3000 yıllık peygamber mucizesi gerçek çıktı

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bilim insanları, bilgisayar ortamında yapılan simülasyonlarla, Tevrat’ta anlatılan ve Yahudilerin Hz. Musa önderliğinde firavunun ordusundan kaçmasını sağlayan mucizenin gerçek hayatta yaşanabileceğini belirtti.

ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) ve Colorado Üniversitesi araştırmacıları, hazırladıkları simülasyonlarla Kızıldeniz'in ikiye ayrılmasının mümkün olduğunu savundu.
Bilim insanları, Tevrat’ta anlatılan mucizenin yaşandığı bölgenin haritaları, arkeolojik kayıtları ve bölgenin uydudan çekilen fotoğraflarını inceleyerek mucizenin yaşanmasına olanak verecek topografik özellikler aradı. Araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerin ışığında Akdeniz’in güneyinde, yaklaşık üç bin yıl önce Nil Nehri’nden akan suların oluşturduğu Tanis Gölü’nün olduğu bölgede deneylere başladı.
Bilgisayar modelleri, saatte 100 kilometre hızla doğudan esen rüzgara maruz kalan bölgede yaklaşık 1.8 metre derinliğindeki suyu 12 saat boyunca inceledi. Similasyonda, rüzgar suyu hem göl oluşturduğu havzaya, hem de Nil Nehri’nden aktığı kola itti. Bu şekilde, saatler boyunca 4.5-5 kilometre uzunluğunda ve 1.8 kilometre genişliğinde düz, çamur bir alan ortaya çıktı. Rüzgarın sona ermesiyle, sular çamur alanı hemen kapattı.
NCAR yetkilisi Carl Dewis, simülasyonun Tevrat’ta anlatılana çok yakın bir sonuç verdiğini söyledi. Dewis, Plos ONE dergisinde yayımlanan çalışma hakkında, “Sıvı dinamiklerine bakarak, suyun biribirinden ayrılmasını anlayabiliriz. Rüzgar, suyu fizik kuralları içinde bir yöne itiyor. Su iki ayrı tarafa itilerek güvenli bir geçit oluşuyor. Ardından rüzgarın geçmesiyle geçit kapanıyor” dedi.

kaynak

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
amaçları neymiş tam anlayamadım?

Mucizeyi tesdik edip doğruılamak mı yoksa

bunun doğa olayları ile oluşabilecek bir rastlantıya bağlanabilmesi mi?

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
neden bu mucizenin kitabımız KURAN-I KERİMde de geçtiği belirtilmemiş?

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
neden bu mucizenin kitabımız KURAN-I KERİMde de geçtiği belirtilmemiş?

Onların belirtmesine gerek yok bence :) Aklı başında olan birisi Kuran-ı Kerimin sadece gerçeklerden oluştuğunu bildiğinden 2 gavur prof. un incelemesine bakmaz.

Kaldıki biraz araştıran çok rahat Kuran-ı Kerimi doğrulayabilecek kanıtlar bulabilir.

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
herseyin fiziksel bi acıklaması olacaktır elbet, hayat fizik kurallarına gore işliyor..

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bir kere başlık hatalı.. Sanki gerçek değilmiş ya da hikayeymiş de şimdi gerçekliği anlaşılmış gibi...

Reaksiyon puanı
68
Bir kere başlık hatalı.. Sanki gerçek değilmiş ya da hikayeymiş de şimdi gerçekliği anlaşılmış gibi...

aynen katılıyorum.

"3000 yillik peygamber mucizesi gercek ciktı"
Sanki yalan olma ihtimalide var gibi.

Lütfen düzeltin. hiç hoş durmuyor.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
İmanın şartı 6.

Bu şartlardan 1 ine dahi inanmazsan İman etmiş olmazsın...

Yani kafir olursun...

Ne diyor İmanın Şartı

Peygamberlere İnanmak...

Ben Peygambere inanıyorum ama mucizelerine inanmıyorum diye bir saçmalık olur mu?

Kitaplara inanmak...

Ben Kitaba inanıyorum...

ama İçindeki bazı şeylere inanmıyorum diye bir saçmalık olur mu?

O zaman kayıtsız şartsız zaten Musa Aleyhisselam a ve bu mucizeye inanman gerekiyor...

Kafanda ACABA bile olmayacak...

Bilim adamları Kanıtlamış kanıtlamamış senin için önemli olmayacak...

Bilim adamları red etseydi böyle bir şey imkansız deseydi biz inkar mı edecektik?

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bilimsel bir araştırmada hiç bir zaman dini bilgiler kullanılmaz.Yoksa bilim olmaz zaten.

bırakın arkadaşım şu nakaratları tekrarlamayın.o kadar peşin hükümlü yazmışsın ki,o kadar olsun.haberde yahudi diyor,hz.MUSA diyor,tevrat diyor.ben de dedim ki,bu hadise,kitabımız KURAN-I KERİMde de geçiyor,neden o da zikredilmemiş. şunuda hiçbir zaman unutma,bilim adamları ALLAHın c.c ezelde yarattıklarını keşfetmeye,sırları çözmeye çalışıyorlar.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bunu görmek için Kuran'a bakmaları yeterliydi boşuna uğraşmışlar

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
bırakın arkadaşım şu nakaratları tekrarlamayın.o kadar peşin hükümlü yazmışsın ki,o kadar olsun.haberde yahudi diyor,hz.MUSA diyor,tevrat diyor.ben de dedim ki,bu hadise,kitabımız KURAN-I KERİMde de geçiyor,neden o da zikredilmemiş. şunuda hiçbir zaman unutma,bilim adamları ALLAHın c.c ezelde yarattıklarını keşfetmeye,sırları çözmeye çalışıyorlar.
...Tevrat’ta anlatılan ve Yahudilerin Hz. Musa önderliğinde firavunun ordusundan kaçmasını sağlayan mucizenin...
Burası bilgi amaçlı, dediğiniz şey haberi hazırlayanın eksikliğidir, orada doğru.İkinci olarak adamların "yaratan" anlayışı bile değişik, çoğu yerde "No Allah" yazan başka dine mensup kişilere de rastladım.Adamların "bir" anlayışı da farklı bizden ki adamlar Hz.İsa'yı tanrının oğlu olarak görüyor. :)

Neyse konumuz dinler değil, benim dediğim şey bilimde bir klasiktir.Bu sözü de başka bir başlıkta daha yazmıştım, bilim hiçbir zaman inancın önüne geçemez ve ya onu değiştiremez.En çok tartışılan konudan örnek vereyim, `Yaratılış Teorisi` ve `Evrim Teorisi`.Dine göre yaratılış teorisinin kanıtı var, ama kanıtlarla açıklanamıyor ve bu yüzden bilimselliği yok.