3500 Laptop Tavsiyesi

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar uzun süredir laptop araştırıyorum ve fiyat aralıgım maksimum 3500 lira msı dell bir çok marka olsun her birinin bu fiyat aralığını araştırdım ve en sonunda acerin bu modelini buldum 3500 tl için fiyatı gayet iyi FULL HD 1080p ıps mat ekran var ışıklı klavye var HQ 6 nesil işlemci var dd4 8 gb ram var 32 kadar destekli 4 gb ddr5 ekran kartı var çift sogutma var m2 slotu var başka markalarda bu özellikleri arayınca 4 bini geçiyor fiyatı sizce nasıl düşünceleriniz neler ögrenmek istiyorum.

Acer NX.G6TEY.002 Aspire V Nitro VN7-792G-520R Core i5-6300HQ 8GB 1TB (8GB SSHD) GTX960M 17.3" FHD Win 10 | sanalmarketim

ACER V7 NİTRO CORE İ5 6300HQ 2.3GHZ-8GB RAM-1TB+8GB SSD-17.3"-4GB-W10 NOTEBOOK

Acer Aspire VN7-792G (NX-G6TEY-002)

Son düzenleyen moderatör:

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Monster tasarımı ve malzeme kalitesini sevmiyorum çok kötü ve ddr3 ram var ve ekran daha küçük birde 2 gb ekran kartı ve ekran ıps değil

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Monster tasarımı ve malzeme kalitesini sevmiyorum çok kötü ve ddr3 ram var ve ekran daha küçük birde 2 gb ekran kartı ve ekran ıps değil
IPS ekranların ne farkı var acaba, ben uzak kaldım o konuya.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Bildirim kadarı ile her açıdan görüntü sağlanıyor ve daha keskin renkler saglıyor internette daha iyi açıklaması vardır.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
IPS paneller her açıdan görüntü verebiliyor yani ekran dik konumda iken 178 derecelik açı ile baksan bile rahatça görebiliyorsun. Ayrıca gerçeğe en yakın renkleri veriyor. Ama oyun için IPS ekran alınmamalı. Çünkü gecikme değerleri çok yüksek oluyor. LCD ekran 1-2 ms iken IPS ler 10-14 ms. Oyun oynarken ghosting oluyor. Daha düşükleri de var ancak çok pahalı.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Benim önerdiğim laptopu almalısın. GTX 950M ile 960M arasında çok performans farkı var. VRAM'e takılma. Malzeme kalitesi de oldukça iyi. Şeklini sevmiyorsan bilmem tabii.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
araştırdımda bu pcnin ekranı ıps ve mat degil ve iyi panel kullanışmamış tayvan üretimi bir panel varmış ve bu kadar özellikli pc yi MSI ucuz satması beni kıllandırdı zaten.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
araştırdımda bu pcnin ekranı ıps ve mat degil ve iyi panel kullanışmamış tayvan üretimi bir panel varmış ve bu kadar özellikli pc yi MSI ucuz satması beni kıllandırdı zaten.
Dostum bu pc'nin diğer msi'lardan farkı klavye steel series değil ve ekran bi tık daha kalitesiz ve sararıyor.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kullanan arkadaşlar var memnun soğutma da sorun yok bildiğiniz Acer degil. monster sevmiyorum çok dandik tasarımı ve malzeme kalitesi kötü ve özellik olarak geride ve Dell ekranları sorunlu o yüzden onu artık eledim

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Kullanan arkadaşlar var memnun soğutma da sorun yok bildiğiniz Acer degil. monster sevmiyorum çok dandik tasarımı ve malzeme kalitesi kötü ve özellik olarak geride ve Dell ekranları sorunlu o yüzden onu artık eledim
Dell sorunlu değil dostum bizzat piyasada malzeme kalitesi üst sınıf olan 3 marka'dan birisi. Dell in garanti çözümleri'de 1 Numara.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dell sorunlu değil dostum bizzat piyasada malzeme kalitesi üst sınıf olan 3 marka'dan birisi. Dell in garanti çözümleri'de 1 Numara.

