4.5G, Bankayı Etkiler mi?

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
z505PD.png

Geri sayımın başladığı bu günlerde 4.5G ve Bankacılık adına olumsuz gelişmeler yaşandı.

Tek kullanımlık şifrelerde sorun çıkabilir

SIM kartlarını, 4.5G ile uyumlu SIM kartlarla değiştiren banka müşterileri internet ve mobil bankacılık kanallarına girişi aşamasında, SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin yasal düzenlemelere bağlı banka uygulamaları nedeniyle iletilememe durumu ortaya çıkabilir.

İnternet ve mobil bankacılığa girişte SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin size iletilememesi durumunda ise kullanıcılar bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ilgili değişikliği yapabilecek.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Bu konunun 4,5g ile ilgisi değilde cep telefonunuza sim kartı çıkarıp takmak bankaların tek kullanımlık şifresini etkiliyor.Ben kendi bankamla yaşadığım olay bu şekilde idi 4,5g li simkartı takdığımda internet bankacılığına giremedim MH lerini arasamda bankaya gidip ıslak imzayla bu durumu belirtmemi isteyip yeniden açtılar bence tüm bankalar ıslak imza almadan şifre göndermeyecek.
Buradan şunuda belirtmek isterim bankacılık uygulamalarını kullananlar sim kartlarını çıkarıp tekrar takmasınlar.Yani her bu işlem için bankaya gitmek gerekiyormuş.

Son düzenleyen moderatör:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Ben Simi değiştirdim haliyle tek kullanımlık şifre bloke olmuş telefona SIFRE gelmiyordu is bankası mh aradım hallettim artık geliyor.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
simkartı çıkarıp takmayla alakası yok. Yedek simkarta geçildiği zaman bu durum oluşuyor. Numara taşıma işlemi yapıp yeni operörün simkartını takıncada aynı durum oluşur. Bu arada bende finansbank internet şubesine kart bilgilerimi girerek blokeyi kaldırdım mh yi aramadım bile.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Bankalar sim kartın telefondan çıkarılıp takılmasını bir risk olarak gördüğü için sim kartın çıkarılıp takılmasıyla ilgisi var.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yaklaşık 1 yıl oldu nano sime geçince Ziraat bankasının mobil şifreleri gelmez oldu bankayı müşteri hizmetlerinden aradım sorunu bir dakikada hallettiler. Sim değişikliğinde bankalar güvenlik açığı olmaması için bu uygulamayı yapıyor.

Unutmayın her zaman hat sahibi ile telefon sahibi aynı olmayabiliyor. hattınızın sahibinin yedek sim çıkarması durumunda sizin mobil bankacılık hesabınızı kullanma ihtimalini ortadan kaldırmak için yapılmış bir durum bu.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Pk7Y8O.png

4.5G SIM Kart Değişikliği Hakkında Bilgilendirme
07 Mart 2016

GSM operatörleri, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren, SIM kartı ve cihazı uyumlu müşteriler için 4.5G mobil iletişim altyapısını kullanmaya başlayacaktır.

SIM kartlarını, 4.5G ile uyumlu SIM kartlarla değiştiren müşterilerimizin internet ve mobil bankacılık kanallarına girişi aşamasında, SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin yasal düzenlemelere bağlı banka uygulamaları nedeniyle iletilememesi söz konusu olabilecektir.

İnternet ve mobil bankacılığa girişte SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin size iletilememesi durumunda;

Türkiye Finans ATM'lerinde, Diğer İşlemler menüsü - Cep Telefonu Doğrulama adımından,
0850 222 22 44 numaralı Telefon Bankacılığı'nı arayarak,
Şubelerimiz üzerinden cep Telefonu Doğrulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SMS ile tek kullanımlık şifre iletilmesi için onay verebilirsiniz.

Burada belirtilen iletişim kanalları haricinde; e-posta, SMS veya telefonla yapılan aramalarla sizden bilgi talep eden kişilere itibar etmeyin.

hanox

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Bu konunun 4,5g ile ilgisi değilde cep telefonunuza sim kartı çıkarıp takmak bankaların tek kullanımlık şifresini etkiliyor.Ben kendi bankamla yaşadığım olay bu şekilde idi 4,5g li simkartı takdığımda internet bankacılığına giremedim MH lerini arasamda bankaya gidip ıslak imzayla bu durumu belirtmemi isteyip yeniden açtılar bence tüm bankalar ıslak imza almadan şifre göndermeyecek.
Buradan şunuda belirtmek isterim bankacılık uygulamalarını kullananlar sim kartlarını çıkarıp tekrar takmasınlar.Yani her bu işlem için bankaya gitmek gerekiyormuş.
Bu hangi banka dostum şubeye çağırıyor bu devirde,hangi banka.

Son düzenleme: