3D Gözlük Yapımı | Video + Yazdırılabilir Gözlük ŞABLONU! | 3 TekLink

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crewd0x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
3D Gözlük Yapımı | Video + Gözlük ŞABLONU! | 3 TekLink

Bu gözlükler sinemadaki gözlükler değildir. Onları evde yapmak şu an için söz konusu değil. Çünkü çok özel gözlük camları kullanıyorlar. Işığın dik ve yatay dalga boyunu ayarlayabilen polarize camlar gibi. Aşağıda kırmızı-mavi gözlük yapımı anlatılıyor

Ön Açıklama:
Arşivdeki tek sayfalık Acrobat Reader dosyasını yazıcıdan bastırın. Her parçayı ayrı ayrı kesin.

Bu parçaların göz kısımlarını çıkarın. Açılan boşluklar için sol göze kırmızı, sağ göze cyan denen mavi tonu gelecek şekilde kalın jelatin yerleştirin.

Sayfanın altında ikinci gözlük sandığınız Gülümseme parçaları jelatin yapıştırdığınız parçaların tam üstüne gelecek şekilde yapıştırın.

Önemli bir detay var. En çok sorulan şey bu jelatinlerin yani göz kısımlarına gelecek saydam plastiklerin / asetat da olur / nereden bulunacağı. Ben şahsen bir çok saydam plastikle deneme yaptım. Birgün sahnede tiyatro izlerken ışıkların renk değiştirmesi için kullanılan filtre plastiği gördüm. Sonra bu filtreleyen plastiği inceleyince PAR64 denen bir saydam plastik olduğunu öğrendim. Büyük kırtasiyelerde böyle tarif edilince kırmızı ve Cyan renk istenmeli. Kırmızı bulmak kolay ama mavi ile yeşilin ortasındaki bir renk olan Cyan için deneme yapmanız gerekebilir bir kaç mavi renk alıp. Ancak kesinlikle koyu mavi değil. Açık bir mavi tonu.

Gözlük Şablonu Arşivin İçindedir...

http://hotfile.com/dl/32272815/e095842/3D.Gozluk.Yapimi.ve.Kalip.www.yigiterduyar.com.rar.html

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Cam göbeği de deniliyormuş "cyan" renginin Türkçe karşılığı olarak. Nitekim internette aratınca grafik olarak gerçekten de cyan renkte renk paletleri bile çıkıyor.

Bu arada tüm renkle yapılan 3 boyutlu filmler Kızımı-Cyan ile olmuyor, bazıları Kırmızı-Yeşil ile oluyor. Ama hepsinden daha güzeli frekans farkıyla yapılanı, saydam gözlük.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
En güzeli Habertürk'ün veya pc-sinema dergilerinin verdiği gözlüklerden almak...
Evde 3D film izlemek gerçekten işkence kimseye tavsiye etmem; 3D resim veya kısa animasyonlar için kullanabilirsiniz.