500 Gb Harddiskimde Sorun ??

drawlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadaslar. benim sorunum yeni bir 500 gb hard disk aldım format attım kurdum neyse sımdı c ve d var 2 bolum c nin kapatisesi 142 gb . d nin kapasitesi 202 gb . benim hard diskim 500 gb . bilgisayarima sag tus yaptım yonet dedim disk yonetimi dedim c ve d yi goruyorum bilgileri dogru yanında yeşil renkle boş alan diyor sag tus diyorum yeni mantıksal sürücü diyorum en sonunda beklenmeyen bir hata oluştu.hata ile daha fazla bilgi almak için Sistem olay Günlügünü denetleyin.Disk yonetimi konsolunu kapatın veya bilgisayarı yeniden baslatın hatası alıyorum acaba ben o boşta olan 121 gb ı nasıl yeni birim yapabilirim?

drawlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum burda sanırım 1 bolumun 1 cok parcaya ayrılması anlatılmıs bana bos alanı yeni birim yapmak yani kullanabilir hale getirmek lazım

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarım sağ tık yönet depolama menüsü altında disk yönetimi var ona tıkla orada boş alanı görürsün.oradan işini hallet :)

drawlord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
58057738.jpg

44739260.jpg

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hmmm şimdi anladım resimlerle, sanırım bilgisayara format atman gerkecek, format atarken dos ekrarında bölümlenmemiş alan gelecek aynen böyle, oradan yeni bir bölüm yapacaksın. Dos ekranında sanırım bu hatayı vermez, windows cd sini takıp bir dene istersen.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
genişletilmiş bölüm içerisinde mantıksal sürücü oluşturamassın.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
D sürücüsünü sil o bölüm tek parça olacak. Sağ tıkladığın zaman Bölümü sil diye bi seçenek çıkacak. Bölümü sildikten sonra Yeni bölüm oluştururken Birincil bölüm oluştur ile yaparsan olur.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
D sürücüsünü sil o bölüm tek parça olacak. Sağ tıkladığın zaman Bölümü sil diye bi seçenek çıkacak. Bölümü sildikten sonra Yeni bölüm oluştururken Birincil bölüm oluştur ile yaparsan olur.

d sürücüsü de genişletilmiş bölüm içinde bulunduğu için dediğin işlemi yapamayacaktır.