4.5G Hakkında Sorular?!

canimoyleistedi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
4.5G'ye ben geçiş yaptım. Bilindiği üzere 4.5G ile internet tarife fiyatları arttı. Benim Türk Telekom'da taahhütlü tarifem var ve internetim sınırsız idi. Bu durumda benim ödeyeceğim miktar da artacak mı?

4.5G'den 3G'ye dönüş yapabilmem mümkün olabilir mi?

Lte seçince 4G yazıyor bende. LTE seçimi yapmazsam 3G ile mi devam etmiş olurum?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Fiyatların arttığını nereden çıkarıyorsun? bir kaynak gösterebilirmisin?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Twitter resmi bir haber kaynağı değil ki. Bir dedikodu portalı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
girdi dedikleri doğru :D 3 operatörde sanki anlaşmış gibi tarifeleri pahalı sundu. Beklediğimiz gibi 5-10-20 gb filan internet paketleri uygun fiyata sunulmadı.
Senin soruna gelecek olursak tarifen değişmez. 4,5G dediğin sadece bir bağlantı türü

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
1 gb paketi gitmiş turlcellde yok 4.5g de :)

canimoyleistedi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
girdi dedikleri doğru :D 3 operatörde sanki anlaşmış gibi tarifeleri pahalı sundu. Beklediğimiz gibi 5-10-20 gb filan internet paketleri uygun fiyata sunulmadı.
Senin soruna gelecek olursak tarifen değişmez. 4,5G dediğin sadece bir bağlantı türü
O kadar salak değilim bağlantı türü olduğunun farkındayım da yeni fiyatlar yapılmış. Türk Telekom'da ek internet tarifeleri eskisinden daha mı uygun bana mı öyle geldi?
Ne bileyim bu tarz konularla pek alakam yok sorayım dedim. Geçmekle iyi mi ettim kötü mü? Bilemedim de şimdi.

Aveada 1 GB var. :d

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
O kadar salak değilim bağlantı türü olduğunun farkındayım da yeni fiyatlar yapılmış. Türk Telekom'da ek internet tarifeleri eskisinden daha mı uygun bana mı öyle geldi?
Ne bileyim bu tarz konularla pek alakam yok sorayım dedim. Geçmekle iyi mi ettim kötü mü? Bilemedim de şimdi.

Aveada 1 GB var. :d
Estağfurullah :) Anlatmak istediğim eskiden 3G yerine internete EDGE ile bağlanırsan tarifende bir şey değişmediği gibi şimdi de 4,5G için aynı durum var. Önemli olan hangi paketi kullandığındır :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Hızdan dolayı dolduruşa gelip, daha fazla veri tüketebilirsin. bu da yeni bir ürün denerken çok normal bir durum. İlk paket aşımından kaynaklanan kazık faturayı ödersen, aklın başına gelir ve bir daha yapmazsın. Ama AKK nedeniyle, paket aşımıda olamaz. Korkulacak bir şey yok. Çok önemli bir değişiklikte yok. Hepsi yeni cihazlar satabilmek için bir dolduruş.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Operatörler tarafından, 4.5G ile yeni bir algı oluşturuluyor.
Herkes denesin diye ilk başta tüm operatörler, yüksek kotalı, ucuz ya da bedava internet paketleri verdiler. Herkese hızlı internet keyfi yaşatıp, kampanya bitince de yüksek paketlere yöneltme peşindeler.
Şuan ben, faturasız 4GB paketine geçtim. Sebebi ise 4.5G hızında internet kullanımımı ölçüp, kendime yetecek uygun bir tarifeyi belirlemek istiyorum. Ancak verilen hediyeler ve kullanma teşvikleriyle bu mümkün olmayabilir. Herkes, bol ve hızlı internetin keyfini bir kaç ay sürmek isteyecek ve hem buna alışacak, hem de kendisine aslında ne kadar internetin yeterli olacağını ilk etapta belirleyemeyecek. Böylelikle de daha yüksek paketler almak isteyecek. Zaten en başından beri "4.5G ile kotalar artık yetersiz kalacak" algısı yürütülüyordu ki, hediye paketlerle de bu algı desteklenmiş oldu. Üstüne bir de hız testi çılgınlığından oluşan kota tüketimi de herkesin gözünü korkuttu. Gerek haber siteleri, gerek operatör reklamları olsun, bu algı oyununda işlerini çok güzel yaptılar diye düşünüyorum.
Sonuç olarak da kendimizi kotalara ve hızlara kaptırmak yerine, ihtiyacımızı en rahat hangi paketle karşılayabileceğimizi belirlemek için, kullanımlarımızı doğru şekilde yapmalıyız. Bunun için de yapmamız gereken, hız testlerinden ve "hazır bol paketim varken sonuna kadar kullanayım" düşüncesinden uzak durmaktır. İhtiyacımız kadarını kullanalım ki uzun vadede, bize geri dönüşü daha faydalı olsun.
Saygılar..

