3000-3250tl Bilgisayar Kasası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaLoNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaLoNa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ben yazın bir bilgisayar toplamak istiyorum yaklasık 3000-3250tl bütcem var önerileriniz nedir ? Birde Alacagım kasa uzun ömürlü en az 5 sene idare etsin istiyorum yorumlarınız ve tavsileriniz için şimdiden teşekkürler

Reaksiyon puanı
189
5 sene boyunca aynı oyunları oynayacaksan tamam da 5 sene sonra o zamanın oyunlarını oynamak biraz fazla hayalperestlik olur. Kısacası yok öyle bir kasa. Şimdi alırsın, 3-5 sene sonra yenilersin...

check

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5 sene boyunca aynı oyunları oynayacaksan tamam da 5 sene sonra o zamanın oyunlarını oynamak biraz fazla hayalperestlik olur. Kısacası yok öyle bir kasa. Şimdi alırsın, 3-5 sene sonra yenilersin...

Bılgısayarımı alalı tamı tamına 5.5 sene oldu ve bf 3 u normal ayarda gayet guzel oynayabılıyorum 5 sene once sadece kasayı 840 lıraya almıstım. Kısacası oyle bı bılgısayar var hemde ucuza var yeterkı kasa toplamayı bil. Su an sadece gta 4 te bıraz takılma yapıyor onunda sebebı bence ekran kartının fanı bozuldu kasa fanını cıkartıp ekran kartının ustune yatırdım ki fazla sogutamıyo bu yuzden ısınma yapıyo ve cok az da olsa kasıyo.

Tam bılmedıgınız konularda ınsanları yonlendırmeyın. adam 3250 lıra butce dıyor Al kardesım bu asagıdakı makıneyle 5 sene boyunca ben su oyunu oynayamadım dıyemessın dahada fazla aslındada neyse . butceyı az daha zorlarım dıyosan ssd yı 250 yada daha yukarı yap canavar gıbı kullan kasayı... ilerde 3-4 yıl sonra oynları son ayarda oynamak ıstersın ekleme yaparsın dıye dusunerek psu ve anakartı saglam sectım ona gore degısıklık yapabılırsın.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]INTEL Intel Core i5-3570K 3.40GHz 6MB Ivy Bridge Vga Lga1155[/TD]
[TD="width: 20, align: center"]
pc_icon_stok_var.gif
[/TD]
[TD="width: 40, align: center"]1 Adet[/TD]
[TD="align: right"]277 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ASUS Asus P8Z77-V PRO DDR3 2800MHz Wi-Fi DVI HDMI DP Vga 16x PCIe 3.0 Lga1155[/TD]
pc_icon_stok_var.gif
[/TD]
[TD="align: right"]273 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]G.SKILL G.SKILL F3-1600C10D-16GAO ARES Orange Low Profile DDR3 1600Mhz CL10 16GB (2X8GB) DUAL[/TD]
pc_icon_stok_var.gif
[/TD]
[TD="width: 40, align: center"] Adet[/TD]
[TD="align: right"]136 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SEAGATE Seagate ST2000DM001 2TB 64MB 7200Rpm Sata3 6Gb/s[/TD]
pc_icon_stok_var.gif
[/TD]
[TD="align: right"]119 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ASUS Asus GTX670-DC2-2GD5 2GB GDDR5 256Bit 16x PCIe 3.0[/TD]
pc_icon_stok_yok.gif
[/TD]
[TD="align: right"]551 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]THERMALTAKE Thermaltake VN40001W2N Commander Full Siyah MidTower Kasa[/TD]
pc_icon_stok_yok.gif
[/TD]
[TD="align: right"]48.8 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]COOLER MASTER COOLER MASTER RS-700-AMBA-D3 700W 135mm 80 Plus Modüler Power Supply[/TD]
pc_icon_stok_yok.gif
[/TD]
[TD="align: right"]157 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]CORSAIR Corsair SSD Force 120GB Sata3 CSSD-F120GB3-BK 550Mb-510Mb Çevirici Dahil[/TD]
pc_icon_stok_yok.gif
[/TD]
[TD="align: right"]139 USD + KDV[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Reaksiyon puanı
189
Bılgısayarımı alalı tamı tamına 5.5 sene oldu ve bf 3 u normal ayarda gayet guzel oynayabılıyorum 5 sene once sadece kasayı 840 lıraya almıstım. Kısacası oyle bı bılgısayar var hemde ucuza var yeterkı kasa toplamayı bil. Su an sadece gta 4 te bıraz takılma yapıyor onunda sebebı bence ekran kartının fanı bozuldu kasa fanını cıkartıp ekran kartının ustune yatırdım ki fazla sogutamıyo bu yuzden ısınma yapıyo ve cok az da olsa kasıyo.