Evet dell servisi iyi diyorlar ama ekranları sorunlu laptopların çok parlak ve pixel hataları çok dh okudum hep

Ali Saygın

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Dostum Turkiyeye gelen cihazlar yuzde doksan Troll.Sen dell -in kendi magazasindan al.Tanidigin falan varsa,once arasdir, onunla al.Arkadasim 5-6 yildir kullaniyor.Bir kez bile olsun surasi-burasi bozuldu lafini duymadim.Hala da ikir tikir calisiyor.Onemli olan nerden aldigin,yani orijinal marka olub olmadigi.Yoksa soylediyin gibi neredeyse troll hepsi.Onun icinde cabuk bozuluyorlar.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dostum Turkiyeye gelen cihazlar yuzde doksan Troll.Sen dell -in kendi magazasindan al.Tanidigin falan varsa,once arasdir, onunla al.Arkadasim 5-6 yildir kullaniyor.Bir kez bile olsun surasi-burasi bozuldu lafini duymadim.Hala da ikir tikir calisiyor.Onemli olan nerden aldigin,yani orijinal marka olub olmadigi.Yoksa soylediyin gibi neredeyse troll hepsi.Onun icinde cabuk bozuluyorlar.

Trol ne alaka hocam Acer alacağım ya Dell daha iyi her konuda ve trol olma şansı yok trol cümlesi bu konu için uyumsuz :) vatan media Mart gibi yerden alacağım bişi olursa gönderirim tanıdığa gerek yok tanıdık bana ne yapacakki fazlası ile anlıyorum zaten pc den yani profesyonel şekilde

Ali Saygın

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Trol ne alaka hocam Acer alacağım ya Dell daha iyi her konuda ve trol olma şansı yok trol cümlesi bu konu için uyumsuz :) vatan media Mart gibi yerden alacağım bişi olursa gönderirim tanıdığa gerek yok tanıdık bana ne yapacakki fazlası ile anlıyorum zaten pc den yani profesyonel şekilde
Sen oyle san.Hic dusundunmu neden turkiyeye gelen hp ler isiniyor ??? Ama Avrupadsn grlrn hp tikir-tikir calisiyor ???

Ali Saygın

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sen oyle san.Hic dusundunmu neden turkiyeye gelen hp ler isiniyor ??? Ama Avrupadan gelen hp tikir-tikir calisiyor ???Bilgisayardan iyi anliyorsan yazdiklarimin dogru oldugunu bilirsin.Markalar her ulke için ayrı-ayrı kateqoride bilgisayarlar uretiyor.Mesela Avrupa icin Ve ya Amerika 1-ci dereceli ve kusurlari olmamali.Aksi halde acilan davalar,odenilen tazminatlarin ne kadar oldugun duymussundur.Turkiyede boyle sey varmi ???Hayir tabiiki.Sorunda bu isde.En onemlisi ise tuketicilerin satinalma potensieli.Turkiyede yasayan İnsanlarin maddi durumu iyi bir esya her neyse iste almaya olanak tanimiyor.Cunki maaslari az.Ama Avrupadakilar oyle diyil.Japonyaya gitsen eyer bakarsin oradaki Mesela Bilgisayar 3 tane ayni marka satiliyor.Ayni bilgisayar Fiyatlari farkli.Fiyati az olan hafif,Biraz pahali olan agir.Sonuncu urun ise yuzde yuz firma urunu cok pahali.Dolayisiylada agir.Burada satilan dizustuler fiyati sence urune deyermi hayir.O kadar vergi filan yukleniyorku ucuyorlar.Kalite ise sifir.Troll yok diyorsun.O kadar troll varki inanamazsin.Bilgisayarlar icin sertifikalar var.Sence satilan urunleri kaci o sertiklara sahip.Eyer o bilgisayarlar satilsa hic kimse almaz .Cunki fiyalar simdikinden 3 kat pahali olur.Umarim anlamissindir.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sen oyle san.Hic dusundunmu neden turkiyeye gelen hp ler isiniyor ??? Ama Avrupadan gelen hp tikir-tikir calisiyor ???Bilgisayardan iyi anliyorsan yazdiklarimin dogru oldugunu bilirsin.Markalar her ulke için ayrı-ayrı kateqoride bilgisayarlar uretiyor.Mesela Avrupa icin Ve ya Amerika 1-ci dereceli ve kusurlari olmamali.Aksi halde acilan davalar,odenilen tazminatlarin ne kadar oldugun duymussundur.Turkiyede boyle sey varmi ???Hayir tabiiki.Sorunda bu isde.En onemlisi ise tuketicilerin satinalma potensieli.Turkiyede yasayan İnsanlarin maddi durumu iyi bir esya her neyse iste almaya olanak tanimiyor.Cunki maaslari az.Ama Avrupadakilar oyle diyil.Japonyaya gitsen eyer bakarsin oradaki Mesela Bilgisayar 3 tane ayni marka satiliyor.Ayni bilgisayar Fiyatlari farkli.Fiyati az olan hafif,Biraz pahali olan agir.Sonuncu urun ise yuzde yuz firma urunu cok pahali.Dolayisiylada agir.Burada satilan dizustuler fiyati sence urune deyermi hayir.O kadar vergi filan yukleniyorku ucuyorlar.Kalite ise sifir.Troll yok diyorsun.O kadar troll varki inanamazsin.Bilgisayarlar icin sertifikalar var.Sence satilan urunleri kaci o sertiklara sahip.Eyer o bilgisayarlar satilsa hic kimse almaz .Cunki fiyalar simdikinden 3 kat pahali olur.Umarim anlamissindir.

