bilgisyar yanlış montajlama yapmış söküp birdaha takıcaz birde uzmanlarımız windows 8 kurun daha iyi performans alırsınız oda 45 tl dedi bende istemedim 1 saat sonra gidip alcam bilgisyarı yaptırmıyom sana bişe sorucam eğer montajlama hatası olsa bios ramleri 8gb olarak görürmü ki senin dediğin çözümü deniyecem olmassa daha ucuz bir bilgisyarcı var ona götürücem şimdi noteebook uma bakıyorum daha dün yoktu bugünde 4gb ram yanında 2.97 kullanılır yazıyo anlamadım neyse senin çözümünü denicem olmassa başka bilgisayarcıya vercem bide bişe sorcam adamlar kasayı açtılarya benim parçalarımı alıp başka takmazlar demi anlayabilirim...
1 .parcalarını tanıyorsan kontrol et
2. bilgisayarın garantisi ve ya parcaların garantisi yokmuydu ki vatanbilgisayara götürseydin
3. yanlış montajlama olayı komik hemde cok vatanbilgisayarda olmaz öyle şey. birde yeniden montalajma 155 tlben 10 dakika bilgisayar topluyorum hadi bunlar 30 dakikada toplasalar 155 tl mi buda cok komik
4.45 tl hangi windows 8 yüklüyormuş orjinalmıkorsan mı format her yerde en fazla 25 tl onu sende kurarsın burda yardımlarımızla.
5. uzamanları kim miş merak ediyorum kesin internet cafe de GTA oynayanlar klavye kulanmayı öğrenmiş kişilerdir biliyorsun şuan coğu bilgisayarcı internet cafe den gün boyu oyun oynayanlar ve kendini teknik servis sana kişilerdir.
6. 155 tl resmen kazık bir fiyat neyin montajını yapacaklar 45 tl windows 8 toplam 200 tlharbiden büyük kazık bilgisayarını al gedir yaptırma parcalarını kontrol et aşağı yukarı modellerini ve özeliklerini biliyorsundur kontrol et keşke vatana götürseydin o anakartın 2 yıl garantisi var ramların da öyle.
7. sen getir bios gir bios sürümünü öğren buraya yaz bios sürümlerini karşılaştıralım uygun olanı yükleyelim ve sonrasına bakalım olmasa temiz bir kurulum yaparız ama bu tür sorunlar cok iyi biliyorum bios versionundan dolayı olur hele bu senin anakartın modellerinde öyle bir sorunu var zaten.
Not:arkadaşlar siz siz olun bilgisayarınızı kenar mahalle ve sokak arası güvenillirsiz bilgisayarcılara vermeden önce parcalarınızın özeliklerini ve seri numaralarını bir kenara yazın hatta daha illeriye gidin resimleri cekinbir bilgisayarcı olarak benden size tavsiye ben yapmadım Allah yukarda ama parca değiştiren cok bilgisayarcıya rastladım bilaki şu yukarda bahsetiğim kenar ve sokak ve internet cafe den cıkma tamircilerden bu tür parca sökme calma değiştirme cok gördüm ve duydum bizar bir olaya kendim şahit oldum.
bir müşterime bilgisayar topladım parcaları vatandan bizat kendisiyle gitik aldık topladım verdim arada 2 ay gecmişti ben memlekete izine gitim 2 haftalığına memleketeyken 2 gü gecmişti müşterim beni aradı cocuk birşey yaptım bilgisayar acılmıyor dedi hiç dedi bende dedim memleketeyim 2 hafta sonra gelcem dedim cok gec dedi ne yapalım dedi bende dedim senin evin aşasında ki bilgisayarcıya götür dedim götürmüş sonra ben memleketen döndük den sonra bir bakmaya gittim neyle karşılaştım biliyormusunuz aldığım İntel E6000 yerine İntel D 3.0 takılıadam anlamıyor dedim senin işlemciyi kim değiştirdi kimse dedi olurmu bu işlemci eski ben sana E6000 işlemci aldım dedim ben o bilgisayarcıdan başka bir yere götürmedim dedi allahdan fatura vardı alğımız parcaların işlemci de yazıyordu polis le gitik dedimki sen işlemci değiştimişsin calmış sın direk dedim bağırdı cağırdı ben faturayı cıkardım gösterdim polis dedim kamerası var kayıtlara bakın dedim adam getiriği günü hatırladı arada 2 hafta gecmişti geldiği gün 06.08.2009 tarih saat 13.48 de inanın görüntülerden işlemciyi değiştiriği bile cıktı
![]()
nasıl bir iştir anlamadım.sen bilgisayarı nerden aldıysan oraya git.vatan'dan aldıysan oraya götür.yanlış montaj filan bence hikaye.ram arızalı yada ram slotların da bir şey vardır.windows 8 konusuna gelince.para verme boşuna.
uğraştığıma h değmedi anlatayım sorunumu dzelttim 155 tl onlara vermedim pc yi eve alıp geldim kasayı açıp parçaları kontrol ettim eksik yok bir baktı 4 ram slotu var 2 mavi 2 beyaz 2 side mavideydi birini beyaza aldım birde ne göreyim 8gb olarak okudu sistem bide diyolarki yanlış montajlama 155 tl verin yapalım ah be insafsızlar bu mübarek ayda bile dolandırıcılık yapıyorlar...
sistemime rat felan kurmamışlardır demi ?![]()
evet aynen doğru 4 slot var o anakart'a hiç aklıma gelmedi 1033 Mhz yukarı ramlardan
örnek: slot 1 mavi slot 2 mavi slot 3 byeazi slot 4 beyaz 1033 Mhz yukarı ramları olana senin ki 1600 Mhz
yine örnek verim :slot 1 ve 3 ve ya 2 ve 4 takmalıydın öyle olduğunu varsayılarak hiç sormadım sana
ama sana tavsiyem sen yineden bios güncelle daha iyi perfomans alırsın