Tam bılmedıgınız konularda ınsanları yonlendırmeyın. adam 3250 lıra butce dıyor Al kardesım bu asagıdakı makıneyle 5 sene boyunca ben su oyunu oynayamadım dıyemessın dahada fazla aslındada neyse . butceyı az daha zorlarım dıyosan ssd yı 250 yada daha yukarı yap canavar gıbı kullan kasayı... ilerde 3-4 yıl sonra oynları son ayarda oynamak ıstersın ekleme yaparsın dıye dusunerek psu ve anakartı saglam sectım ona gore degısıklık yapabılırsın.

Senin yaşın kadar makine toplamışımdır ben :) Oyunuculuktan anladığın 30 FPS ise açıkçası sen oyun oynamıyor sürünüyorsundur. Gerçek bir oyuncu insan 60 FPS'nin üzerinde oynamak ister oyunu. 5 Sene önceki bilgisayarla şuanda son çıkan bir oyunu 60 PFS'de son ayarlarla oyna bu arkadaşın bilgisayarını ben cebimden ödeyerek alayım.

Ayrıca 5 sene az bir süre değil ve teknolojinin nereye sürükleneceğini ve ne gibi gelişmeler yaşanacağını asla bilemezsiniz. O yüzden 5 senelik bilgisayar alınmaz. Teknoloji 80'ler ya da 90'lardaki gibi değil ve gelişim moore yasasını bile aşan bir ivme kazanmışken sizin söyledikleriniz ancak hayal mahsülü...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
5 senelik bf3 oynatan makinayı çok merak ettim ben. nasa mı toplamıştı makinayı acaba ?

Reaksiyon puanı
189
5 senelik bf3 oynatan makinayı çok merak ettim ben. nasa mı toplamıştı makinayı acaba ?

Hakkaten bende de var 5 senelik bir laptop. Zamanında masaüstülere kafa tutardı (hatta son ayarlarda Battlefield 2142 oynamışlığım vardır) ama şimdiki oyunları değil oynamak açmıyor bile :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

BF3 bilgisayar icin mükemmel optimize edilmis bir oyun. O oyunu en yüksek ayarlarda olmasa bile GTX9800 ve dual-core gibi bir islemciyle oynamak mümkün. Tabi yüksek kalitede 50-60 fps civari oynamak istiyorsan yetersiz kalir. Benim bilgisayarda 4-5 senelik nerdeyse, ama ram ve ekran kartini degistirme mecburiyetinde kaldim. [MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] arkadasiminda dedigi gibi: "Gerçek bir oyuncu insan 60 FPS'nin üzerinde oynamak ister oyunu" Bende onlardan biriyim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
BF3 bilgisayar icin mükemmel optimize edilmis bir oyun. O oyunu en yüksek ayarlarda olmasa bile GTX9800 ve dual-core gibi bir islemciyle oynamak mümkün. Tabi yüksek kalitede 50-60 fps civari oynamak istiyorsan yetersiz kalir. Benim bilgisayarda 4-5 senelik nerdeyse, ama ram ve ekran kartini degistirme mecburiyetinde kaldim. @cgrszone arkadasiminda dedigi gibi: "Gerçek bir oyuncu insan 60 FPS'nin üzerinde oynamak ister oyunu" Bende onlardan biriyim.

