Soru 40.000-50.000 TL bütçeye 2K oyun oynatabilecek sistem önerisi

Tufan Burak Kaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Merhaba, uzun zamandır kullandığım bir masaüstü bilgisayarım vardı lakin artık değiştirmem gerektiğini düşünüyorum. Belli bir oranda sistemlerden ve ekipmanlardan anlasam da fiyatları yüksek olunca burada ki işin ehli insanlara danışmak istedim.

Bir masaüstü sistemi önermenizi rica ediyorum, hikayeli oyunlar oynayan biriyim 2K çözünürlükte günümüz oyunları rahat ve huzur içerisinde oynayabileceğim bir sistem tavsiye etmenizi rica ediyorum. Aynı zamanda bu sistem için bir de monitör.

(Eğer özellikle bütçemi biraz daha yükseltip almamı istediğiniz bir şey var çok az daha bütçeyi zorlayabilirim)

40.000 - 50.000 Türk lirası bütçem

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,392
Sen gel 2K çözünürlükten uzak dur. Biliyorum standart haline getirmişler ama Full HD de oynayacağın oyunlar bile seni memnun eder.

1080P ile Ultrada alacağın 120fps üzeri oyun keyfini
2K ile alacağın 60-70 fps oynamakla alamazsın

1080p 24" monitör oldumu gel keyfim gel. Hem İleride çıkacak oyunlar sistemi zorlamaz

Mesela bu monitörle bu kasa Cuk diye 50.000 TL ye kapatılır.

Misal Bu monitör 👇 👇 👇 👇

https://www.hepsiburada.com/msi-opt...full-hd-curved-oyuncu-monitor-pm-HB00000OCR44

Buda Kasa 👇👇👇👇

İçinden geçmediğin oyun kalmaz.
RTX4060 sistemler Full HD çözünürlükte Ultrada çoğu oyunda 80 FPS zorluyorsa
RTX 4070 140FPS anca zorlar full HD çözünürlükte.

Yok sen istersen 2k --- verecen 80-90Bin TL

RTX 4070 in sınırları belli ve daha ileride gelen oyunlarda 2K yı Ultrada 60 fps anca görürsün.
Ama FullHD de 100FPS üzeri seyreder keyfin yerinde olur.

Tufan Burak Kaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Sen gel 2K çözünürlükten uzak dur. Biliyorum standart haline getirmişler ama Full HD de oynayacağın oyunlar bile seni memnun eder.

1080P ile Ultrada alacağın 120fps üzeri oyun keyfini
2K ile alacağın 60-70 fps oynamakla alamazsın

1080p 24" monitör oldumu gel keyfim gel. Hem İleride çıkacak oyunlar sistemi zorlamaz

Mesela bu monitörle bu kasa Cuk diye 50.000 TL ye kapatılır.

Misal Bu monitör 👇 👇 👇 👇

https://www.hepsiburada.com/msi-opt...full-hd-curved-oyuncu-monitor-pm-HB00000OCR44

Buda Kasa 👇👇👇👇

İçinden geçmediğin oyun kalmaz.
RTX4060 sistemler Full HD çözünürlükte Ultrada çoğu oyunda 80 FPS zorluyorsa
RTX 4070 140FPS anca zorlar full HD çözünürlükte.

Yok sen istersen 2k --- verecen 80-90Bin TL

RTX 4070 in sınırları belli ve daha ileride gelen oyunlarda 2K yı Ultrada 60 fps anca görürsün.
Ama FullHD de 100FPS üzeri seyreder keyfin yerinde olur.
Hocam 2K üzerine olan yorumunuz çok mantıklı onu aldım bu arada ama sadece değinmek istediğim yer ekran kartı , MSI Ventus serisinden şikayetçi çok insan gördüm başka başka forumlarda dolaştığım da bu konuda söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Onun haricinde sistem gerçekten monitörle beraberinde çok içime sindi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyelim hocam monitörden vazgeçtim 2 ay sonra alıcam toplam bütçe ile bu nasıl olur?

Hocam 2K üzerine olan yorumunuz çok mantıklı onu aldım bu arada ama sadece değinmek istediğim yer ekran kartı , MSI Ventus serisinden şikayetçi çok insan gördüm başka başka forumlarda dolaştığım da bu konuda söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Onun haricinde sistem gerçekten monitörle beraberinde çok içime sindi

Diyelim hocam monitörden vazgeçtim 2 ay sonra alıcam toplam bütçe ile bu nasıl olur?
Gerçi bu da Ventus modeliymiş :D

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,392
Valla bir tane MSİ kartım oldu o da MSİ Lightning GTX 680. Valla bir eksik yanını görmedim şimdiye kadar :D

Hatta bir ara Alminyum radyatörünü WD-40`la mı ney temizlemeye çalıştım.
Radyatörü yağlı kaldığı için 1 Hafta içinde olmadık tozu yığdı. Ne yaptım bilir misin?
Yağını temizlemeye bir yol bulmadığım için alminyum bloğu attım kazanda kaynattım suyla :D ahahahahah

İyi ki patlamadı alminyum gaz boruları ve radyatör sağlamlık testimden de geçmiş oldu 🤣 🤣 🤣

Genel anlamda MSİ sağlam markadır. Şikayet edenin de gözü 3 fanlı modellere takılmıştır içinde utku kalmıştır.

Gerçi bu da Ventus modeliymiş :D
İntel işlemci mi istiyon?

Valla ben bilseydim fullhd de İleride gtx1060 zorlanır. FullHD monitör almazdım.
1280x1024 monitörümle gül gibi geçiniyordum.

Benim için monitör büyüklüğünün pek farkı yok. ister 17" olsun ister 22" olsun.

Yeterki Oyunları Ultrada akıcı şekilde oynatabilsin sistemim.

Son düzenleme: