5 senelik PC'imi yenilemek istiyorum.

scofield22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar pcimi 5 sene önce almıştım, o zamanlar tabi iyi kötü idare ediyordum fakat artık yavaşlamayı ciddi şekilde hissediyorum ve yeni oyunların çoğunu oynarken çok zorlanıyorum. yazılım konusunda iyiyim diyebilirim ama donanımdan hiç anlamıyorum. size pc'min özelliklerini yazıcam 350-400 TL bütçem var; ekran kartı, işlemci ve ram taktırsam yeterli diye düşünüyorum? sizin bu bütçeyle bu 3lü için önerileriniz neler? yada başka neyi değiştirmem gerekir? ben sadece beni 1-2 sene götürebilecek orta seviye bir pc istiyorum.

kasanın içinde max output power 350 W yazıyor. doğru şeye mi baktım bilmiyorum?

sistem özelliklerim:

309n507.jpg

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=301569]zafer.[/MENTION] gelince bi bakıverir :D

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İşlemciyi değiştirmek çok tuzlu kaçar zaten o saydıkların bir pcnin %75 ini oluşturuyor zaten

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sistemini inceledim. işlemcin eski ama hala iş yapar. 2 gb daha ram eklemeliyiz. ekran kartı ekledim ve güç kaynağın yetersiz olduğu için sağlam bir güç kaynağı ekledim. bu değişikleri yaparsan sistem kendine gelecektir. hepsi haftasonu indiriminde 390 lira tutuyor.

GSKILL 2GB VALUE DDR2 800MHZ CL5 TEK MODÜL RAM:http://www.vatanbilgisayar.com/ram/...-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=43451

SAPPHIRE HD7770 EDITION GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI :http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627

CORSAIR VS SERİSİ 450W GÜÇ KAYNAĞI :http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...0w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914

scofield22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güc kaynağım cidden o kadar kötü mü ya ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ayrıca 1 gb ramların 2 tane yani 1-1 şeklinde onların üstüne 2 gb takabilir miyim?

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güc kaynağım cidden o kadar kötü mü ya ?

ayrıca 1 gb ramların 2 tane yani 1-1 şeklinde onların üstüne 2 gb takabilir miyim?

evet güç kaynağın yeni ekran kartına asla yetmeyecektir. ramlerin 1+1 şeklinde olması kötü oldu 2 ram slotuda kapandı böylece yeni ramlere yer kalmadı. elindeki ramleri satabilirsen bu ramlerden 2 tane alırsın:

http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_2-326-7057.html

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadas bu makınaya hıc para harcama bıraz daha para bırıktırıp en azından 3 nesıl bı i3 almanı onerırım

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=301569]zafer.[/MENTION] aga bişey sorucam.Sen bunları araştırıyomusun yoksa elinde hangi sisteme hangi parçalar olur gibi bir program mı var? Bu işin matematiğini bana da öğretirmisin :D

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
@zafer. aga bişey sorucam.Sen bunları araştırıyomusun yoksa elinde hangi sisteme hangi parçalar olur gibi bir program mı var? Bu işin matematiğini bana da öğretirmisin :D

yok dostum ya ne programı :D forumlarda geze geze öğrendik. sende sürekli takıl teknoloji sitelerine 1-2 yıl sonra bizden beter olursun :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Ram ve ekran kartı alıp temiz bir format atarsan sistemin yenilenir diye düşünüyorum rami taktıktan sonra ayar yapman gerekiyor yoksa hız artışı olmaz.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben de zafere katılıyorum. Güç kaynağını yenile. RAM'ini 4'e çıkar ve yeni bir ekran kartı al. İşlemci eski olabilir ama güçlü bir işlemci. Değiştirmene gerek yok.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yok dostum ya ne programı :D forumlarda geze geze öğrendik. sende sürekli takıl teknoloji sitelerine 1-2 yıl sonra bizden beter olursun :D

bır ıkı aydır bende forumlardayım .senin gibi anlayanlardan kapmaya çalışıyorum üç beş bişi :D

scofield22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şimdi GÜÇ KAYNAĞI + RAM + EKRAN KARTI alacağım doğru mu? bir de ekran kartı kasaya uyumlu mu değil mi nasıl anlayacağım ayrıca ram?

mesela üçü içinde uyumluluk sorunu için ne yapmam gerek? 4gb tek modül ram arkadaşın gösterdiği güç kaynağığnı alıcam bir de