6 GB Ram Var Kullanılan 2 GB Yardım?

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar İlginç Daha Düne Kadar Performans Puanı 5.9 idi Ne Oldu Bilemiyorum Birden Yeniden Değerlendir Diye İkaz Verdi. Yeniden Değerlendirmemle 5.5 Oldu Ve 6 GB Ram Var Ama Kullanılan 2 Gb Oldu Neden Olabilir? Yardımlarınızı Bekliyorum..

95907324600797440193.jpg
Hizliupload.com

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Peki görev yöneticisini açınca kaç GB olarak görünüyor?

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Araştırdım şöyle birşey buldum. Bioslarda Remap Memory diye bir ayar varmış ve bu asus anakartlara özel. Bu özelliği aktifleştirince tüm ram'in kullanılabiliyormuş. Anakart acaba asus mu?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bootb.jpg

msconfig i çalıştırıp resımdekı gibi yaparmısın

kerimptk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sırf cevaplamak için üye oldum 32 bit işletim sistemlerinde 4 gbden fazlasını görmüyor 64 bit bir sistem kurarsan sıkıntın hallolur. Bir dergide bulmuştum sorunun nasıl hallolacağıyla ilgili bir makale ama riskli oldugu yazıyordu ve benzer bir makale bir daha hiç görmedim. 64 bit kurarım diyorsan işin sağlam olur yok denemek isterin dersen makalenin ilgili kısmlarının resmini çekmiştim upload edip link atabilirim.

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bootb.jpg

msconfig i çalıştırıp resımdekı gibi yaparmısın

Yaptım Sendeki Resmin Aynısı..

---------- Post added at 23:59 ---------- Previous post was at 23:57 ----------

Sırf cevaplamak için üye oldum 32 bit işletim sistemlerinde 4 gbden fazlasını görmüyor 64 bit bir sistem kurarsan sıkıntın hallolur. Bir dergide bulmuştum sorunun nasıl hallolacağıyla ilgili bir makale ama riskli oldugu yazıyordu ve benzer bir makale bir daha hiç görmedim. 64 bit kurarım diyorsan işin sağlam olur yok denemek isterin dersen makalenin ilgili kısmlarının resmini çekmiştim upload edip link atabilirim.

64 Bit Kurulu Zaten...

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sonuc, değişiklik olmadımı

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bellek üst sınırını 6gb yap yada 6000 yaz

---------- Post added at 00:14 ---------- Previous post was at 00:10 ----------

arkadaşım şimdi kendımde test ettim resimdeki gibi yapıp pc kapat yenıden aç

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
2 Defa 6000 Yapıp Tekrar Başlattım Sonuç Aynı..

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
resımdekı gibi yap boş olsun ben 1 gb olarak ayarladım senınkı gibi oldu sen kutuyu kaldır. restart yap

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
biosu resetle ramleri cikart yerlerini degistir buyuk ihtimal hallolur.
statik elektrikle oluyor boyle seyler. bazen kisadevreden filan da oluyo.ramler yanmis da olabilir linula acip kontrol et ;P

cagatay.vural

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

:) :) :) ....... :)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
37

sistem zaten x64 :D

Longh0rn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anakart marka modeli ve ram marka modellerini yazarmısın

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ram lerin yerlerini değiştir derim bende.. Slotlarda sorun olabilir. "Tavsiyem: ilk bir tanesini tak sadece öyle dene ve kontrol et, sonra diğerini tak ve bilgisayar özelliklerinden kontrol et" bakalım sorun ramlerde mi yoksa yuvalarda mı... :) Uyguladıktan sonra bizimle paylaşırsan sevinirim :)

fbaser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kullandığın ramlerden kaynaklanıyor. LO-D ram kullanıyorsun. anakart üzerinde 4 ram slotu varsa LO-D ramleri yan yana tak :) 2 slot biri çalışmaz.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Aynı sorun bende de var. Büyük olasılıkla anakartın desteklemiyordur. Anakartının modelini yazarsan genel bir araştırma yaparım. Eğer max 2GB destekliyorsa ne yaparsan yap sorun çözülmez. Yada bilgisayarın stabil çalışmaz.