4 yeni üniversite daha kuruluyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ankara’da Bilge ve Koza Üniversiteleri, İstanbul’da Gedik Üniversitesi ve Bursa’da Orhangazi Üniversitesi adıyla dört yeni vakıf üniversitesi daha kurulmasına ilişkin kanun tasarıları Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

62768.jpg

-ANKARA'DA BİLGE ÜNİVERSİTESİ-

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısına göre, Ankara’da Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı ile Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı tarafından Bilge Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulması öngörülüyor. Tasarıya göre, Bilge Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

-ALTIN KOZA ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR-

Tasarıda ayrıca yine Ankara’da Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı tarafından Altın Koza Üniversitesi adıyla bir başka vakıf üniversitesi daha kurulması öngörülüyor. Üniversite ise İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsünden oluşacak.

-İSTANBUL’DA GEDİK ÜNİVERSİTESİ-

Kanun tasarısına göre İstanbul’da Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından da Gedik Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruluyor. Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi,Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak. Tasarıya göre, Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Gedik Meslek Yüksekokulunda halen öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ile bu Meslek Yüksekokulunun öğretim elemanları ve malvarlığı Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından İstanbul’da kurulan Gedik Üniversitesine devredilecek.

-BURSA’DA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ-

Meclis Başkanlığı’na sunulan bir başka kanun tasarısına göre ise Bursa’da Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Orhangazi Üniversitesi kurulacak. Yeni vakıf üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Tasarım Fakültesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.

ANKA-Haber7

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
umarım dünya standartlarında üniversiteler olur( bilim ve teknoloji geliştirme açısından).

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Kurun kurun altyapısız araç gereçsiz sistemsiz lise denginde eğitimler versinler.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
o kadar üniversite var bir sürü boş kalan bölüm var hala üniversite açılıyo anlamak mümkün değil. ilk önce olan üniversitelere destek verin güzelleştirin son sistem teknoloji malzeme vs. doldurunda eğitimi düzgün olsun bari.

w4piti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla izmire de açılıyordu bir vakıf üniversitesi.Katip çelebi olucak ismi de yanılmıyorsam

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
o kadar üniversite var bir sürü boş kalan bölüm var hala üniversite açılıyo anlamak mümkün değil. ilk önce olan üniversitelere destek verin güzelleştirin son sistem teknoloji malzeme vs. doldurunda eğitimi düzgün olsun bari.

Bi şekilde, yaranmak mümkün değil yani

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Üniversite açmanın tek mantıklı açıklaması var, o yörenin gelişmesi ve geliştirilmesi.
Ben başka bir fayda göremiyorum. Hocalar yetersiz, imkanlar yetersiz, denetim yetersiz.
İş olanakları yetersiz...Eee, başka faydası var mı? Yurtdışına beyin göçü veriririz sadece
o da elin adamına yarar. Bize döviz girdisi de sağlamaz. Popülist yaklaşımdan öteye gitmez...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
üniversiteye geçiş sınavının kaldırılabilmesi için gerekli bunlar. her ne kadar mevcut üniversiteler yetersiz de olsa bir şekilde işliyorlar. öncelik eğitim hakkının sağlanması olduğu için ilk adımın üniversite açmak olması normal. açılacak okulların mesleki eğitim ağırlık olmasını temenni ediyorum. çünkü en kolay iş sahibi yapan üniversiteler mesleki eğitim verenlerdir.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
üniversiteye geçiş sınavı kalkarsa odtüye itüye boğaziçine elini sallayan girer o zmn sınavın kalkması imkansız bi şekilde mutlaka sınav olur ama tarzı farklı olur orasını bilemem

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bi şekilde, yaranmak mümkün değil yani

yaranmak icin mi üniversite kurulur ?

üniversiteye geçiş sınavının kaldırılabilmesi için gerekli bunlar. her ne kadar mevcut üniversiteler yetersiz de olsa bir şekilde işliyorlar. öncelik eğitim hakkının sağlanması olduğu için ilk adımın üniversite açmak olması normal. açılacak okulların mesleki eğitim ağırlık olmasını temenni ediyorum. çünkü en kolay iş sahibi yapan üniversiteler mesleki eğitim verenlerdir.

Öss kalkarsa heralde fakir fukaranin cocugu hayalini bile kuramaz üniversitenin. Memur aldiklari sinavda bile ückagitciligin kralini döndüren bir zihniyetin oldugu ülkede öss 'nin kalktigini düsünemiyorum bile :)

Ha öss taraftari miyim degilim ama kötünün iyisi iste ;)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Aslında lise tekrar 3 sene olsa. 3 sene sonunda isteyen istediği üniversitenin istediği bölümüne girse. 1 yıl intibak okusa (Teknoloji Fakülteleri M.T.O.K. öğrencilerinin okuduğuna benzer). Yapılacak sınavlarda altyapısının uygun olup olmadığı ölçülür. Uygunsa 1. sınıftan devam eder, değilse seneye başka bir tercih yapar. Böylece üniversite giriş sınavlarının stresinden de kurtulmuş oluruz.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
türkiyede üniversite az diyen kimse duymadım daha nerdeyse her şehirde 2 tane var ztn

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar yapılan bütün herşeye, söylenen her söze bir cevap bulunur ama burda iş biraz farklı taraflara çekiliyor. kurulacak bütün üniversiteler vakıf üniversitesi yani üniversiteyi devlet kurmuyor, devlet sadece izin veriyor. izin vermese bunda da eğitime köstek olan gericiler olur.