4 yıllık lisans okuyorum, 2. üniversite olarak AÖF önerileriniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alio6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi AÖF bölümünü önerirsiniz?

• Uluslararası İlişkiler

Kullanılan: 1 20.0%
  • Sosyal Hizmet

• İşletme

Kullanılan: 2 40.0%
  • Sosyoloji

• Diğer bölümler varsa siz önerin :)

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Öncelikle şunu sorayım, 4 yıllık lisans Turizm bölümü okuyorum, Anadolu Üniversitesi AÖF herhangi bir bölüme yazılmam için tekrar sınava girmem gerekiyor mu? Gerekmiyorsa AÖF'den Sosyal hizmet okumak istiyorum bunun için ne yapmalıyım?

Onun dışında sizin önerebileceğiniz AÖF bölümleri varsa paylaşırsanız benimle sevinirim ve AÖF'de okuyanlar varsa yorum yaparlarsa da iyi olur, dersler zor mu, kaldığınız ders oldu mu, kitap ücretleri nedir, kayıt nerden olabilirim, bölümün iyi ve kötü yanları vs.

(Konuyu buraya açmamın sebebi henüz eğitim ile ilgili bir konu başlığının bulunmaması)

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
(Konuyu buraya açmamın sebebi henüz eğitim ile ilgili bir konu başlığının bulunmaması)

https://forum.shiftdelete.net/forums/egitim.314/

İkinci Üniversite ile sınavsız kayıt yapabilirsin istediğin bölüme, bahar ve güz olmak üzere iki kere 200 TL civarı bir şey ödersin.

İkinci Üniversite | Anadolu Üniversitesi
Eğitimi ben görmemişim :) Sosyal hizmete kayıt olmak için yüksek puan gerekmiyor mu sonuçta çok iyi bir bölüm? birde bu sene kayıt olmadım seneye kaldı kayıt şansım heralde bir sıkıntı olur mu tekrar sınava girmeme gerek kalır mı?

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
İkinci üniversiteye sınav gerekmiyor, mezun olunca başvurunu yapar, kayıt olursun. Üstteki linkte detaylar var.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
İkinci üniversiteye sınav gerekmiyor, mezun olunca başvurunu yapar, kayıt olursun. Üstteki linkte detaylar var.
konuyu orayada açtım şimdi kötü olmadı inşallah mezun olunca dediğin lise değil mi? Şuan üniversite 1. sınıfım seneye bu bölümü okuyabilirim heralde

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Üniversite okurken ve hatta bitirdiğinizde de AÖF okuyabilirsiniz.

Sınava girmenize gerek yoktur.

Fakaaaat...

Sosyal Hizmetler bölümünü lisans derecesinde okumak istersen YGS sınavına girmelisin.

İstersen Sosyal Hizmetler bölümüne önlisans derecesinde sınavsız kayıt yaptırabilir sonrasında DGS ile lisans derecesinde tamamlarsın.
rME6PN.png

Sınavsız olarak kayıt yaptırabileceğin AÖF Lisans programları aşağıdadır.

1. Felsefe
  2. Sosyoloji
  3. Tarih
  4. Türk Dili ve Edebiyatı
  5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  6. İktisat
  7. Kamu Yönetimi
  8. Maliye
  9. Uluslararası İlişkiler
  10. Konaklama İşletmeciliği
  11. İşletme
"Hangi bölüm tavsiyesi" forumluk mesele değil.

Her kafadan bir ses çıkar, kafan karışır.

Fakat İşletme, Kamu Yönetimi veya İktisat bölümlerini bitirirsen hem mesleğini yan bir branşla desteklemiş olursun hem de mezun olduğunda bankacılık sektöründe iş bulursun.

Sosyal Hizmetler bölümünü lisans derecesinde bitirirsen iş bulma imkânın çok çok daha fazladır. Ama yukarıda belirrtiğim gibi DGS'ye girmelisin ve iyi bir net yapmalısın.

Son düzenleme:

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Üniversite okurken ve hatta bitirdiğinizde de AÖF okuyabilirsiniz.

Sınava girmenize gerek yoktur.

Fakaaaat...

Sosyal Hizmetler bölümünü lisans derecesinde okumak istersen YGS sınavına girmelisin.

