4gb ram aldim ama çaliştiramadim yardim ederseniz sevinirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan krm98
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

krm98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2 gün önce 4gb ram aldım ama çalıştıramadım sorun acaba aldığım ram benim anakartım ile uyuşmuyormu bilemedim yardım ederseniz sevinirim

BİLGİSAYARIMIN SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

İŞLEMCİ:İNTEL PENTİUM DUAL CORE e5500 2.80 GHZ

ANAKART MODELİ:ASROCK GS31M-VS2 FSB1333 DDR2 800 DUAL CHANNEL ((RAM 8GB TA KADAR DESTEKLİYOR))

ALDIĞIM RAM ÖZELLİĞİ:4 GB DDR2 2RX8 PC2-6400U-666-12

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
1. Anakarttında kaç ram slotu var?
2. Her ram slotu kaç Gb. Ram destekliyor?
3. Anakartınını desteklediği ram frekans hızı (Mhz) nedir? (Kılavuzu varsa kılavuzundan yoksa İnternetten kılavuzunu indirip bakabilirsin.)

Bu bilgileri verebilirsen yardımcı oluruz tabiki.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Çalıştıramadım derken? Nerede nasıl bir hata alıyorsun? RAM'i görmüyor mu? RAM vardı da bu RAM'leri ilave olarak mı aldın? Detaylandırabilir misin.

krm98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Anakartımda 2 adet ram slotu bulunmaktadır.Anakart hızı Supports FSB1333/1066/800 MHz yazıyor.Hafıza ile ilgili bilgilerinde ise bunlar yazıyor:
-Dual Channel DDR2 memory technology

- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 800/667 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8Gb
anladığım kadarıyla her slot en fazla 4gb ram destekliyor.

2GB ram im vardı bozuldu onun yerine 4gb ram aldım taktım ama bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyor.

krm98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hynıx 4gb cpu z programında kıngston olarak gözüküyor ve 1gb ram kullanıyorum o ısınmıyor fakat bu aldığım 4gb ram ısınıyor

redox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Anakartımda 2 adet ram slotu bulunmaktadır.Anakart hızı Supports FSB1333/1066/800 MHz yazıyor.Hafıza ile ilgili bilgilerinde ise bunlar yazıyor:
-Dual Channel DDR2 memory technology

- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 800/667 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8Gb
anladığım kadarıyla her slot en fazla 4gb ram destekliyor.

2GB ram im vardı bozuldu onun yerine 4gb ram aldım taktım ama bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyor.

aynısı benim başıma gelmişti, ram arızalı çıkmıştı yenisiyle değiştirdim bir problem olmadı.

faskerhat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartınız rami destekler özellikte. Bu durumda çalışmıyor ise ram sorunlu olabilir. Başka bir bilgisayarda deneme imkanınız var ise remi orada takıp deneyin. Orada da aynı sorun olursa kesin ram arızalıdır.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
1 gb ram çıkart sadece 4 gb rami bir dene. Eğer çalışmıyorsa başka bir bilgisayarda dene. Yine çalışmıyorsa arızalı olabilir. Zaman geçmeden iade et ve değiştir.

Şu anda kullandığın 1 gb lık ve 4 gblık ramler sanırım özelliklerinin farklı olması nedeniyle çakışıyorlar.

1 gb lık rami hiç kullanma. 8 gb destekleyen bir anakartın var. İlave bir 4 gb ram al. Yalnız diğer aldığın 4 gb lık ram ile marka ve özellikleri birebir aynı olsun. İşletim sisteminde 32 bit ise 64 bit işletim sistemini kullan.

krm98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun rami değiştircem tekrar teşekkür ederim

netlun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olması gereken de bu ram ler araso frekans uyumu olmadığındandır bu sorun tek çözüm aynı ram in özellikleri ile tekrar alınması