5+1 Ses Sistemi Problemi

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. 2 gündür uğraşıyorum ama birtürlü 5+1 ses alamadım bilgisayarımdan. Artık çıldırmak üzereyim. bilgisayarımın ses driverlarını güncelledim. ses sisteminin kabloları doğru. Hdmi ile TV ye bağladığımda 5+1 testini yaparak ses alabiliyorum. ancak bilgisayara bağladığımda olmuyor. Realtek ses sınama ekranından 5+1 i seçiyorum. sadece sağ ve sol haporlörden ses gelmekte.bilgisayar ile ses sistemine değişik şekillerlede bağlandım. 3,5mm jak ile, spdif optik kablo ile, ikiside olmadı. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Anakartımın modeli: M5A97 R2.0 Ses sistemi: LG DH6530T

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Ses ayarlarından hoparlör yapılandırmasını 5.1 olarak seçip o şekilde deneyin

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sana tavsiyem optik çıkış destekli bir ses kartı al. Ses kartı da kaliteliyse optik çıkış ile birlikte muazzam bir surround ses kalitesi elde edersin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
realtek yönetimde 5.1'i seçtiğin yerde dolduru tıklamadıkça 2 kanal seslerde 5.1 çalışmıyor...
2017-02-19 16.49.04.jpg

Linux Mint ise stereo da bile 5.1 ses verir...

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. 2 gündür uğraşıyorum ama birtürlü 5+1 ses alamadım bilgisayarımdan. Artık çıldırmak üzereyim. bilgisayarımın ses driverlarını güncelledim. ses sisteminin kabloları doğru. Hdmi ile TV ye bağladığımda 5+1 testini yaparak ses alabiliyorum. ancak bilgisayara bağladığımda olmuyor. Realtek ses sınama ekranından 5+1 i seçiyorum. sadece sağ ve sol haporlörden ses gelmekte.bilgisayar ile ses sistemine değişik şekillerlede bağlandım. 3,5mm jak ile, spdif optik kablo ile, ikiside olmadı. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Anakartımın modeli: M5A97 R2.0 Ses sistemi: LG DH6530T
Sana tavsiyem optik çıkış destekli bir ses kartı al. Ses kartı da kaliteliyse optik çıkış ile birlikte muazzam bir surround ses kalitesi elde edersin.

realtek yönetimde 5.1'i seçtiğin yerde dolduru tıklamadıkça 2 kanal seslerde 5.1 çalışmıyor...
Ekli dosyayı görüntüle 18192
Linux Mint ise stereo da bile 5.1 ses verir...

*Hoparlör yapılandırmasını 5+1 olarak seçiyorum zaten. gelen ses 2 hoparlörden yine.
*Ses kartı alırım ama olup olacağı yine meçhul. anakartda olması lazım mutlaka.
*Windowsda öyle seçenekler yok maalesef. siz linux danmı bahsettiniz acaba.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Realtek-HD-Audio-Drivers.jpg

speaker fill doldur demek onu tıkla yoksa saedece 5.1 kaynakla çalıyor linux mint'e her kanaldan ses alınıyor...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
*Hoparlör yapılandırmasını 5+1 olarak seçiyorum zaten. gelen ses 2 hoparlörden yine.
*Ses kartı alırım ama olup olacağı yine meçhul. anakartda olması lazım mutlaka.
*Windowsda öyle seçenekler yok maalesef. siz linux danmı bahsettiniz acaba.
Optik çıkış destekli ses kartın ve optik kablon varsa hoparlörde arıza yoksa kesin çalışır. Zaten bu ses sistemini optik kabloyla kullanmayacaksan çöp olur o ses sitemi.

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Realtek-HD-Audio-Drivers.jpg

speaker fill doldur demek onu tıkla yoksa saedece 5.1 kaynakla çalıyor linux mint'e her kanaldan ses alınıyor...

jak girişinden taktığımda o seçeneği seçiyorum. ama optik bağlantısı yaptığımda bu ekran açılmıyor.
optik bağlantıda gelen ekran bu. ama kenardaki dolby digital yazısı çıkmıyor bende.
Capture2.png

--- Gönderi Güncellendi ---
Optik çıkış destekli ses kartın ve optik kablon varsa hoparlörde arıza yoksa kesin çalışır. Zaten bu ses sistemini optik kabloyla kullanmayacaksan çöp olur o ses sitemi.
bide ses kartına para vermek istemiyorum. anakartımın özelliği varsa yeterli olur benim için. Sonuçta optik girişi var anakartın.
acaba anakartım 5+1e uyumlumu değil?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
jak girişinden taktığımda o seçeneği seçiyorum. ama optik bağlantısı yaptığımda bu ekran açılmıyor.
optik bağlantıda gelen ekran bu. ama kenardaki dolby digital yazısı çıkmıyor bende.
Capture2.png

bide ses kartına para vermek istemiyorum. anakartımın özelliği varsa yeterli olur benim için. Sonuçta optik girişi var anakartın.
acaba anakartım 5+1e uyumlumu değil?
Anakart marka model nedir ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
benim ki asrock 775i945gz antikada 7.1 ses kartı realtek alc888 var şuan 4.0 çalıyor spotify'ı...
sorunun windows kaynaklı müzik,film için Linux Mint kullan.
Ekran Görüntüsü 2017-02-19 18-22-01.png
Ekran Görüntüsü 2017-02-19 18-23-10.png

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun zamandır windows 10 yüklemeyi düşünüyodum. galiba zamanı geldi.

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux hiç kullanmadım. zor olur şimdi geçiş. teşekkürler cevaplarınız için

israfilkocak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 a geçtim yine düzelmedi. Ne lanet bişeymiş bu böyle.