5.1 pc ses sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan snci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler o kadar çaba sarfetmeme rağmen problemime bir çözüm bulamadım.problem şudur ki; evde eski sayılabilecek bir 5.1 sistem vardı bu sistem rca erkek kablolarla tv ye bağlanıyordu.tv nin kendi içinde bi dvd playerı mevcuttu.ses çözücü olarak bu playerı mı kullanıyodu tam anlayamadım.ama ben bu sistemi aldım pc ye bağladım rca lar için jack ara kablo kullandım tabi fakat pc den en ufak ses gelmiyor.ne şekilde denersem deneyim en ufak ses alamadım.problem tam olarak nedir ve nasıl çözülür yardımcı olur musunuz?

cmshn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Direk bilgisayara değil de arada bir amfi kullanıp amfiden bilgisayara bağlamanız gerekebilir, hoparlörleri tam olarak bilgisayar ne şekilde hangi kablolarla bağladınız anlayamadım ama dediğim gibi bilgisayarın çıkışı yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir.

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi allahın kulu yok mu arkadaşlar ilgilenecek.editör falan?

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş cevabın için eyv. yalnız bende anfi yok yani ihtiyacım kesin olarak anfi ise alırım bi tane. fakat detaylarını bilmiyorum. ses sisteminin üstünde 300w yazıyo ona göre bi anfi almak lazım sanırım ama çok pahalı satılıyo.en uygun fiyata nasıl hallederiz bu işi bi akıl verebilir misin?

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kardeş cevabın için eyv. yalnız bende anfi yok yani ihtiyacım kesin olarak anfi ise alırım bi tane. fakat detaylarını bilmiyorum. ses sisteminin üstünde 300w yazıyo ona göre bi anfi almak lazım sanırım ama çok pahalı satılıyo.en uygun fiyata nasıl hallederiz bu işi bi akıl verebilir misin?
kardeş senin ses sisteminin markası modeli nedir acaba bi söylermisin ?

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş ses sisteminin bi markası yok amx-62a yazıyo sadece onu da aradım bi kaç resim falan buldum sanırım polonya üretimi. resimde görüldüğü gibi ses kartının 6 çıkışı var bu ne demek oluyor,ses kartının güç verme problemi var mı acaba?bir de anfi olayını en ucuza nasıl hallederiz?

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kardeş bendeki 5.1 sistemde senin koyduğun o ilk resimdeki gibi arkada (kırmızılı-beyazlı) çıkışlar var sana dediğim kablolarlada kırmızı beyaz çıkışlardan pc ye bağlantıyı yapıyorum ve bu şekilde kullanıyorum..

--- Mesaj Güncellendi ---

kardeş ses sisteminin bi markası yok amx-62a yazıyo sadece onu da aradım bi kaç resim falan buldum sanırım polonya üretimi. resimde görüldüğü gibi ses kartının 6 çıkışı var bu ne demek oluyor,ses kartının güç verme problemi var mı acaba?bir de anfi olayını en ucuza nasıl hallederiz?
sen o dediğim kablolardan 3 tane tedarik et o ses kartının 6 çıkışı demişsinya ha işte oradaki 3 girişle, ses sisteminin merkezdeki dediğim kırmızılı beyazlı girişlerine bağlantıyı yapacaksın..

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rca-jak kablo aldım taktım ama sıfır ses.yani güç olayında bi problem var sanki.anfi olayı nasıl olur bi bilgin var mı

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
rca-jak kablo aldım taktım ama sıfır ses.yani güç olayında bi problem var sanki.anfi olayı nasıl olur bi bilgin var mı
güç olayı derken neyi kastediyorsun ses sistemi zaten ayriyetten (elektrik olarak) prize bağlanmıyor mu?

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu demiyorum kardeş,ses kartının verdiği bi güç falan varsa o mu yetmiyor acaba diyorum.anfinin olayı nedir belki o gerekiyodur.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sen sesi nerden alıyorsun harici bi ses kartınmı var yoksa onbord mu kullanıyosun yalnız o resim deki çıkışlar anakartın ses çıkışları..

snci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
realtek alc888 olarak görünüyo pc ama zannetmiyorum ayrıca bi ses kartı olduğunu.eğer ayrı bir ses kartı alsak çalışır mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba snci. aynı 5+1 bende var bütün interneti dolaştım yurt dışı siteleri inceledim bir cevap bulamadım. bende de çalışmıyor. ama tv ye takınca çalışıyor. bunu pc de nasıl çalıştırırız. sen bir sonuç buldum mu...

