4gb RAM 2.40Ghz i3 64 BİT oyun kaldırır mı

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Ekran Alıntısı.PNG
Bilgisayarımın özellikleri fotoraftaki gibi, chrome da sekme değiştirdiğimde bile kasıyor. Bazı insanlara sordum sebebinin RAM'imin düşük olmasını söylediler. Benim kararım formatlayıp 8 veya 4 gb ram taktırıp windows 10 a yükseltmek. böylelikle bilgisayardan verim alabileceğimi düşünüyorum. fikirleriniz neler, sorun ram mi? şimdiden teşekkürler:)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Ekli dosyayı görüntüle 122713Bilgisayarımın özellikleri fotoraftaki gibi, chrome da sekme değiştirdiğimde bile kasıyor. Bazı insanlara sordum sebebinin RAM'imin düşük olmasını söylediler. Benim kararım formatlayıp 8 veya 4 gb ram taktırıp windows 10 a yükseltmek. böylelikle bilgisayardan verim alabileceğimi düşünüyorum. fikirleriniz neler, sorun ram mi? şimdiden teşekkürler:)
SSD'de alman şart. Birde işlemcini yükseltebilirsin. Harici ekran kartın varsa yani NVIDIA ya da AMD var ise QM işlemcilere de yükseltebilirsin. Yok ise M'li İ7'lerden birine yükseltebilirsin. :)

Pilot173w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ekli dosyayı görüntüle 122713Bilgisayarımın özellikleri fotoraftaki gibi, chrome da sekme değiştirdiğimde bile kasıyor. Bazı insanlara sordum sebebinin RAM'imin düşük olmasını söylediler. Benim kararım formatlayıp 8 veya 4 gb ram taktırıp windows 10 a yükseltmek. böylelikle bilgisayardan verim alabileceğimi düşünüyorum. fikirleriniz neler, sorun ram mi? şimdiden teşekkürler
Ram yükseltmek performansı kesin arttırır gibi bir şey yok ekran kartı işlemci ve ssdye yönelin

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
SSD'de alman şart. Birde işlemcini yükseltebilirsin. Harici ekran kartın varsa yani NVIDIA ya da AMD var ise QM işlemcilere de yükseltebilirsin. Yok ise M'li İ7'lerden birine yükseltebilirsin. :)
SSD için söyleyebileceğim, yer olarak hiç sıkıntım yok. İşlemci arttırmayı düşünebilirim, Ben bilgisayardan performans beklemiyorum, oynayacağım oyun olsa olsa 5gb lık minik oyun olur. benim tek isteğim hızlı çalışması. Google da 4 sekmeden sonra donuyor kasıyor. Çok yavaş çalışıyor, asıl sorum sadece RAM alırsam bilgisayar ihtiyacımı görür mü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Ram yükseltmek performansı kesin arttırır gibi bir şey yok ekran kartı işlemci ve ssdye yönelin
yukarıda herşeyi belirttim:)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
SSD için söyleyebileceğim, yer olarak hiç sıkıntım yok. İşlemci arttırmayı düşünebilirim, Ben bilgisayardan performans beklemiyorum, oynayacağım oyun olsa olsa 5gb lık minik oyun olur. benim tek isteğim hızlı çalışması. Google da 4 sekmeden sonra donuyor kasıyor. Çok yavaş çalışıyor, asıl sorum sadece RAM alırsam bilgisayar ihtiyacımı görür mü.

.

SSD'n yoksa alman gerekir. Evet, RAM ve işlemciyi de yükseltebilirsin.

Pilot173w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

.

Görmez beklediğin performansı alamazsın 4gb ram sistemine fazlasıyla yeter

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Ssd al. Eskiden m350 olan bilgisayarım Windows 10 da hdd ile SSD arasinda çok fark gördüm.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Tarayıcı açınca %67 civarı kullanım oluyor. Bu arada başka bir şey açmak zulüm oluyor.

HDD'nin işlevi ne ise o.
yani kısacası ramım çok düşük onu arttırıp bilgisayarı hızlandıracağım ssdyide düşüneceğim

6krdsahmet7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
kanka senin pc biraz eski ekran kartını söyleer misin directx öğrenip bakaluım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
yani kısacası ramım çok düşük onu arttırıp bilgisayarı hızlandıracağım ssdyide düşüneceğim
RAM ile neredeyse değişen bir şey olmuyor. Hızlandırmak istiyorsanız SSD ALMAK ZORUNDASINIZ. :)

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Google ram canavarı o yüzden 8 gb takabilirsiniz.SSd bilgisayarda çok fazla performans gösterir ssd alırsanız önceden ben bilgisayarmı kullanıyordum dersiniz

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Maksat oyun oynamak ise, RAM terfisi yapman yeterli bence. Windows etkinleştirilmiş ise Windows 10'a ücretsiz bir şekilde yükseltme yapabilirsin ya da ürün anahtarın geçerli ve başka bir sistemde kullanılmıyorsa, onu Windows 10'u etkinleştirmede kullanabilirsin.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Maksat oyun oynamak ise, RAM terfisi yapman yeterli bence. Windows etkinleştirilmiş ise Windows 10'a ücretsiz bir şekilde yükseltme yapabilirsin ya da ürün anahtarın geçerli ve başka bir sistemde kullanılmıyorsa, onu Windows 10'u etkinleştirmede kullanabilirsin.
SSD? ETS 2'de SSD bayağı fark ettirdi çok çabuk yükleniyor. :)

