3d ve ekran kartı sorularım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan obzib
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

obzib

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben masaütsü 2006 model bir bilgisayarım vardı ve yeni bi laptop aldım herşey çok değişik geldi işin içinden çıkamadım şimdi sorularım
1)çalıştır menüsünde ekran kartı özelliklerine bakıyorum (intel r hd graphics 4000) böle bi bağdaştırıcı çıkıyor ama sağ altta nvidia denetim masası var ben hangisini kullanıyorum anlayamadım?
2) her iki bağdaştırıcıda 3d özelliği var 3d oyun ve filmler elimde mevcut ama nasıl gözlük alıcağımı bilmiyorum. satıcı kişiler 3d pasifmi aktifmi diye bir soru yönelitorlar bana. bunu nerden öğrenebilirim

Aldığım laptop bu http://www.teknosa.com/urunler/125032386/casper-cn-tki-3210d-notebook

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Intel HD olan onboard ekran kartıdır, windows işletim sistemi içinde bu çalışır, ne zaman oyun oynamaya kalkarsan o zaman da Nvidia devreye girer, olay bu, oradaki 3d olayı 3boyutlu SBS ve benzeri 3 boyutlu filmler anlamına gelmiyor, o cihaz 3D desteklemiyor. Bu nedenle gözlükle işin yok.

obzib

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekürler ama o zaman nden böle 3d destekli şeyler var az kalsın alıyordum gözlük :D

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
teşekürler ama o zaman nden böle 3d destekli şeyler var az kalsın alıyordum gözlük :D

Notebook klavuzunda herhangibir yerde Nvidia Vision yazıyor mu? Yazıyorsa gerçek 3D destekliyor demektir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sorunun cevabı ise şu; Bir bilgisayar oyununda, odalarda dolaşabiliyor ve nesnelere istediğiniz açıdan bakabiliyorsanız, bu oyun 3D oyunlar kategorisinde kabul edilir. Ekranda bir karakter ile sürekli sağa doğru ilerlediğimiz oyun tarzları ise 2d olarak kabul edilir, bu tür oyunlarda ise ekrandaki herşeyi, gördüğünüz yerlerin sağ tarafını görüyor şeklinde oynarsınız, mesela eski Mario Bros oyunu ya da Amiga'daki Golden Axe tarzı eski oyunlar 2d'dir.

Sizin anladığınız tarzdaki 3d ise daha farklı bir durum, bunun için ayrıca monitörün 3d özelliği olması gerekir, en az 120hz ekran olur.

obzib

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hmm bendeki 60hz

WorldC4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadas onboarda hd 4000 var diyo nezaman oyun actiginda nvidia cikiyo tmm peki gpu-z actiginda hangisini gosterir.
2 sadece bi tanesi calisa olmiyormu mesala nvdia sadece onu kullanmak bunu ayarlaybilirmisin?