İstersen Sosyal Hizmetler bölümüne önlisans derecesinde sınavsız kayıt yaptırabilir sonrasında DGS ile lisans derecesinde tamamlarsın.
rME6PN.png

Sınavsız olarak kayıt yaptırabileceğin AÖF Lisans programları aşağıdadır.

1. Felsefe
  2. Sosyoloji
  3. Tarih
  4. Türk Dili ve Edebiyatı
  5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  6. İktisat
  7. Kamu Yönetimi
  8. Maliye
  9. Uluslararası İlişkiler
  10. Konaklama İşletmeciliği
  11. İşletme
"Hangi bölüm tavsiyesi" forumluk mesele değil.

Her kafadan bir ses çıkar, kafan karışır.

Fakat İşletme, Kamu Yönetimi veya İktisat bölümlerini bitirirsen hem mesleğini yan bir branşla desteklemiş olursun hem de mezun olduğunda bankacılık sektöründe iş bulursun.

Sosyal Hizmetler bölümünü lisans derecesinde bitirirsen iş bulma imkânın çok çok daha fazladır. Ama yukarıda belirrtiğim gibi DGS'ye girmelisin ve iyi bir net yapmalısın.

Peki Aöf Sosyal hizmet okumak için hangi puan türünden kaç puan almalıyım

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Anadolu Üniversitesi 2015 taban puanı 354
Atatürk Üniversitesi 2015 taban puanı 308

İlgili taban puanlar 2015 yılına aittir. Talebe göre yükselebilir veya düşebilir.

AÖF'ler için puan türü yoktur.
YGS-1-2-3-4-5-6 farketmez.

Yani, en yüksek puanınız hangi türde oluşmuşsa o puanınıza göre tercihlerde değerlendirilirsiniz.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Anadolu Üniversitesi 2015 taban puanı 354
Atatürk Üniversitesi 2015 taban puanı 308

İlgili taban puanlar 2015 yılına aittir. Talebe göre yükselebilir veya düşebilir.

AÖF'ler için puan türü yoktur.
YGS-1-2-3-4-5-6 farketmez.

Yani, en yüksek puanınız hangi türde oluşmuşsa o puanınıza göre tercihlerde değerlendirilirsiniz.
bu okul puansız 308 mi

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Okul puanı dahil.
Hadi ya çok kolaymış yapabilirim ben bunu gecen sene okul puansız 295 okul puanıyla 336 almıştım ygs 4'den iyimiş sistem değişmez inşallah çok yardımcı oldun ama bu konuda emın mısın sonra hevesim kırılmasın :/

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Puandan eminim. 2015 taban puanlarının yer aldığı kılavuzla bire birdir. Buradaki puanlar da okul puanı dahil puanlardır. Tereddütsüz...

Fakat bu okul, sınavsız ikinci üniversite kapsamında olmadığı için hâlen okuduğun bölümle eş zamanlı okuyabilirlik durumunu üniversiteye telefon açıp sormanız lâzım.

Olumsuz bir cevap almanız durumunda önce sınavsız ön lisans okur sonra DGS ile lisansa tamamlarsınız.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Puandan eminim. 2015 taban puanlarının yer aldığı kılavuzla bire birdir. Buradaki puanlar da okul puanı dahil puanlardır. Tereddütsüz...

Fakat bu okul, sınavsız ikinci üniversite kapsamında olmadığı için hâlen okuduğun bölümle eş zamanlı okuyabilirlik durumunu üniversiteye telefon açıp sormanız lâzım.

Olumsuz bir cevap almanız durumunda önce sınavsız ön lisans okur sonra DGS ile lisansa tamamlarsınız.
İnternette araştırdım okulun sitesinde 2. üniversite devamı olduğu için harç ücreti var dönemlik 950 lira dediler biraz tereddüt ediyorum çok yüksek bi mebla değer mi diye düşünmüyor değilim bu arada o sitenin linkini atabilir misin?

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/OSYS2015YerlestirmeMinMaxTablo-423072015.pdf

Evet, dediğiniz fiyat doğru.

Sonuç olarak sınavları da var ve onlara da hazırlık yapmalısınız.

950 lira verebilirseniz değer çünkü hem özel sektörde hem kamuda istihdam alanı geniş bir bölümden bahsediyoruz.

Ama sınavlara çalışmayacaksanız ve okulu uzatacaksanız sizin için sıkıntı olur.

