64 Bit Sistem 64 Bit Oyun Exelerinde Hata Veriyor Yardım Lütfen

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Dün NFS Rivals CODGhost ve BattleField4 yükledim . Ghosts hariç diğerlerinde 2şer tane exe mevcut . Biri x86(32bit) diğeri normal exe yani 64 bit.

Nedense bu oyunlarda 64bit olan normal exeden girince sistem turbo modunu açmıyor. Onboard intel grafikle çalıştırmaya çalışıyor.

Nvidia gtx660m ile açmıyor . Ama x86 olan 32 bit sürümünden girersem mesela BF4e yada Nfs'ye o zaman turbo açılıyor gtx660m ile çalışıyor.

BF4 ü 32 bit ile açtığımda oyunun options / graphics sekmesinde 32bit versiyonlar için grafik editi yoktur gibi bir ingilizce ibare var. Yani 32bit işe yaramıyor artık 64 bit sistem niye 64biti açmıyor olabilir?

Bunun sebebi ne olabilir mesela codg de şuan 32bit crack yok 64bit açılmıyo intel hd4000 ile 3-5 fps .

İşin garibi işletim sistemim : Windows 7 Ultmate 64bit

MSI GE60 i7 3630QM Gtx660m 8GB Ram

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biraz araştırdım bunları buldum "Nvidia Control Center'dan oyun ayarlarında oyunun hangi grafik işlemci ile çalıştırılacağını seçebilirsin veya Bios'tan Onboardı kapatıcaksın, primary graphic, secondary graphic falan var karıştırırsan bulursun" demişler belki işine yarar galiba birde exe'ye sağ tıklayıp nvidia ile başlat falan vardı tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum şuan bunları dene olmassa detaylı arama yapalım :)

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya zaten ben de o şekilde yapıyorum mesela bazı eski oyunlar oluyo sistem bunu algılamıyor örneğin underground 2 onu ben manuel olarak sağ tıklayıp nvidia ile başlatıyorum o zaman açıyor .
Ama bu mevzu için denemediğim şey kalmadı bir türlü turbo ile açamadım. Biosa gelince biosta öyle bi seçenek yok galiba bios erişimi mi sınırlıdır nedir anlayamadım bana kalsa dediğin gibi direk kapatıcam biostan direk nvidia ile çalışsın pc. Ama yapamadım.. Nvidia control sistemde zaten ayarladım hepsi nvidia gtx660m seçili zaten önerilen 1.varsayılan olarak da o geçiyor. Benim anlamadığım yahu ben sağ tıklayıp yüksek performanslı nvidia işlemcisi ile aç diyorsam neden intelle çalışır ki ? Yönetici ayarlarında falan güç ayarlarında falan hiçbiryerde sıkıntı yok ve bunu 2-3 oyun dışında hiçbir yerde yapmıyor.

S-Y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de var. Bende msi ge60 kullanıyorum.