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ekli dosyayı görüntüle 122713Bilgisayarımın özellikleri fotoraftaki gibi, chrome da sekme değiştirdiğimde bile kasıyor. Bazı insanlara sordum sebebinin RAM'imin düşük olmasını söylediler. Benim kararım formatlayıp 8 veya 4 gb ram taktırıp windows 10 a yükseltmek. böylelikle bilgisayardan verim alabileceğimi düşünüyorum. fikirleriniz neler, sorun ram mi? şimdiden teşekkürler:)
Harici grafik kartı var mı ? :)

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Harici grafik kartı var mı ? :)
Hayır yok ama grafik belleğim 720mb

bilgisayarım bu haliyle çok yavaş buna ssd ve ram takarsam csgo kaldırır mı

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
SSD? ETS 2'de SSD bayağı fark ettirdi çok çabuk yükleniyor. :)
Sistem, oyun, program vs açılış-kapanış sürelerini SSD muhakkak etkiler ama oyun için, web tarayıcı tarayıcı kullanırken 4 GB RAM çok yetersiz. Önceliği bellek arttırmak olmalı, bence. Donanım bileşenleri eski ve çok yatırım yapmasına, para harcamasına gerek yok. :)

bilgisayarım bu haliyle çok yavaş buna ssd ve ram takarsam csgo kaldırır mı
Bilgisayarınızdan memnunsanız ve bütçeniz de yeterli ise SSD düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
kanka senin pc biraz eski ekran kartını söyleer misin directx öğrenip bakaluım
intel hd graphics i3

Sistem, oyun, program vs açılış-kapanış sürelerini SSD muhakkak etkiler ama oyun için, web tarayıcı tarayıcı kullanırken 4 GB RAM çok yetersiz. Önceliği bellek arttırmak olmalı, bence. Donanım bileşenleri eski ve çok yatırım yapmasına, para harcamasına gerek yok. :)

googledan 3 sekme açınca RAM'ın %84 ünü kullanınıyor şuanki yavaşlamanın 1. sebebi ram olduğunu anladım ssd ise bunu boostlamak için kullanılır herhalde. kısacası ramım yeterli olmuyor 3 sekmeden sonra ram max kullanım oluyor ve kasıyor ram takviyesi lazım.

bende böyle düşünüyorum öncelikle ramım yetersiz bu yüzden kasılıyor önce onu arttırmalı sonra hızını boostlamak istiyorsam ssd taktırmalıyım:)

6krdsahmet7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
intel hd graphics i3

googledan 3 sekme açınca RAM'ın %84 ünü kullanınıyor şuanki yavaşlamanın 1. sebebi ram olduğunu anladım ssd ise bunu boostlamak için kullanılır herhalde. kısacası ramım yeterli olmuyor 3 sekmeden sonra ram max kullanım oluyor ve kasıyor ram takviyesi lazım.

bende böyle düşünüyorum öncelikle ramım yetersiz bu yüzden kasılıyor önce onu arttırmalı sonra hızını boostlamak istiyorsam ssd taktırmalıyım:)
kanka bende bulamadım directx sürümünü.. 4 gb ram ile şuan minecraft pvp craftrise sonoyuncu serverlerinde oynayabilirsin.... bende de 4 gb ram var 10 tanesekme açıyom kasmadan bakabiliyom
onun dışında benim işlemci i5 2410m 2. nesil buna rağmen 60 fps craftrise sonoyuncu oynuyor orta ayarlarda

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
kanka bende bulamadım directx sürümünü.. 4 gb ram ile şuan minecraft pvp craftrise sonoyuncu serverlerinde oynayabilirsin.... bende de 4 gb ram var 10 tanesekme açıyom kasmadan bakabiliyom
onun dışında benim işlemci i5 2410m 2. nesil buna rağmen 60 fps craftrise sonoyuncu oynuyor orta ayarlarda
bu sistemde csgo indirdim zar zor açtı ama maç bulmuyo nedeni tam olarak ne?? RAM/işlemci/ssd
ve neden kasıyor kimse tam bir sonuç vermedi. +Senin ssd kardın varmı

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Ssd almak, ram takmak oyunlarda çok fark yaratmayacaktır. 3-5 fps oynar taş çatlasa 10 diyin. Ekran kartı önemli. Fakat bilgisayarı kullanılabilir hale getirmek hızlandırmak istiyorsanız ram ssd alınabilir. Ki sizin bilgisayar 1. nesil ilk çıkan i serisi.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Kaldırır. Ancak SSD alman şart gibi gözüküyor.

gunesyetimoglu

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Kaldırır. Ancak SSD alman şart gibi gözüküyor.
csgo indirdim bütün birkaç kez yanıt vermiyor oldu en sonunda açtım, bütün ayarları düşüğe aldım ve bot maçı açtım ama yükleme menüsünde kaldı, bunu nasıl çözeceğim ssd bunu çözer mi çünkü işlemcimi değiştirebileceğimi sanmıyorum

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
csgo indirdim bütün birkaç kez yanıt vermiyor oldu en sonunda açtım, bütün ayarları düşüğe aldım ve bot maçı açtım ama yükleme menüsünde kaldı, bunu nasıl çözeceğim ssd bunu çözer mi çünkü işlemcimi değiştirebileceğimi sanmıyorum
SSD ile daha iyi olacaktır.