Soru 4/9 ders gelmeyen öğrenci tam gün yazılabilir mi?

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
lise 1 öğrencisiyim.özürsüz devamsızlık hiç yapmadım.Artık okulun da sonlarına yaklaşmaya başladık üç beş azıcık harcayalım dedim yarın yarım gün.Bizim 29.5a dayamış devamsızlıkla ilgili herşeyi bilenlere sordum.4derste gelmem lazımmış 5te gelirsem tam gün oluyormuş.5te geliyorum dediğim 5.derste sınıfta olacağım.Toplam 9ders var öğle arasına kadar 5 sonradan 3. Hakları varmı normalde yönetmelikte 2/3ünü geçmeden tam gün yazılmıyo değil mi?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
lise 1 öğrencisiyim.özürsüz devamsızlık hiç yapmadım.Artık okulun da sonlarına yaklaşmaya başladık üç beş azıcık harcayalım dedim yarın yarım gün.Bizim 29.5a dayamış devamsızlıkla ilgili herşeyi bilenlere sordum.4derste gelmem lazımmış 5te gelirsem tam gün oluyormuş.5te geliyorum dediğim 5.derste sınıfta olacağım.Toplam 9ders var öğle arasına kadar 5 sonradan 3. Hakları varmı normalde yönetmelikte 2/3ünü geçmeden tam gün yazılmıyo değil mi?
öğle arasına kadar "Öğleden önce" öğle arasından sonra "Öğleden sonra" olarak giriliyor sisteme. Yani 5. ders(öğle arası kaçıncı derste başlıyorsa) gelirseniz yine yarım gün yersiniz. Bende öğrenciyim ama hocalarla aram iyi olduğu için o sistemi görme şansım oldu.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,806
Ben garantiye almak için 4. dersin sonu öğle arası olduğu için 3. dersin ortasında giriyorum. Bence şansınızı zorlamak yerine 4. ders bitince girin.