Haber 5. nesil iPad Air tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
2,095
Reaksiyon puanı
3,027
Puanları
113
Apple bugün yani 8 Mart’ta düzenlediği Peek Performance etkinliğinde 5. nesil iPad Air modeli ile karşımıza çıktı. Önceki nesle göre işlemci ve pil süresi bakımından önemli iyileştirmelerle gelen 5. nesil iPad Air / bir diğer adıyla iPad Air 5 2022 özellikleri neler?

İlk nesli 2013 yılında tanıtılan iPad Air’in ikinci jenerasyonu 2014 yılında piyasaya çıkmıştı. 2019’da 3. nesil iPad Air’i satışa sunan teknoloji devi, bundan bir yıl sonra da 4. nesil iPad Air’i duyurdu. Şimdi iki yıldır güncellenmeyen seri 5. nesil iPad Air ile geri döndü. Buna ek olarak Apple, etkinlikte birçok yeni ürünüyle karşımıza çıktı.


5. nesil iPad Air özellikleri: Apple M1 çip​

Nesil iPad Air ile en önemli yenilik işlemci tarafında oldu. Apple halihazırdaki tüm iPad Air modellerinde A serisi çipleri kullanıyorken, yeni iPad Air ise MacBook Air ve MacBook Pro’da da kullanılan Apple M1 çipten gücünü alıyor. Cihaz, M1 çiple beraber iPad Air 4’e göre yüzde 60 daha performanslı çalışıyor. ve grafik tarafında da iki kat daha fazla performans sunuyor.

16 çekirdekli yapay zeka motoru içeren Apple M1 saniyede 11 trilyon işlem kapasitesine sahip. Yeni yapay zeka motoru yaklaşık 15 kat daha hızlı makine öğrenimi sağlıyor. M1 işlemcide bulunan birleşik bellek mimarisi sayesinde 5. nesil iPad Air daha performanslı. Kullanılan uygulamalar her zamankinden daha hızlı grafik belleğine erişebiliyor.

5-nesil-ipad-air-ozellikleri-ve-fiyati-4.jpg

Arka tarafından bir adet 12 Megapiksel Ultra Geniş Açılı kamera bulunan 5. nesil iPad Air, 5G bağlantı desteğine de sahip. Aynı zamanda Magic Keyboard ve Smart Folio ile de uyumlu çalışıyor ve Apple Pencil desteği de bulunuyor. Yeni iPad Air 5, 64 GB ve 256 GB depolama alanıyla birlikte geliyor.

5-nesil-ipad-air-ozellikleri-ve-fiyati-3.png



5-nesil-ipad-air-ozellikleri-ve-fiyati-1.jpg


İşlemciApple Silicon M1
EkranEklenecek
Arka Kamera12 Megapiksel ultra geniş açı
Ön KameraEklenecek
Depolama64 GB ve 256 GB
RenklerEklenecek
 
Üst