Siz önce Pazartesi üniversiteyi arayın. Lisans bölüm için "Okuduğum bölümle beraber eş zamanlı okuma imkânı var mı" diye sorun.

Olumsuz cevap alırsanız aklınız kalmaz.

Ön lisans bölümün ücreti daha az. Olmazsa bunu okur sonra lisansa tamamlarsınız.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/OSYS2015YerlestirmeMinMaxTablo-423072015.pdf

Evet, dediğiniz fiyat doğru.

Sonuç olarak sınavları da var ve onlara da hazırlık yapmalısınız.

950 lira verebilirseniz değer çünkü hem özel sektörde hem kamuda istihdam alanı geniş bir bölümden bahsediyoruz.

Ama sınavlara çalışmayacaksanız ve okulu uzatacaksanız sizin için sıkıntı olur.

Siz önce Pazartesi üniversiteyi arayın. Lisans bölüm için "Okuduğum bölümle beraber eş zamanlı okuma imkânı var mı" diye sorun.

Olumsuz cevap alırsanız aklınız kalmaz.

Ön lisans bölümün ücreti daha az. Olmazsa bunu okur sonra lisansa tamamlarsınız.

Üniversite okurken 2. üniversite olarak Sosyoloji, İşletme ve 2 yıllık sosyal hizmet okuyabilirmişim 4 yıllığı olmuyormuş çok üzüldüm şuan 2 yıllık okursam ne faydası olacak sonra DGS var ve DGS kazansam bile okulu okurken 4 yıla tamamlayamam ne yapcam bilemiyorum hiç birşey okumasam mı 2. üniversite olarak

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Turizm alanında kendinize bir gelecek görüyorsanız ve mesleğinizi benimsediyseniz sorun yok, okumayın.
Ama sektöre baktığınızda sıkıntı görüyorsanız veya sahip olduğunuz niteliklerle okuduğunuz bölümü bağdaştıramıyorsanız alternatif bir çıkış noktası oluşturmanızda yarar var.
Mezun olur olmaz belirsizliklerle boğuşup durma gibi bir realite var Türkiye'de.

Bölümünüzü okuyun.
Bir yandan sosyal hizmet okuyun.
Mezun olduğunuzda belirsizlik yaşarsanız en azından o belirsizliği 2 yılda telefi etme inkânınız olur.

37 yaş tecrübesiyle ve böyle bir alternatif oluşturma yolunu zamanında düşünememiş ve bundan dolayı üzüntü yaşayan bir insan olarak tavsiye ediyorum bunu.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Turizm alanında kendinize bir gelecek görüyorsanız ve mesleğinizi benimsediyseniz sorun yok, okumayın.
Ama sektöre baktığınızda sıkıntı görüyorsanız veya sahip olduğunuz niteliklerle okuduğunuz bölümü bağdaştıramıyorsanız alternatif bir çıkış noktası oluşturmanızda yarar var.
Mezun olur olmaz belirsizliklerle boğuşup durma gibi bir realite var Türkiye'de.

Bölümünüzü okuyun.
Bir yandan sosyal hizmet okuyun.
Mezun olduğunuzda belirsizlik yaşarsanız en azından o belirsizliği 2 yılda telefi etme inkânınız olur.

37 yaş tecrübesiyle ve böyle bir alternatif oluşturma yolunu zamanında düşünememiş ve bundan dolayı üzüntü yaşayan bir insan olarak tavsiye ediyorum bunu.
Turizm fakültesi gastronomi mutfak sanatları bölümü okuyorum bölümün geleceği iyi gibi fakat ben sevmiyorum, sizce 2 yıllık sosyal hizmet okuyayım mı yoksa 4 yıllık sosyoloji mi veya işletme nasıl olur? matematğim kötü biraz da korkuyorum :)

gokment

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Şu anki Türkiye istihdam şartlarına göre konuşuyorum.

Sosyolojiye bulaşma.

Sosyal hizmeti zaten tavsiye ediyorum.

İşletme okuyabilirsin ama matematik çalışmayı göze almak lâzım.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Şu anki Türkiye istihdam şartlarına göre konuşuyorum.

Sosyolojiye bulaşma.

Sosyal hizmeti zaten tavsiye ediyorum.

İşletme okuyabilirsin ama matematik çalışmayı göze almak lâzım.
teşekkürler