300 TL fark ile i7 alinir mi?

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar,
Daha onceleri de notebook için forumda konu açmistim simdi ise artik son evreye kaldim ;)
Aşagida goruntusunu paylastigim iki urun arasinda kaldim , islemciler hakkinda pek fazla bilgim yok sizlerin tavsiyesi ile bu iki urunden birisini almak istiyorum
Evet arkadaslar iki islemcinin arasindaki fark 300tl kadar varmi veya iki işlemcinin arasinda performans anlaminda fazla fark olmayip ayni performansi alirsin dermisiniz?

Yardimlariniz icin tessekkurler.

upumutu5.jpg

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cihazlar mediamarkt`ın internet sitesinde ve internet fiyatina satilmaktadir
Lenovo urunleri daha siklikla vatan da bulunmakta ama mediamarkt a bulunan lenovolar az biraz daha ucuz.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Neler yapacağına bağlı bilgisayarda günlük kullanım için felan içinse vermeye gerek yok ama performans yönünden değer i 7 için

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Daha neler yapacagimi fazla kestiremedim ama yakin bir tarihte musait oldugum bir zaman sadece ugraş ve tecrube amaçli internet sitesi felan acmayi dusunuyorum ve ondan kaynakli cihazi zorlayan programlar kurabilirim.
İlla ki 2-3 tane de ust seviye oyun

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
O ekran kartı olduğu için ikisini de almazdım ben olsam..

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Daha neler yapacagimi fazla kestiremedim ama yakin bir tarihte musait oldugum bir zaman sadece ugraş ve tecrube amaçli internet sitesi felan acmayi dusunuyorum ve ondan kaynakli cihazi zorlayan programlar kurabilirim.
İlla ki 2-3 tane de ust seviye oyun
Üst seviye oyundan yana hiçbir beklentin olmasın. Crysis 3 için mesela en kötü ayarlarda en düşük çözünürlükte bile oynanabilirliğe çok ulaşamıyor. (60FPS) O yüzden bu laptoplarda oyun değil de iş beklentin olsun. İş için de i7 al tabiki.

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İ7 işlemcili Lenovo 17.3 inçlik laptopu ama 500 GB. Vatanda geçen hafta 1860 TL'ye veriyorlardı. Bende Bimeksten aynı paraya almıştım.

Dur hatta vatanda şu an 1816 TL. http://www.vatanbilgisayar.com/g710...-500sshd-173-2gb--w8-notebook-bilgisayar.html

O ekran kartı olduğu için ikisini de almazdım ben olsam..

Verilen linkteki cihazin modeli farkli ve de 720m ekran karti var ustunde ve dahasi kardes ucuz dedigin cihaz stokta yok

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Reaksiyon puanı
16,128
Üst seviye oyundan yana hiçbir beklentin olmasın. Crysis 3 için mesela en kötü ayarlarda en düşük çözünürlükte bile oynanabilirliğe çok ulaşamıyor. (60FPS) O yüzden bu laptoplarda oyun değil de iş beklentin olsun. İş için de i7 al tabiki.

yani i7-4702qm ve gt740m olan isviçre çakısı gibi çok şey yaparım diye vaad eder çok az şey yapar i5 olan gt740m olan da aynı gibi oyunda 1-2fps düşük render de farkedilir yavaş bence i7-4702qm olanı alması daha mantıklı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tabi farklı canım ben ynı demedim zaten. Ekran kartı 720 ya da 740 çok bişey farkedeceğini zannetmem. Media markttada var üstelik ama biraz daha fiyatlı http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/pr...20M-2GB,103452,504927,1156473.html?langId=-14

gt740m gt720m'den daha iyi hatta hd7670m'den de iyi az çok oyun oynatır gta5 için kötü seçim olabilir gta4 oynatır .

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Intel Core i7 için o kadar fark vermeye gerek yok. Neden yok?

i7 ile i5 arasında:

- Oyunlarda kaç FPS fark var?
- Programların yanıt verme süreleri ve çalışma hızları arasında kaç milisaniye var?

Ben söyleyeyim; sadece işlemci değiştirilerek o kadar da (300 TL kadar) fark etmez. Bir oyunda 5 FPS fazla almak için, 3 saniye daha hızlı programların çalışması için 300 TL verilmez.

Eğer i7'li laptop'da ekran kartı da aynı oranda daha iyi olsaydı o zaman kesinlikle i7'li olanı al derdim.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Intel Core i7 için o kadar fark vermeye gerek yok. Neden yok?

i7 ile i5 arasında:

- Oyunlarda kaç FPS fark var?
- Programların yanıt verme süreleri ve çalışma hızları arasında kaç milisaniye var?