ekran kartını değiştirdiken sonra bir çok bilgisayarın kullanım ömrü artıyor oyunlar açısından. bende zamanında geforce 6200'ü 8800 gt ile güncelliyerek bilgisayarın ömrünü uzatmıştım. uzun ömürden kastın bu ise o zaman ssd disk ve yeni nesil parçalar ile bu mümkün olabilir. işlemcinin oyun performansı açısından çok önemli olduğunu düşünmüyorum (gta serisi hariç).

somutlaştıracak olursak
intel 1155 soket işlemci ve çarpan kilidi açık olmalı. böylece ileride bir soğutucu alıp oc yapabilirsin. i7 3770k güzel bir çözüm bu açıdan
anakart'da 4 ram slotlu olmalı ki ram ekleme sıkıntı olmasın. ucuz bir çözüm olarak önerim bu
ram 2x8 gb 1600 mhz soğtuculu olmasına gerek yok bence. şık gözüksün diyorsan olabilir.
512 gb ssd disk. bulabilirsen ocz vertex 4 yada intel 520 serisi. bulamazsan corsair force gt serisi yada kingston hyperx 3k serisi olabilir.
güç kaynağı ise modüler kablolu 750w civarı bir güç kaynağı olabilir. oc ve 2. ekran kartı gibi donanımları kaldırabilmesi için 750w diyorum.
kasa olarak iç hacmi büyük bir tane seçmeni öneririm. oveclock ve cpu soğutucu konularına girince iç hacmin büyüklüğü çok önemli. en kral soğutucuyu da alsan kasanın içi dar ise hava akışı gerçekleşmediğinden soğutma yapılamıyor.

check

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
guzel kardesım merak etme bende en az yasımın 2 katı makına toplamısımdır. ben hepınızden gercek oyuncuyum ben ısterım kı 42 ınc dev ekranda 3d kalıtesınde oyun oynayayım butun oyun konsolları elımın altında olsun vs ama hersey ıstemekle olmuyo. bu ıs maddıyata bakar. madem baba oyuncusun her sene kasaya 2000 lıra monıtorede 1500 lıra bayılcaksın sper kalıte oynıcaksın oyunlarını bu arkadas ne demıs bana 5 sene gıdecek makına ıstıyorum 3000 lırada butcem var 3000 lıraya bundan ıyısını bundan uzun sure gıtcek pc yı topla gel karsıma yoksa atarlanma ordan. sınırsız butceyle ben senı zevkten hoplatırım o bılgısayarın karsısında. ama butce sınırsız degıl

gelelım o bılgısayarı merak eden arkadasa gel ıspartaya gostereyım kardesım intel core 2 duo e8400 ıslemcı asus p5ql pro anakart 2 gb ram nvidia 9500 gt ekran kartı var gta 4 te oynuyorum battle fıeld de cod black ops 2 de cayır cayır hepsını oynuyorum. benım o yukarda yazdıgım bılgısayar 5 sene boynca cıkcak butun oyunları adam akıllı oynatır o ekran kartının ıcınde cevherı goremeyenler var aramızda :) ben kendı bılgısayarımı 840 tl ye aldım 5.5 sene oldu gayet guzel oyun oynuyorum. ve o zaman bılgısayar bılgım bu kadar ıyı degıldı bu kadar stabıl bılgısayar toplayamazdım halıyle. ona ragmen 840 tl lık bır bılgısayar su anda gayet guzel ıs goruyor. ve su yukardakı 3400 tl lık bılgısayarı sız dsunun. aranızda bıraz bılgısayardan anlayan varsa ıslemcı anakart ekran kartı 3 lüsüne iyi baksın o ucluyu bosuna secmedım :)

he son olarak nasamı topladı o makıneyı dıyen arkadas ben topladım gel bf3 atalım karsılıklı :) işte sizdeki bu mantıga bıtıyorum 5 sene sonra teknoloji ucacak ve o aldıgımız bılgısayar bı ıse yaramayacak. oyle bı sey yok kardesım ben 10 yasımdan berı bılgısayar hastası bı ınsan olarak oyle bı sey gormedım daha.

ben vs2010 la programlamayapıyorum su an o bılgısayarda ve gayet memnunum ıslemlerı son hızda yapmıyo elbet ama yapamadıgı ıste yok.