32 bit mi 64 bit mi ?

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar bende laptop vardı abim aldı onu.Benim yeni laptop almam lazım araştırdım http://www.hizlial.com/u30.001.1271...5ghz-4gb-1tb-1gb-gt520mx-156-freedos-notebook bu linkteki samsung bilgisayarda karar kıldım.

SAMSUNG NP300E5Z-S03TR Intel Core i5-2450M 2.5GHZ 4GB 1TB 1GB GT520MX 15.6" Freedos

Fakat bilgisayarın kaç bit olduğu yazmıyor. http://www.samsung.com/tr/consumer/...ebook-computers/essential/NP300E5Z-S03TR-spec kendi sitesinden de baktım orda da göremedim.

Benim after effect çalışmalarım var bunun içinde 64 bit bilgisayara ihtyacım var.Bu samsung özelliklerine göre iyi ama kaç bit olduğu yazmıyor.

Sorum şu : her bilgisayara 32 bit yada 64 bit işletim sistemi yüklenebilir mi? 64 bit Yüklenebilmesi için gereki koşullar nelerdir ? yani bu bilgisayar bana uygun mu kısacası :)

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Bilgisayar Freedos yani işletim sistemi yüklü değil.Senin yüklemen lazım.İnternetten Win7 64 bit indirip,dvdye yazıp kurabilirsin.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sorum şu : her bilgisayara 32 bit yada 64 bit işletim sistemi yüklenebilir mi? 64 bit Yüklenebilmesi için gereki koşullar nelerdir ? yani bu bilgisayar bana uygun mu kısacası :)

Tabiki hayır. Her bilgisayara 64 bit yüklenmesi gibi birşey söz konusu değildir. İşlemcin 64 bit desteklemesi lazım.

Almayı düşündüğün pc ye gelince. 4GB ram i olduğu için düz mantık 64 bit destekliyor diyorum. Hatta pc ye ön yüklü gelen sistemde kesin 64 bittir. Haaa aslında ram miktarına değil işlemci türüne ve özelliklerine bakmak lazım da 32 bit sistemle 3,5 gb ram desteği var diye ramden yola çıktım. :D Bilmem anlatabildim mi? :)

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sağolun arkadaşlar.Yani şimdi bu bilgisayar freedos geliyor.Kesin 64 bit çalıştırır mı diyorsunuz :)
Yalnız [MENTION=254339]WebNick[/MENTION] 32 veya 64 bit olmasının ram ile bi ilgisi olduğunu düşümüyorum.Belki yanılıyorumdur bilmiyorum ama 4 gb rami olup 64 bit desteklemeyen bilgisayar gördüm :)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sağolun arkadaşlar.Yani şimdi bu bilgisayar freedos geliyor.Kesin 64 bit çalıştırır mı diyorsunuz :)
Yalnız @WebNick 32 veya 64 bit olmasının ram ile bi ilgisi olduğunu düşümüyorum.Belki yanılıyorumdur bilmiyorum ama 4 gb rami olup 64 bit desteklemeyen bilgisayar gördüm :)

Haklısın ramle bir ilgisi doğrudan yok. Ben zaten var demedim ki. :D 32 bit sistem 3,5 gb dan fazla desteklemiyor. yani sen 4 te taksan 8 de taksan 3,5 kullanıyor. Bu sebepten düz mantık kurdum.

Ayrıca makina 64 bit i kesin çalıştırır demen için. İçerisindeki işlemcinin markasını tam olarak öğrenki. Üretici firmanın sitesinden işlemcinin özelliklerine bakıp kesin yargıya ulaşabilesin.

Hayır makinaya fiziksel erişimin mümkün olsa üzerindeki etiketlerde yazabilir. veya cpu z veya everest türü sistem özelliklerini bulan yazılımlarla bu soruna cevap bulurdun.

Ama şu anda yapman gereken makinadaki işlemciyi internetten araştırıp 64 bit desteği varmı bakman. Üretici sitesinde belirtmiştir zaten. :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Yalnız [MENTION=254339]WebNick[/MENTION] 32 veya 64 bit olmasının ram ile bi ilgisi olduğunu düşümüyorum.Belki yanılıyorumdur bilmiyorum ama 4 gb rami olup 64 bit desteklemeyen bilgisayar gördüm :)
evet işlemci 64 bit destekliyor. 64 bit win7 kurarsan çalışır. :)

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sağolun arkadaşlar bilgiler için..Alacağım laptop 64 bit olması lazımdı o yüzden şimdi eminim.Sağolun :)