4 yıl ultra performans için ekran kartı

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar bilgisayar toplamayaı planlıyorum bir oyun masaüstüsü olacak ekran kartı konusunda yardımınız gerekli.
şimdi ben intel işlemci alıcam bazı urafeler duydum amd-intel tam performans vermez diye bu ne kadar doğrudur?
ve elimde iki ekran kartı var
1)MSI GTX760 Twin frozr Gaming OC Edition 4GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 - 841 TL
2)msı R9 280X Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2- 839 TL
fiyatım bu ve bu ikisini buldum kime sorduysam amd yi önerdi bazıları intel-amd çakışmasıyla bi kaç fps kaybedersin dedi bazılarıya öyle bir şey yok dedi
ben [h=1]Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci ye hangisini alıyım?
4 yıl oyunları ultra kalitede ve ultra performans da oynamak istiyorum (3 yılda olur) beklentim oyunlarda kasma olmasın +30 fps versin sessiz ve soğuk çalışsın ikisininde soğutma sistemi güzel ama karar veremedim yardımcı olurmusunuz?
[/h]

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
AMD ekran kartını alman iyi olacaktır. Daha güçlü bir kart. Yalnız 4 sene falan bilgisayarda çıkan oyunları full ayarda oynayamazsınız.Çünkü her sene güçlü bir kart çıkıyor. Oyun firmalarında buna göre oyun yapıyor. Eğer ben 5 sene falan oynuyacağım full ayarlarda diyorsan konsol alman daha iyi olur.

Bu benim düşüncem kendin nasıl istersen öyle yap. :)

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
illaki destekler kendi laptopumda 2 sene ultrada oynadım tüm oyunlar (AvP crysis) (Gt540M) yani bir üst modelle şimdiki model arasına uçurum koymazlar koyamazlar. 3 sene oynatır yani sağlam bir kart 4. sene de high a kısarım. o problem değil şu intel işlemciye amd kart sıkıntı yaratırmı? tercihi amd yapmamı önerirmisin?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

işlemciyi seçtim arkadaşlar http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4790k-soket-1150-44ghz-8mb-cache-22nm-islemci.html
işlemcim bu olacak buna göre amd mi nvidiamı amd sıkıntı olmaz derseniz amd ekran kartını alıcam ısınma sıkıntısı yaşatmasında öenmli olan ısınma çünküü yüksek performans soğuk bir karttan geçiyor kaliteyle eşdeğer öneme sahip

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Benim amcam gil Intel AMD kullanıyor. Bir sıkıntı yok oyunlarda.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
:) buda iyi oldu :D gönlüm amd den yana ısınma sorunu yoksa bu kartla bide 750w lık bir kasa ssd derken bir canavar yaratıcam :D :D
Hayırlı olsun. Kadana hiç takma. Öyle AMD AMD'yle Intel Nvidia'yla diye bişey yok. İster Amd'eyle Nvidia yada İntel'le AMD hiçbir sıkıntı olmaz. İçin rahat olsun.

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eger hazirda bilesen yoksa tam olarak butce belirtirseniz yardimci olabiliriz

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kendi bilgisayarımda 3-4 seneden beri intel i5 2500k işlemci ve sapphire radeon hd 7850 ekran kartını kullanıyorum ve bu zamana kadar da hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Buradaki arkadaşlarla istişare ederekten pc ni kurmaya çalış, ben şahsen bu forum sayesinde zamanında az kalsın oyun için şimdiki işlemcim yerine i5'in ilk serisi 760 modelini alıyordum ki allahtan son anda bu siteye danışmıştım ve paçayı kurtarmıştım..

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
sadece kasaya 3000 butce verebilirim aynen hocam o sekilde yapiyorum

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
evet arkadaşlar yan bileşen açısından ne önerirsin ssd lazımmıdır