3adet ingilizce ülke tanıtımı 10cümleyi belki aşıyor yardımcı olabilecek var mı

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar utanarak söylüyorum tüm gün aklıma gelmedi halbuki dışarı mışarıda çıkmadım evdeydim ve biraz önce aklıma geldi çevirilecek 100e yakın metnim var kimisi paragraf 60a yakını ülke tanıtımı 3 adetini çevirebilecek arkadaşlar bana ulaşabilir mi bu gece çevirmem gerekiyor hepsini yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler. Cümleler gayet basit fakat çok fazla metin olduğu için yardımınıza ihtiyacım var türkçelerini ben atacağım siz ingilizceye çevireceksiniz çoğu belki 10 cümle bile değil eğer çevirmekte zorlanırsanız kendi kafanıza göre cümleyi anlamını bozmayacak şekilde düzenleyebilirsiniz.Yardımcı olacak arkadaşların bana ulaşmalarını veya buradan paragrafları/metinlerini istemelerini rica ediyorum

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=343841]heathrow[/MENTION] ödev dostum size göndereceklerim gayet basit ben kendim uzun olanlar ile uğraşıyorum şuan 7 sayfalık var onu çeviriyorum yardımcı olabilecek misin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ALMANYA

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti Orta Avrupa'da bir ülkedir. Almanya bir federal parlementer cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır ve başkenti Berlin'dir.Almanya en çok ihracat yapan ülkelerden biridir. Ülke, sosyal güvenlik sistemi sayesinde yüksek yaşam seviyesine sahiptir.

Almanya sınırları 357,021 km² ' lik bir alanı kaplar.

Dini Hristiyanlıktır.

Para birimi Euro dur.

Almanca, Almanya'da resmî ve ağırlıklı olarak konuşulan dildir.

Avrupa'da merkezi bir konumda bulunması, Almanya'yı önemli bir ulaşım bağlantı noktası haline getirmiştir.

Spor, Alman yaşamında önemli bir yer tutmaktadır.Her türlü spor dalına ülkede büyük bir ilgi vardır.

Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir. Bu bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir. Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir.

Ülkelerden birisi bu gayet basit fakat zaman kaybetmek istemiyorum bunlar ile çünkü çok uzun ve zor olanlar var

Birleşik Krallık

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Avrupa'nın batısında, coğrafi olarak Büyük Britanya Adasının tamamını, İrlanda Adası'nın kuzey kısmını ve bazı diğer Britanya Adalarını kapsayan ülkedir.Başkenti Londra’dır.Para birimi Euro’dur.

Birleşik Krallık sınırları 243.610 km²’lik alan kapsar.

Dini Hristiyanlıktır.

Para birimi Büyük Britanya Sterlinidir.

Geleneksel ve tarihsel olarak Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda kontluklara bölünmüştür.
Bugün Birleşik Krallık İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda adı altında dört ülkeden kuruludur. Yerel yönetim her ülkede ayrı şekildedir.

Dil genellikle İngilizcedir fakat bazı yerel diller kullanılabilir.

Geleneksel İngiliz yemeklerini fırınlanmış etler, patates ve haşlanmış sebze oluşturur. geleneksel pazar öğlen yemeği bunun en iyi örneğidir.

Birleşik Krallık dünya çapında saygı gören ve tanınan bir eğitim sistemine sahiptir.

Birleşik Krallıkta diğer Avrupa ülkelerinin aksine trafik yol akışı soldan sağa doğrudur.

diğeri bu

Yunanistan

Yunanistan veya resmî adı ile Helen Cumhuriyeti Balkanlar’ın güneyinde yer alan bir ülkedir. Başkenti ve en çok nüfusa sahip şehri Atina’dır. Yunanistan’da en çok konuşulan dil, resmî dil olan Yunancadır. Nüfusu 10,815,197 kişidir.

Dini Hristiyanlıktır.

Yunanistan'ın 1935 kilometre uzunluğunda kara sınırı vardır. Deniz sınırları ise adalar ile birlikte 15,021 kilometredir.

Yunanistan 1. derece deprem kuşağı üstünde yer alır.

Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir. Yunanistan bir balık ülkesidir. Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur. İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar.

Para birimi Euro dur.

Yunan eğitim sistemi temel olarak üç seviyeye ayrılır; ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim. Bir de ek olarak ortaöğretim sonrası mesleki eğitim vardır.

sonuncusu da bu

güncel arkadaşlar hala uğraşmaktayım diğerleriyle önceki mesajımda attıklarımı çevirebilecek var mı :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
3 Tane İngilizce Olarak Ülke veya Şehir Tanıtımı Ödevi Var Yardımcı Olursanız Sevinirm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya rica etsem o 7 taneyide yazabılırmısın benımde odevım varda lütfenn

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Ülke ismini ingilizce yazıp yanına da wiki yazın, google da arayın. Yukardaki cümlelerin çevirisini bulursunuz bu şekilde