hefese
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 27
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu forumun da olduğu çeşitli forum sitelerinde "20 Bin Liralık Hayvan Gibi Bir Sistem Tavsiyesi" başlığıyla açtığım konu döneminden bu yana tam 4 aylık bir süre geçti. Bu 4 ay süresince para "kastım", bilgi "kastım", tecrübe transferleri yaptım. Sonuç olarak şu an sistem toplamada hedef ay olarak belirlediğim aya, yani Nisan'a gelmek üzereyim ve bu Nisan'a 1,5 ay kala hesaplar birazcık değişti. Bileşen listem sürekli değişti ve en önemlisi artık 20 Bin değil, 30 Binlik bir sistem toplamaktayım. Ortalama sistem toplama bütçesi olarak 25 bin belirledim. Şayet önerileriniz çok cazip olursa 30 bine çıkabileceğimi söyleyebilirim. Yalnız 30,000 TL'nin bir kuruş yukarısına çıkamam. Onu da belirtmeliyim. Şu an 29,728 TL'lik bir taslak sistem topladım. O sistem şu şekilde:
Seçimler
Soru 1: Bu bütçeye göre daha makul bir sistem tavsiyeniz var mı? Varsa nedir?
Soru 2: Yukarıdaki bileşenleri aldığımda sistemde eksik bir bileşen kalıyor mu? Yani sistem bu haliyle bütün bileşenleri eksiksiz tam mıdır?
Soru 3: Yukarıdaki sistem bileşenlerinden uyumsuzluk yaratabileceğini düşündüğünüz bir ürün ikilisi var mı?
Daha önce bu forumun da olduğu çeşitli forum sitelerinde "20 Bin Liralık Hayvan Gibi Bir Sistem Tavsiyesi" başlığıyla açtığım konu döneminden bu yana tam 4 aylık bir süre geçti. Bu 4 ay süresince para "kastım", bilgi "kastım", tecrübe transferleri yaptım. Sonuç olarak şu an sistem toplamada hedef ay olarak belirlediğim aya, yani Nisan'a gelmek üzereyim ve bu Nisan'a 1,5 ay kala hesaplar birazcık değişti. Bileşen listem sürekli değişti ve en önemlisi artık 20 Bin değil, 30 Binlik bir sistem toplamaktayım. Ortalama sistem toplama bütçesi olarak 25 bin belirledim. Şayet önerileriniz çok cazip olursa 30 bine çıkabileceğimi söyleyebilirim. Yalnız 30,000 TL'nin bir kuruş yukarısına çıkamam. Onu da belirtmeliyim. Şu an 29,728 TL'lik bir taslak sistem topladım. O sistem şu şekilde:
Seçimler
- ANAKART [ MSI Z390 MEG ACE ] // Neden dünya sıralamasında Asus anakartlar ilk sırada (!) ? Gigabyte...? jdksfjdsl
- CPU [ Intel i9 9900K ] // Değişmez kararım.
- MONİTÖR [ AOC Agon 27" AG271QG IPS, G-sync, WQHD ] // İyi gibi duruyor. Parası el yakıyor yalnız.
- SSD [ Samsung 1TB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3300MB) ] // Değişmez kararım.
- RAM [ G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 F4-3600C16D-16GTZR ] // @Görkem Say 'a 4 ay önceki bu RAM tavsiyesi için teşekkürler.
- Power Supply [ Corsair HX850i 850W 80 Plus Platinium Full Modüler PSU ] // PSU konusunda kaliteden (sistem güvenliğinden) ödün vermemekte kararlıyım.
- Ekran Kartı [ EVGA GeForce RTX 2080 TI FTW3 ULTRA HYBRID GAMING, 11G-P4-2484-KR ] // Çok değişken bir madde. Her türlü öneriye açığım.
- CPU Sıvı Soğutma Kiti [ Corsair Hydro Serisi H100i v2 240mm ] // İyi duruyor. Sizce?
- KASA [ NZXT H700i Smart (Akıllı) ATX Beyaz/Siyah ] // Daha iyi bir kasa önerisi kafanızda varsa önerilere açığım.
Soru 1: Bu bütçeye göre daha makul bir sistem tavsiyeniz var mı? Varsa nedir?
Soru 2: Yukarıdaki bileşenleri aldığımda sistemde eksik bir bileşen kalıyor mu? Yani sistem bu haliyle bütün bileşenleri eksiksiz tam mıdır?
Soru 3: Yukarıdaki sistem bileşenlerinden uyumsuzluk yaratabileceğini düşündüğünüz bir ürün ikilisi var mı?