ZettaGreen
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 17
Merhaba,
Genellikle Knight Online gibi mmorpg oyunları oynayan, ama yeni aldığım bilgisayarda RDR,ileride GTA6 gibi oyunları yüksek fpste problem olmadan oynamak isteyen birisiyim.
Güncel bilgisayarım 15 yıllık çok eski bir makine.
Bütçem 9 Taksitli alışverişe elverdiğinden dolayı Monster veya Hepsiburada gibi pazar alanlarından satın alabileceğim maksimum 60.000 TL' lik bir makina arıyorum. Daha üzerine çıkmam biraz zor.
Burdaki asıl problem laptop mu yoksa masaüstü mü alsam onu bilemiyorum çünkü evde yer de kısıtlı. Ve laptopun taşınabilir bir şey olması cezbediyor. Ama bildiğim kadarıyla HP VİCTUS veya LENOVO LOQ gibi serilerde kronik arızalar var. Bunların detayını bilmediğim ve bir daha yıllarca bilgisayar alamayacağım için nokta atışı yapmam gerekiyor F/P konusunda.
Diğer bir yandan....
Arkadaşımda şöyle bir setup var ;
ASUS AMD Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 90YV0JJ1-M0NA00 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Lenovo Legion R27QE 67C5GAC1TK 27" 0.5 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü
AMD Ryzen 5 9600X 3.9 GHz AM5 32 MB Cache 65 W İşlemci Tray
Enermax Maxpro Iıı 700W 80+ Standart 120MM Fanlı Bulk Güç Kaynağı (EMP700W)
Lexar Thor (LD5U08G60C38LG-RGD) 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38
Lexar Nm790 pci-express 4.0 2TB M.2 SSD
Asus A21 Plus ARGB Fanlı Beyaz Micro ATX Oyuncu Kasası
(Markasını hatırlamadığım) SIVI SOĞUTMA
Mouse ve Klavye de var onlarda totalde 2 bin tllik
Bu sistemi 50 bin tl civarına bana verebileceğini söylüyor. Alalı 1-2 ay oldu henüz ve 75-80 bin tl civarına topladığını söylemişti. Mantıklı bir sistem mi, onu bilemiyorum.
Aynı ayarlarda veya daha üstünde bir laptop var mıdır, işimi görürmü onu da bilmiyorum.
Bu kafa karışıklığına son vermem için yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...
Genellikle Knight Online gibi mmorpg oyunları oynayan, ama yeni aldığım bilgisayarda RDR,ileride GTA6 gibi oyunları yüksek fpste problem olmadan oynamak isteyen birisiyim.
Güncel bilgisayarım 15 yıllık çok eski bir makine.
Bütçem 9 Taksitli alışverişe elverdiğinden dolayı Monster veya Hepsiburada gibi pazar alanlarından satın alabileceğim maksimum 60.000 TL' lik bir makina arıyorum. Daha üzerine çıkmam biraz zor.
Burdaki asıl problem laptop mu yoksa masaüstü mü alsam onu bilemiyorum çünkü evde yer de kısıtlı. Ve laptopun taşınabilir bir şey olması cezbediyor. Ama bildiğim kadarıyla HP VİCTUS veya LENOVO LOQ gibi serilerde kronik arızalar var. Bunların detayını bilmediğim ve bir daha yıllarca bilgisayar alamayacağım için nokta atışı yapmam gerekiyor F/P konusunda.
Diğer bir yandan....
Arkadaşımda şöyle bir setup var ;
ASUS AMD Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 90YV0JJ1-M0NA00 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Lenovo Legion R27QE 67C5GAC1TK 27" 0.5 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü
AMD Ryzen 5 9600X 3.9 GHz AM5 32 MB Cache 65 W İşlemci Tray
Enermax Maxpro Iıı 700W 80+ Standart 120MM Fanlı Bulk Güç Kaynağı (EMP700W)
Lexar Thor (LD5U08G60C38LG-RGD) 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38
Lexar Nm790 pci-express 4.0 2TB M.2 SSD
Asus A21 Plus ARGB Fanlı Beyaz Micro ATX Oyuncu Kasası
(Markasını hatırlamadığım) SIVI SOĞUTMA
Mouse ve Klavye de var onlarda totalde 2 bin tllik
Bu sistemi 50 bin tl civarına bana verebileceğini söylüyor. Alalı 1-2 ay oldu henüz ve 75-80 bin tl civarına topladığını söylemişti. Mantıklı bir sistem mi, onu bilemiyorum.
Aynı ayarlarda veya daha üstünde bir laptop var mıdır, işimi görürmü onu da bilmiyorum.
Bu kafa karışıklığına son vermem için yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...