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
en pahalı paketler TURKCELL'de malum olayla birleşince numara taşımanın vakti geldi demektir...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Turkcell'in verdiği (bildirdiği) fiyatlar bi de hiç tutmuyor. üstüne ufak tefek bir şeyler ekliyorlar sürekli ve insan kendini kazıklanımış his ediyor. 50 diyorlarsa, mutlaka 60'ı buluyor. En hesaplı tarife PTTcell'de. Ama her yerde çerkermi? nasıl çeker? Babayiğit birisinin önce bi kendini feda edip denemesi gerekiyor.

canimoyleistedi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim netim sınırsız zaten. 2 GB hızlı ondan sonrası hız düşümlü sınırsız. ve 17 lira olarak yansıyor faturama bu. Şimdilik fiyat artışı yok. Bakalım.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Turkcell'in verdiği (bildirdiği) fiyatlar bi de hiç tutmuyor. üstüne ufak tefek bir şeyler ekliyorlar sürekli ve insan kendini kazıklanımış his ediyor. 50 diyorlarsa, mutlaka 60'ı buluyor. En hesaplı tarife PTTcell'de. Ama her yerde çerkermi? nasıl çeker? Babayiğit birisinin önce bi kendini feda edip denemesi gerekiyor.
Arkadaşım çevrende TürkTelekom Kullanan ve durumlarını bildiğin var mı çekiyor mu sıkıntı var mı diye sor soruştur çünkü bimcell teknosacell pttcell hepsi Türk Telekom hattını kullanıyor.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşım çevrende TürkTelekom Kullanan ve durumlarını bildiğin var mı çekiyor mu sıkıntı var mı diye sor soruştur çünkü bimcell teknosacell pttcell hepsi Türk Telekom hattını kullanıyor.

Türk Telekom'un kapsama haritasını bu linkten kontrol edebilirsiniz; Kapsama Haritaları

Ben bir kaç yere baktım. Anadolu'da çoğu ilçede 4.5G kapsaması yok. Sadece il merkezlerinde. Turkcell ve Vodafone'nin hakkını vermek lazım. Her yerde ellerinden geldiği kadarıyla hizmete sundu.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Birazda fiyatları uygun olsa, hepimiz mutlu olacağız.

Reaksiyon puanı
10,315
Ben note4 kullanıyorum ve operatörüm Turkcell. Şimdi benim sormak istediğim interneti açınca 4G yazıyor. yav iyi de madem 4.5G niye öyle yazıyor. Bana öyle geliyor ki Turkcell çuvallamaya başladı. Etrafımdan görüyorum Vodafone şu an için hem çekim gücünde, hem internet gibi sair teknolojilerde Turkcell'dan daha iyi görünüyor, hatta nal toplatıyor diyebilirim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Telefon 4.5 G desteklemiyor olabilir. Tüm telefonlar 4.5 G desteklemiyorlar. Telefonun teknik özellklerini biraz araştır.