3500₺ Sistem toplama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lawin97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lawin97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İyi akşamlar herkese elimde olan bi mevcut sistem var fakat oyunlardaki performansından memnun olmadığımdan dolayı bi kaç değişiklik yapacağım ama şuan elimdeki sistemden bahsedeyim sizlere

• gigabyte a320m-ds2
  • MSI GTX 1050 2gb
  • G-skill aegis 2133 mhz 8GB
  • AMD Ryzen 3 1200 3.1 Ghz
  • Everest kasa 650W psu
elimdeki sistem bu şekilde fakat ben bu sistemden memnun olmadığımdan dolayı
İŞLEMCİ ANAKART RAM İŞLEMCİ SOĞUTUCU
bu 4 parçayı 3500₺ almak istiyorum aklımdaki Parçalar ise şu şekilde

• MSI B450M GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen DDR4 3466+MHz(O.C.) USB3.1 Anakart
  • AMD Ryzen 5 2600 socket AM4 3.9Ghz 19MB Önbellek 65W İşlemci
  • GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
  • FSP Windale 6 AC 602 Beyaz ışıklı 120mm INTEL/AMD İşlemci Soğutucusu
Aklımdaki parçalar bu şekilde hem biraz güncel hemde oyunlarda rahatça oynamak amacıyla böyle bi sistem düşünüyorum kasam ve psu mevcut elimdeki kasada
*EVEREST RANGE-7 PEAK-650W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
budur
ileride ekran kartı değiştireceğim zaten şimdilik elimdeki ekran kartı idare eder diye düşünüyorum beni o yüzden ekran kartı beklemede kalsın şimdilik size sorduğum şey şu şekilde
1.oyunlarda performans açısından yeterli olurmu
2.darboğaz vb gibi sorun yaşatırmı
3.650w psu yeterli gelirmi ileride değişecek olan ekran kartınıda düşünerek cevaplayın lütfen
NOT: 3500 ₺ daha iyisini yapabilirim diyen varsa cidden tavisyeye açığım teşekkürler şimiden

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

Lawin97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Böyle bir sistem toplarsan çok daha uzun ömürlü ve iyi olacaktır lakin 3. nesil Ryzen işlemciler Mayıs ayı içerisinde piyasa da olur beklerim dersen öneririm.
o kadar beklemeyi düşünmüyorum işin açıkcası çünkü dolara güvenemiyorum anlık değişmeleri sonucundan dolayı ve şuan 3500₺ gibi bi bütçem var o nedenle mayısa kadar beklemeyi pek düşünmüyorum işin açıkçası ve bu arada sizinde önerdiğiniz sistemde çok güzel ama merak ettiğim şey sizin önerdiğiniz sisteme benim elimdeki 650w psu yeterli gelecekmidir ekran kartı değişimi falan olduğu zamanda geçerli tabi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
o kadar beklemeyi düşünmüyorum işin açıkcası çünkü dolara güvenemiyorum anlık değişmeleri sonucundan dolayı ve şuan 3500₺ gibi bi bütçem var o nedenle mayısa kadar beklemeyi pek düşünmüyorum işin açıkçası ve bu arada sizinde önerdiğiniz sistemde çok güzel ama merak ettiğim şey sizin önerdiğiniz sisteme benim elimdeki 650w psu yeterli gelecekmidir ekran kartı değişimi falan olduğu zamanda geçerli tabi
Benim önerdiğim sistem ile bir RTX 2060-2070 kullanabilirsin 650w PSU ile ama elindeki PSU çok kaliteli değil o yüzden uzun süre bu sistemi emanet etmemeni öneririm. Sertifikalı daha iyi markaların ürünlerine bakmalısın. 350-400 TL bandında üzmeyecek FSP ürünü var bakmanı öneririm.

Lawin97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
böyle bi sistem toparlasam elimdeki 1050 ekran kartı ve 650w psu bi süre yeterli olurmu
68909

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
böyle bi sistem toparlasam elimdeki 1050 ekran kartı ve 650w psu bi süre yeterli olurmu
Ekli dosyayı görüntüle 68909
Bu sistemi almak yerine benim sana önermiş olduğum sistemi 8 GB bellekle al çok daha iyi. Birincisi Ryzen 2600x ederine çok pahalı bir işlemci onun yerine 2600 almak daha mantıklı ve 800 TL bir B450 anakarta vermek için büyük para. Vatanda KDV indirimi yokken parçalar pahalı olur oradan almanı önermem.

Lawin97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu sistemi almak yerine benim sana önermiş olduğum sistemi 8 GB bellekle al çok daha iyi. Birincisi Ryzen 2600x ederine çok pahalı bir işlemci onun yerine 2600 almak daha mantıklı ve 800 TL bir B450 anakarta vermek için büyük para. Vatanda KDV indirimi yokken parçalar pahalı olur oradan almanı önermem.
senin önderdiğin sistemi hangi mağaza yada hangi siteden almamı önerirsin
psu ile birilikte toplam senin önerdiğin 4 parçayı hangi mağaza yada siteden almayı tavsiye ediyorsun

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
senin önderdiğin sistemi hangi mağaza yada hangi siteden almamı önerirsin
psu ile birilikte toplam senin önerdiğin 4 parçayı hangi mağaza yada siteden almayı tavsiye ediyorsun
Önermiş olduğum sitelerin linkini koydum zaten. İşlemci Amazon.tr tarafından satılıyor zaten güvenilirlikten kuşkun olmasın. RAM ve anakartta Sinerji tarafından ki bilgisayar toplama denilince akla ilk gelen sitelerden birisidir kendisi. PSU ise İnventus ki bu da gayet güvenilir bir site. Hepsini ayrı ayrı alıp birleştirebilirsin.

Lawin97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Önermiş olduğum sitelerin linkini koydum zaten. İşlemci Amazon.tr tarafından satılıyor zaten güvenilirlikten kuşkun olmasın. RAM ve anakartta Sinerji tarafından ki bilgisayar toplama denilince akla ilk gelen sitelerden birisidir kendisi. PSU ise İnventus ki bu da gayet güvenilir bir site. Hepsini ayrı ayrı alıp birleştirebilirsin.
teşekkür ederim biraz zorlayıp önerdiğin sistemi deneyeceğim fakat bi süre önerdiğin sistemde 1050 ekran kartı kullanmam sorun olmaz demi