3 Soğutucu arasında kaldım

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar;

Başlıktada dediğim gibi 3 soğutucu arasında kaldım şimdi laptopumunun fan çıkısı sol tarafta tam orta tarafta kaldığı için solda orta tarafta fanı olana soğutucu arıyodum bu üçü arasında kaldım sizce hangisi?

Teşekkürler.

http://www.bimeks.com.tr/urun/119669/addison-anc-105a-notebook-sogutucusu.aspx#specs

http://www.bimeks.com.tr/urun/119673/targus-pa248u4-notebook-sogutucusu.aspx#specs

http://www.bimeks.com.tr/urun/118869/targus-awe61eu-notebook-sogutucu.aspx#specs

--- Mesaj Güncellendi ---

yokmu yardımcı olcak birisi

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Üçüde güzel seçimi sana kalmış.Ama ilki baya hoşuma gitti gerçekten onu tavsiye edebilirim..

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
evet güzel 3 de biliyorum banada ilki güzel geldi genede bi fikir alım dedim öbür ikisi demir değil plastik ısıyı almaz diye düşünüyorum sence

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çık aralarından dostum. Üşütüp hasta olacaksın :D

blue_007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede ilki iyi ama çok ses çıkarıyor yorumları okuduysan

bende yeni laptop aldım benimde kafama yattı

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet güzel 3 de biliyorum banada ilki güzel geldi genede bi fikir alım dedim öbür ikisi demir değil plastik ısıyı almaz diye düşünüyorum sence
Kardeşim plastik alma fan iletimini azaltır hemde zamanla zamanla plastikte kaymalar erimeler olabilir.Ama ikincisin fan hızı birincisinin iki katı o biraz aklımı karıştırdı benim ama büyük ve az fan olması her zaman iyidir küçük ve çok fanlılardan asla alma zarar edersin...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=72032]fyodor[/MENTION] bu soğuk hava bu soğuk espiri gerçi pc yanıyo o ayrı konu .d

[MENTION=245424]blue_007[/MENTION] evet biraz ses sorunu varmış ama katlancaz artık

[MENTION=181581]abdullahcan[/MENTION] o 2 ve 3. plastik gibi resimde tabi orda bakmam lazım dediklerin çok doğru 2.2000rpm ama o kadar olduğunu sanmıyorum çünkü 15db ilk sıradaki 1000 rpm 25db
en son söylediğin cümleden tam anlamadım

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
@fyodor bu soğuk hava bu soğuk espiri gerçi pc yanıyo o ayrı konu .d

@blue_007 evet biraz ses sorunu varmış ama katlancaz artık

@abdullahcan o 2 ve 3. plastik gibi resimde tabi orda bakmam lazım dediklerin çok doğru 2.2000rpm ama o kadar olduğunu sanmıyorum çünkü 15db ilk sıradaki 1000 rpm 25db
en son söylediğin cümleden tam anlamadım
Yani ben senin sölediklerinden hareket ttim ama :D Bugün teknosada gördüm bayağı kaliteli bişeye benziyordu en büyük özelliğide dizüstüne koyabiliyorsun fiyatı 50 tlydi ama dizüstüne konulabilmesi çok büyük avantaj sonuçta sürekli masada durmuyorsun değilmi?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi ilk o addison arkadaş almış şimdi öğrendim güzel soğutuyomuş oda fan sesli diyo

yalnız o teknosadaki modeli biliyorum aynı değil bimekstekiyle dikkatini çekerim o bence fazla soğutamıyo çünkü altı tam açık değil çünkü dizine koyuyosun olmuıyor

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
http://www.teknosa.com/kategori/bil...041582/microsoft_z3c00002_notebook_sogutucusu Evet bahsettiğim ürün bu gerçekten resimde göründüğünden daha şık ve pratik olduğunu söyliyebilirim.Ama soğutmasına gelirsek o kunuda bişey diyemem devir hızı 2000 diyor ama o küçücük şey 2000 e çıkarsa patlar :D Yani benden tavsiye dizine koyabileceğin birşey al madem alıyorsun hakkını vermek lazım masaya bağlı kalma sonra...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bunun aynısını bi diğer arkadaşım aldı 1derece bile soğutmuyo ben addison u alim en iyisi sence o 3 den en iyisi hangisi

asirock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Soğutucunun ısı iletimi açısından malzemenin alüminyum olması bence çok önemli. Bir de hep çift fanlı ürünleri tercih etmişsin ama ne kadar fan o kadar fazla ses, büyük fanlı ürünleri tercih etmen yararına olacaktır.

Tavsiyem altta linkini attğım "thermaltake" alman veya kampanyaları beklemen.

---
Biraz tuzlu ama kullandığım en iyi notebook suğutucusu şiddetle tavsiye ederim, hem diz üstündede çalışabilirsin (12 derece fark yarattı)

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğu...ebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656

İnternette bunun bir alt modelinin incelemeleri var bir bak ister sen.
----
O seçtiğin soğutucaların işe yarayacağını pek zanetmiyorum, hatta geçen yıl bimeks kampanyada "Addison ANC-105A"yi 14 TL'ye satmıştı.
[h=2][/h]

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=34750]asirock[/MENTION] iyi diyon hoş diyon ama o soğutucu benim laptopa gitmiyo çünkü ilk başta söyledğiğim gibi fan solda ortada bana tam onun üstüne gelen soğutucu lazım

Addison ANC-105A bunu arkadaşım aldı 10 derece fark etti bunda aynı laptop onda var