pomad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bendede aynı sistem ve aynı sorun var serdohanın bahsettigi kablo bağlantısı ile yaptım yine yok. markasını sormussunuz telefunken sistem tv ile birlikte satılıyordu dvdli tv + bu sistem tvye bağlayınca sorunsuz ama bilgisayara birleştirip bağlayınca hiç ses gelmiyor

görünüşe göre herşey subwooferın üstünde gibi ama anlayabilmiş değilim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben biraz araştırdım içinde büyük ihtimalle centerdan gelen bir sinyal algılama devresi var o yüzden başka yerde çalışmıyor. fişe taksakta anfiye elektrik gelmiyor stand-by konumunda sürekli ne zaman tv den geçiş yaptınız o zaman aktifkonuma geçiyor yani ne ses kartı nede anfiye gerek var onu bir şekilde iptal etmek gerekli burda 40-50 lira fiyat çektiler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konu açılalı baya olmuş ama aynı ses sistemi bende de var tv de açtığında tıkırt diye bir ses geliyor sesi vermesen bile arkasındaki demir azda olsa ısınıyor fakat başka yere taktığımda sadece ışığı yanıyor enerji girişini kapatıyor sanırım bende başka yerde bu şekilde yapmışlar http://www.sahibinden.com/ilan/alis...e-disi-5-1-ses-sistemi-kablosu-78246489/detay
sanırım diğer sistemler pc hoparlörü gibi sadece bağlantıyla çalışıyor ama bu farklı çözüm buldunmu sen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende vAr bundan ama lcd ye takıyorum çalışmıyo yardımcu olurmusunuz görğntğlğ olursa sevinirim

Devian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kişide çıkıp çözememiş promlemi... Bir arkadaş anlatmış ama tam anlatamamış.. Şimdi git elektronikçiye 3 adet şu kablodan al.(bir ucu jack diğer 2 ucu audio)

SS-6FT-1F2RCA.jpg

Sonra pc nin arkasından

YEŞİL: Front left/Front Right - Ön sağ/Ön sol
SARI: Center/Subwoofer - Center/Bass
SİYAH: Surround Left/Right - Surround Sağ/Sol

Aldığın 3 jackdan birini önce yeşil'e tak... Sonra anfine uçlardan birini Front left birinide Front Right yazana..
Diğer Jack'ı Sarıya tak.. Uçlardan birini Center a birini subwoofera..
Sonuncu jack ı da Siyaha tak.. Onun uçlarından biri surround Left'e diğerinide Right a tak... Kırmızıyı kırmızıya beyazı beyaza işte.. Bu kadar basit bunu yapınca ses alamassan pc den ayar yapman lazım.. Başlattan denetim masasına gel.. Ses e gir.. Orda aygıtı seçip saga tıkladıgında şey yazıyordu hmm aygıtı ayarlamı kurulumunu yapmı ne (şimdi iş yerindeim hatırlamıyorum bu pc de yok) ordan işte 5+1 deyip test ettinmi görürsün zaten..

Tv içinde aynı şey geçerli... Orda da renkler aynıdır ses çıkışı varsa eğer... kırmızı beyaz veya işte yeşik sarı olarak gösterir... Eğer tv nin arkasında kırmızı beyaz audio out varsa o zaman şundan alıyorsunuz

201802.jpg

Tv nin arkasından kırmızıyı kırmızıya beyazı beyaza takın (audio out olmasına dikkat edin) , Diğer uçlarıda 5+1 nizin arkasında front right ve front left e takın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam arkadaşlar ben logitech x 530 aldım sorunu şudur ses sistemine konuşma sesi karışıyor frekans karışıyor dedileer bana

S

SDN Okuru

SDN Okuru
TV ile beraber kullanılsın diye ( Uyanıklık yapıp role kilit sistemi konmuş) kilit yapılmış. Sistem çalışırken televizyondan center le aynı kablodan 4,5 volt gönderilerek kilit açılıyor yani sistem çalışıyor. Sisin yapmanız gereken. center den 3 veya 4,5 v volt doğru akım ( adaptör veya pil ile ) röleyi çalıştırıp kullanabilirsiniz. Benim önerim bir elektronikçide bu kilit röleyi direk çalıştıracak 4,5 voltajı içeriden vermek böylece 5+1 kullanabilirsiniz. Giriş den RCA ile verdiğiniz yerden center girişi yapmayın giriş yaptığınız cihazı yakkarsınız. İyi günler

byrambo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar aynı ses sisteminden AMX 62A bendede var.geçen sene dayım hediye etti.(niye hediye ettiğini artık hepimiz biliyoruz.çalıştıramamış).bende geçen yıldan beri bu forum olmak üzere pek çok forumu karıştırdım birşey bulamadım.AMAAAAAAAA DÜN OLAYI ÇÖZDÜM........SANIRIM BİR PORTEKİZ YADA POLANYA SİTESİYDİ.ÇÖZÜM ŞU:ANFİNİN ARKASINDAKİ PEKÇOK CİVATAYI SÖKMEK VASITASIYLA KUTUYU AÇIYORUZ.İÇİNDE BİR ANFİ KATI VAR BİRDE SES KONTOL KATI VAR.İŞTE O SES KONTROL KATINDA İKİ NOKTAYI BİRLEŞTİRİNCE HERŞEY ÇÖZÜLMÜŞ OLUYOR....BU KADAR ..SADECE İKİ LEHİM DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ...BU LEHİM NE İŞE YARIYOR ONA GELELİM.sistemin aktif olması için içinde bir adet kilit röle koymuşlar uyanıklar.sadece televizyon bu kilit röleyi aktif ediyor.oysa bizim bu noktayı lehimleyerek birleştirdiğimizde 4,5 voltluk bir gerilim direk röleye gittigi için kilit hemen açılıyor.....olay bu...

byrambo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte neyin , nasıl lehimleneceğinin resmi.....

Ekli dosyalar

• amx 62a çözümü.JPG
    amx 62a çözümü.JPG
    4.3 MB · Görüntüleme: 715