• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

6,500TL sistem tavsiyesi

omrtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hazır sistemler genelde fiyat konusunda biraz daha cazip geldi ve bu sistemi ; LİNK

Şu şekilde özelleştirdim;

2
x CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 x Sistem Montaj Hizmeti
1 x CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
1 x MSI GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
1 x THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
1 x MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Kasa konusunda arada kaldım açıkcası birincisi ürünün kendi kasası olan ; LİNK
İkinci aklımda olan kasa ise; LİNK (bu kasayı eklediğim de bütçemi aşıyor ama şart ise bir şeyler yapabilirim.)

Arkadaşlar aklımda olan sistem bu eleştirilere, önerilere farklı hazır sistem tavsiye ve özelleştirmelere ihtiyacım var.

Sorularım;
Kasanın soğutması, psu durumu, anakartın diğer parçalarla uyumu sistemin dar boğaz yapma durumu gibi teknik sorunları var mı?
Yakın zamanda işe başlayacağım için sonradan bazı parçaları güncellemeye gidebilirim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Anakartı B450M Pro VDH Plus ile değiştirirseniz en azından mosfet soğutucu olur anakartta. Onun haricinde parasına göre iyi sistem gibi. 3600X ve 2060 ikilisini bu fiyata bulmak kolay değil.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
2060 SUPER aLmak için ,5376 TL üzerine,1100 TL. fazla veriyorsun. Çok gereksiz. RX 5700 e kartı ile al. Hem çok daha ucuza gelir,hemde RX 5700 ün ,2060 superden pek bi farkı yok. Neden yaptığınızı anlamadım.
Alıntıdır. Guru3D.COM

5.PNG

6.PNG

omrtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@met 35 RTX deneyimi için, rtx 2060 almak yerine super varyasyonu daha yüksek performans gösteriyor gibi. 2070'e göre de daha ucuz.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ray tracing düşünüyorsanız orasını bilemem ama fpsnin düşeceği olayı da var.

omrtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Farklı bir opsiyon öneriniz varsa ekran kartı tarafında önerilere açığım. Önerdiğiniz modeli Sapphire tarafından nitro versiyonunu almayı düşünüyordum ama kronik arıza çok fazla demişlerdi

xloer00

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Hazır sistemler genelde fiyat konusunda biraz daha cazip geldi ve bu sistemi ; LİNK

Şu şekilde özelleştirdim;

2
x CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 x Sistem Montaj Hizmeti
1 x CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
1 x MSI GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
1 x THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
1 x MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Kasa konusunda arada kaldım açıkcası birincisi ürünün kendi kasası olan ; LİNK
İkinci aklımda olan kasa ise; LİNK (bu kasayı eklediğim de bütçemi aşıyor ama şart ise bir şeyler yapabilirim.)

Arkadaşlar aklımda olan sistem bu eleştirilere, önerilere farklı hazır sistem tavsiye ve özelleştirmelere ihtiyacım var.

Sorularım;
Kasanın soğutması, psu durumu, anakartın diğer parçalarla uyumu sistemin dar boğaz yapma durumu gibi teknik sorunları var mı?
Yakın zamanda işe başlayacağım için sonradan bazı parçaları güncellemeye gidebilirim.
Kasada şöyle ayırabilirsiniz. İlk kasanın önü cam bu sebebten içeri giren hava az olacaktır. Şöyle bir güzel yani fanlar aura sync yazılımı üzerinden kontrol ediliyor. Şahsen ben 2. Kasayı tercih ederdim hem görsel olarak hemde hava akışı olarak. Bende sistem toplarken mb520 rgb arasında kalmıştım şuan kullandığım kasanında önüde ızgaralı içeride süper hava akışı var

omrtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kasada şöyle ayırabilirsiniz. İlk kasanın önü cam bu sebebten içeri giren hava az olacaktır. Şöyle bir güzel yani fanlar aura sync yazılımı üzerinden kontrol ediliyor. Şahsen ben 2. Kasayı tercih ederdim hem görsel olarak hemde hava akışı olarak. Bende sistem toplarken mb520 rgb arasında kalmıştım şuan kullandığım kasanında önüde ızgaralı içeride süper hava akışı var
Ses durumu nasıl peki kasanın?

Genel olarak bileşenler konusunda öneriniz var mı başka

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Farklı bir opsiyon öneriniz varsa ekran kartı tarafında önerilere açığım. Önerdiğiniz modeli Sapphire tarafından nitro versiyonunu almayı düşünüyordum ama kronik arıza çok fazla demişlerdi
Kronik arıza değil sürücü arızaları mevcut o da Sapphire ile ilgili değil AMD ile ilgili maalesef. AMD kartlar ilk çıktıklarında sürücü hataları oluyor genelde ama sonradan güncellemelerle hem bunlar gideriliyor hemde performans önemli ölçüde artış gösteriyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
@Görkem Say Çoğu platformda 5700xt sorunlu bir ekran kartı furyası var, pek içime sinmiyor amd bu yüzden
Kronik arıza değil sürücü arızaları mevcut o da Sapphire ile ilgili değil AMD ile ilgili maalesef. AMD kartlar ilk çıktıklarında sürücü hataları oluyor genelde ama sonradan güncellemelerle hem bunlar gideriliyor hemde performans önemli ölçüde artış gösteriyor.
Mesela 590, 580 ve 570'de ilk çıktığı zaman öyleydi sonradan gelen güncellemeler ile hem hatalar giderildi hemde performansta büyük artışlar yaşandı.

omrtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@Görkem Say aralarında 10 fps falan oynuyor, bu oran için tercihi nvidia tarafında kullanmak mantıksız olur mu?
Her oyunla entegre ve sürekli güncel sonuçta.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
@Görkem Say aralarında 10 fps falan oynuyor, bu oran için tercihi nvidia tarafında kullanmak mantıksız olur mu?
Her oyunla entegre ve sürekli güncel sonuçta.
NVIDIA'da sürücü problemi yaşıyor ki. 3 Windows güncellemesinden birinde ekran kartı ile ilgili sorun yaşıyorum. Yaşayan birçok kişi de mevcut. Yazılımsal sorunlar zamanla düzeltilecek şeyler. Hiçbir sistem mükemmel değildir çünkü neticesinde hepsi insan elinden çıkma yazılıma muhtaçtır.