Ben söyleyeyim; sadece işlemci değiştirilerek o kadar da (300 TL kadar) fark etmez. Bir oyunda 5 FPS fazla almak için, 3 saniye daha hızlı programların çalışması için 300 TL verilmez.

Eğer i7'li laptop'da ekran kartı da aynı oranda daha iyi olsaydı o zaman kesinlikle i7'li olanı al derdim.

Malesef konu hakkında pek doğru yorum olmamış, [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] nin da dediği gibi ekran kartı oyunda verimi etkiler. Bu da ciddi oyunlarda 15fps alan bir ekran kartı. i7 ile kullanıldığında da 15 hadi bilemedin 16 alırsın. İşlemcinin oyuna etkisi dar boğaz yapmasından kaynaklanır. Ancak bu ekran kartında ne kadar bant genişliği var ki onu daraltalım :D İşlemci hiçbir uygulamanınaçılış ya da çalışma hızını etkilemez. Bunu SSD-HDD farkında görürsün. Ancak işlemcinin render performansı senin 3 saniye dediğin kadar olmaz. Tabiki kullanıcı nerde kullanır bilinmez ancak, ortalama her kaliteli render işi işlemci üzerinden yapıldığında ortalama süresi 5 saat kadardır. Bu grafik oldukça daha uzar, kod işleri belki daha kısa sürede bitirilebilir ama neticede render denen süreç uzun bir süreçtir. Farz edelim ki 5 saatlik bir iş olsun, bunu i5 ile yaparsan 6 saate çıkabilir. Bunun en basit örneğini cinebench gibi testlerde görürsün. İyi bir işlemci anında bitirirken orta işlemci daha da uzar... Bench skoru olarak da vereyim, i7'ler cinebench r11.5 dan 6 civarı puan alırken, i5'ler 2,5 civarı puan alıyor. Hadi bir de karşılaştırma için desktop gücünden de bahsedeyim. 2 adet xeon 26 puan alıyor :)

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Malesef konu hakkında pek doğru yorum olmamış, [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] nin da dediği gibi ekran kartı oyunda verimi etkiler. Bu da ciddi oyunlarda 15fps alan bir ekran kartı. i7 ile kullanıldığında da 15 hadi bilemedin 16 alırsın. İşlemcinin oyuna etkisi dar boğaz yapmasından kaynaklanır. Ancak bu ekran kartında ne kadar bant genişliği var ki onu daraltalım :D İşlemci hiçbir uygulamanınaçılış ya da çalışma hızını etkilemez. Bunu SSD-HDD farkında görürsün. Ancak işlemcinin render performansı senin 3 saniye dediğin kadar olmaz. Tabiki kullanıcı nerde kullanır bilinmez ancak, ortalama her kaliteli render işi işlemci üzerinden yapıldığında ortalama süresi 5 saat kadardır. Bu grafik oldukça daha uzar, kod işleri belki daha kısa sürede bitirilebilir ama neticede render denen süreç uzun bir süreçtir. Farz edelim ki 5 saatlik bir iş olsun, bunu i5 ile yaparsan 6 saate çıkabilir. Bunun en basit örneğini cinebench gibi testlerde görürsün. İyi bir işlemci anında bitirirken orta işlemci daha da uzar... Bench skoru olarak da vereyim, i7'ler cinebench r11.5 dan 6 civarı puan alırken, i5'ler 2,5 civarı puan alıyor. Hadi bir de karşılaştırma için desktop gücünden de bahsedeyim. 2 adet xeon 26 puan alıyor :)

Abi oncelik ile konu hakkinda veya i7 hakkinda olumlu veya olumsuz yorumlar atilmasi Umutsuzluga Kapilmama Neden oldu Çunku bende bir çelişki uyandirdi ne yani iyimi kotumu?
Sende hep teknolojik terimler kullanmişsin anliyamadim :)
bu pc şuan mediamarkt ta 2500tl
yqedyma4.jpg

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam buda freedos imiş işletim sistemi yokmuş.

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam Bu Siteden almak Guvenlimidir Acaba peşin fiyatina kullandigim kredi kartina 9 taksit imkani da Var.
Sonucta kurumsal olarak magazasi olmayan bir sanalalisveris sitesi
Peşin fiyatina taksit muhabbeti hosuma gitti guven sagliyabilirsem hemen almayi dusunurum.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Hocam Bu Siteden almak Guvenlimidir Acaba peşin fiyatina kullandigim kredi kartina 9 taksit imkani da Var.
Sonucta kurumsal olarak magazasi olmayan bir sanalalisveris sitesi
Peşin fiyatina taksit muhabbeti hosuma gitti guven sagliyabilirsem hemen almayi dusunurum.

