Cimriliği falan bir kenara bırakacak olur isek eğer şöyle kısaca hemen bir özet geçeyim "3d Touch" olayı için alıyor isen alma ben aldım hiç bir işe yaramıyor kaç kere kullandın dersen denemek amaçlı 2 kere onun haricinde aa bak burda "3d Touch" özelliği var kullanayım hayatım kolaylaşsın falan öyle, abartılacak bir yanı yok ki oyunlar da etkisini gösterecek diyen bir kitle de var. Kendi şahsi fikrimi söyleyecek olursam eğer; hepimizin şurada bir konsol deneyimi var ve ben dokunmatik panellerde oyun oynamaya bile karşıyım hiç bir dokunmatik panel bize o "Dualshock" tuşlarının etkisini yaratamaz bu konuda biraz gelenekselciyim sanırım. Ve 1080p de 60 fps video kaydı ne işime yarar dersen eğer gerçekten güzel bir deneyim en sevdiğim 2 özelliğinden birisi bu "S" serisinin. Bir diğer en sevdiğim özelliği ise bundan önce bir bir 5s kullanıcısı idim ilk çıktığı dönemlerde parmak izi büyük sansasyon uyandırmıştı. Piyasanın en iyi sensörlerinden birisine sahipti fakat öyle ki zaman geçtikçe geç okumaya hatta hiç okumamaya başladı. Bu anlattığım 3 4 ay içerisinde gerçekleşen bir mevzu. 6s plusı çıktığı gün aldım ve o günden bugüne parmak izi okuma süresi beni mest ediyor. Ekran kapalıyken parmak izini tanıttığın parmağınla açarsan ekranı, direk ana ekran açılıyor kilit ekranında beklemiyorsun bile. Diğer bir gelişme 5mp ön kamera oldu. Ne değişti dersen pratikte hiç bir şey değişmedi sen çektiğin fotoğrafı gene "Instagram"a yükleyeceksin. Bastıracağını düşünmüyorum ki bastıran kaldı mı onu da bilmiyorum. 6 plus ta 1 gb ram den dolayı gerçekten performans sorunları var fakat gene işi pratiğe dökecek olursak ikiside aynı sürede "Whatsapp" a girer ikiside aynı sürede "Instagram"da gezinir. Onun haricinde şu özellikte 6 plusta yok ben 6s plus aldım diyebileceğim bir şey söz konusu değil. Ama şöyle bir hata yapma 16 gb lık 6s plus almak gibi. Şahsen benim "Spotify" müzik arşivim 34 gb ki 32 gb lık sürümü olsaydı bu telefonun o bile kurtarmazdı. 16 gb 6s plus almaktansa 64 lük 6 plus almak daha mantıklı hatta biraz daha coşup 128 lik 6 plus alabilirsin. Neyse ben çok konuştum her ne alıyor isen hayırlı olması dileği ile...yani şimdi 4k 60 fps fln pek anladığım bişeyler değil ama adnroidden gına geldi artık amacım apple almak almışken cimrilikte yapmamak lazım![]()