Size neredeyse garanti verebilirim ki daha kötüye gideceğiz.
Dünyada bir üretim var ve biz bu üretimin dışında kalıyoruz.
Herkes telefon alma meraklısı ama nasıl üretiliyor merak eden yok.
Azıcık parası olan üretme değil pazarlama derdinde oluyor, üretime yatırım yapılmıyor.
Yapılan yatırımlar ise hak etmeyen adamlara verildiğinden yeniyor.
Tüketicimiz de bilinçli değil, aşırı özenti.
Gelişmiş ülkelere oranladığımızda bizim kadar telefona harcama yapmıyorlar. En azından telefonları moda için değil bozulunca değiştiriyorlar.
Çok garip bir toplum olduk. Başımıza gelecekleri şimdiden hak ediyoruz.

tgykya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Forum İstanbul Vatan computer mağazasına gittim inceledim ürünü 17 inc pc gerçekten harika olacak büyüklügü film izlerken oyun oynarken hoşuma gidecek baya tasarımını herşeyini çok sevdim monster asla almam galiba tasarımları çok kötü Monsterların o kadar para veriyoruz birşeye benzesin dimi :) Acer duster olayıda baya iyi çalışıyor 3 saatte bir fanları ters çalıştırıp tozları temizliyor fanlar iyi bişi bu bu fiyatta daha iyisini bulamadım zaten yokta 3 aydır bakıyorum iyisini göremedim. başka forum sitelerinde cihazı alıp kullanan birini buldum sata ve harici m2 slotu var Acer takmaya 70 lira alıyor m2 alırsam ilerde taktırırım ve şunda sizden yardım istiyorum cihazı sanal marketim diye siteden almış arkadaş sorun çıkmamış çok yardımcı olmuşlar ben diyorum 100 200 neyse az daha fazla verip vatan Media mark gibi daha saglam mı yerlerden alsam bide bunlarda biraz daha neden pahalı koşulsuz iadeleri filan oldugu içinmi deger mi sizce yoksa sanal marketim sadecenoteebok gibi sitelerden 300 lira daha ucuzamı alsam.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Dostum bizde uğraşıyoruz bu işlerle yıllardır. Bizzat Asusları,Dell,Hp Lenovoları Anakaynağından alıyoruz. Bu yüzden hem ucuza alıyoruz hem piyasanın çok altına satıyoruz. Senin dediğin olayı çok az mağaza yapıyor. Zaten ülke'ye gelen model belli alım gücü belli . En iyisini getirmezler.