Site güvenilir. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Eğer istanbul da ikamet ediyorsanız gidip elden de alabilirsiniz. iletişim bölümünde bilgiler var. Telefon da açabilirsiniz.

Oradan önermimin sebebi en ucuzunun orada olması.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hocam hizli al dan bende alcam ama guvenemiyorum siteye mayis 31 doğum Günüm

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Elden alma kismini biraz daha açarmisiniz
teknoloji market olarak bir magazalari mi var yoksa depo konumunda mi hizmet veriyorlar
Bu arada izmir ikamet ediyorum.

Bu arada Alinti ve like yapamiyorum sdn 'nin android uygulamasindan giriyorum cözemedim.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Siteden daha önce alışvriş yapanlar varsa yazacaktır.

iletişim bilgilerinde şunlar var

Ünvanı: TREND MAĞAZACILIK VE İNTERNET HİZMETLERİ KUY. SAN. VE DIŞ TİC. A.Ş.
Ticaret Sicil Numarası: 622529
Genel Merkez: Tophanelioğlu Cad. No:4/1 34662 Altunizade/İSTANBUL
Lojistik Merkezi: Organize Sanayi Bölgesi 1. Cd. No:13 Ümraniye/İSTANBUL
Telefon: 444 5 495 ( Çağrı Merkezi )
Vergi Dairesi: Anadolu Kurumlar
Vergi No: 8590519122

sikayetvar.com da site hakkında yazılanları da inceleyin. Her siteyle ilgili böyle şikayetler bulmak mümkün.

http://www.sikayetvar.com/firma/detay/hizlialcom

Alıcam bu PC yi kararliym

Maksimum bütçeniz ne kadar?

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Siteden daha önce alışvriş yapanlar varsa yazacaktır.

iletişim bilgilerinde şunlar var

Ünvanı: TREND MAĞAZACILIK VE İNTERNET HİZMETLERİ KUY. SAN. VE DIŞ TİC. A.Ş.
Ticaret Sicil Numarası: 622529
Genel Merkez: Tophanelioğlu Cad. No:4/1 34662 Altunizade/İSTANBUL
Lojistik Merkezi: Organize Sanayi Bölgesi 1. Cd. No:13 Ümraniye/İSTANBUL
Telefon: 444 5 495 ( Çağrı Merkezi )
Vergi Dairesi: Anadolu Kurumlar
Vergi No: 8590519122

sikayetvar.com da site hakkında yazılanları da inceleyin. Her siteyle ilgili böyle şikayetler bulmak mümkün.

http://www.sikayetvar.com/firma/detay/hizlialcom

Maksimum bütçeniz ne kadar?

2.500 hocam Ama ekran kartindan supheliyim bunun onerebileceginiz başka PC varmi

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
2.500 hocam Ama ekran kartindan supheliyim bunun onerebileceginiz başka PC varmi

Eğer oyun ağırlıklı bir laptop alacaksanız kesinlikle bunu tercih edin. Bu laptop ile oyunlarda Lenovonun o modelinden 2 kattan daha fazla performans alırsınız.

http://www.pcdepo.com/msi-ge60-20e-295xtr-notebook-urun10908.html

3. ve 4. nesil işlemci farkını ve oyunlarda ki performansını bu konuda yazmıştım. Konunun en aşağısında

http://forum.shiftdelete.net/dizust...e-alabilecegim-en-iyi-leptop.html#post3321360

i7 işlemcili

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=460081&kat=6412&lang=tr-TR#.U2P5xnYkmyQ

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hocam tasarımını pek fazla begenmedim Seneye liseye gecicem sınav derdim yok online Oyunları Oynarim genellikle Lol gibi o capli oyunlar GTA 5 İ güzel oynatirmi lenovo sizce

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Hocam tasarımını pek fazla begenmedim Seneye liseye gecicem sınav derdim yok online Oyunları Oynarim genellikle Lol gibi o capli oyunlar GTA 5 İ güzel oynatirmi lenovo sizce

GTA 5 henüz PC'ye çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz, Dolasıyla nasıl bir sistem gereksinimi isteyeceğinide bilmiyoruz. GTA 4 konsoldan port olduğu için ciddi bir optimizasyon sorunu vardı sonradan çıkan patchlerle bir miktar düzeldi. Eğer GTA 5 de de GTA 4 de ki gibi optimizasyon sorunu olmazsa GT740M ekran kartı ile low ayarlarda rahatlıkla oynarsınız.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
NFS Most Wanted yeni olan onda sorun cikarmi

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
%35 Oyun %65 Gündelik hayat için aliyorum birde bu lenovo beni kaç yil goturur