4 çekirdekli işlemcimin 2 çekirdeği aktif

Utkutuncc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar;
Yaklaşık 4 ay önce evde bulunması olası işlerimi halletmek için aldığım hp notebook bilgisayarımı aldığım günden beri başına oturup kullanmamıştım ta ki dün geceye kadar.CS:GO oyununu satın alıp oynamaya başladım grafikleri yüksekte oynarken stabil 60 fps aldığım oyun tekrar çalıştırdığımda max 50 fpsi gördüm.Daha sonra ise intel xtu ile hızaşırtma yapmak istedim ve başardım fakat sistem özelliklerinde çift çekirdek işlemci ibaresini gördüm.Biostan baktığımda ise 4 çekirdek olarak gözüküyor.Msconfig'den 4 çekirdek olarak seçerken açılış belleğimin max 2000 olarak gördüm(4gb) ve bununlada kalmıyor ne kadar belleğim varsa hepsi anormal şekilde her yerde farklı gözüküyor.Msconfig ayarlarını kaydedip yeniden başlattığımda bilgisayarım açılmadı; geri yükleme ile çalışır duruma getirdim açtığımda yine bu bellek sıkıntılarını yaşıyorum hiç bir bileşenimi düzgün kullanamıyorum.İntel HD Graphi.. belleğim 1 gb olmasına karşın başka yerde 4 gb gözüküyor.Biosum da güncel ayarlarını varsayılan olarak değiştirdim herşeyi yaptım ve halen sorun çözülmedi.Hp gibi seri üretim markasından beklemediğim ve afalladığım bir olay bu konuda bilgisi olan varsa allah rızası için yardım etsin.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İşlemci marka model yazar mısın ? Sorun falan yok ortada zaten işlemci çekirdek kullanımlarını kendi ayarlar. AIDA64 Extreme yazılımı indirip çekirdek kullanımlarına bak hatta boşta ve yükte fotoğraflarını at. Anormal veya normal olduğunu sana söylerim ama sanmıyorum bir sıkıntı olacağını.

Utkutuncc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an işyerindeyim işlemcim İntel i5-5200u

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şu an işyerindeyim işlemcim İntel i5-5200u
Tamam 2 çekirdek işlemciye sahipsin, 2 çekirdekte sanal var toplam 4 çekirdek. Sanallaştırma teknolojisi her zaman aktif olmaz buna sen karar vermezsin. Sen kendi kendine sorun çıkarmışsın. Ayrıca Msconfig deki ayarları eskisine çevir.

Utkutuncc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam 2 çekirdek işlemciye sahipsin, 2 çekirdekte sanal var toplam 4 çekirdek. Sanallaştırma teknolojisi her zaman aktif olmaz buna sen karar vermezsin. Sen kendi kendine sorun çıkarmışsın. Ayrıca Msconfig deki ayarları eskisine çevir.
ekran kartı ve ram sorununu da hallettim sistemde bi sorun varmış çok teşekkürler :)

Mahmutpaşa

Asistan
Reaksiyon puanı
101
cs go yu baz almayın derim ben biraz problemli bir oyun