3 Model arasından hangisi ?

Durumuma en uygun hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    18

Ato21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(Ankete katılmadan lütfen açıklamamı okuyunuz)
Öncelikle merhaba dostlar,
Yakın zamanda yeni bir telefon alacağım ve 2500 civarı bütçem var.
Lg g6, Samsung Galaxy s7 ve Huawei P10 modelleri arasında kaldım.
Telefonda ağır oyun oynanıyorum,
Benim için önemli olan hususlar batarya performansı, ön kamera kalitesi ve ne kadar büyük o kadar iyi olmakla beraber sunacağı ekran deneyimi.
P10’un IP sertifikası olmaması, G6’nın vasıfsız ön kamerası ve S7’nin 2016 model bir cihaz olması beni arada bırakıyor. Fikir ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim herkese keyifli forumlar dilerim.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
S7 kardeşim S7
Her türlü s7 hemde

M

Murat Burç

SDN Okuru
Batarya karışık bence S7 alır.
Ön kamera P10 veya S7
Ekran tarafında da bence S7 alır.
Arka kamera sorarsan S7 bunları bence tokatlar.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
(Ankete katılmadan lütfen açıklamamı okuyunuz)
Öncelikle merhaba dostlar,
Yakın zamanda yeni bir telefon alacağım ve 2500 civarı bütçem var.
Lg g6, Samsung Galaxy s7 ve Huawei P10 modelleri arasında kaldım.
Telefonda ağır oyun oynanıyorum,
Benim için önemli olan hususlar batarya performansı, ön kamera kalitesi ve ne kadar büyük o kadar iyi olmakla beraber sunacağı ekran deneyimi.
P10’un IP sertifikası olmaması, G6’nın vasıfsız ön kamerası ve S7’nin 2016 model bir cihaz olması beni arada bırakıyor. Fikir ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim herkese keyifli forumlar dilerim.

Samsung galaxy s7 oldukça iyidir tüm ihtiyaçlarınızı karşılar :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Batarya karışık bence S7 alır.
Ön kamera P10 veya S7
Ekran tarafında da bence S7 alır.
Arka kamera sorarsan S7 bunları bence tokatlar.

Yok kamera konusunda p10 daha iyi çift kamera ile bir çok artısı var s7 ye göre ama zaten öyle çok abartılacak fark ta yok

M

Murat Burç

SDN Okuru
Samsung galaxy s7 oldukça iyidir tüm ihtiyaçlarınızı karşılar :)

Yok kamera konusunda p10 daha iyi çift kamera ile bir çok artısı var s7 ye göre ama zaten öyle çok abartılacak fark ta yok
Kime göre daha iyi? Çift kamera olunca ne oluyor?
S7'nin düşük ışık, video ve OIS performansı çok daha iyi

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Ben başta G6 diyecektim ancak ön kamera performansı berbat S7 kamera konusunda en iyileri ayrıca bu telefonların hepsi bütün oyunları kasmadan oynatır ancak huaweinin kirin işlemcisi ısınma anlamında sıkıntı çıkartabilir ayrıca dediğiniz gibi suya dayanıklılığı yok maalesef p10 un yani bu konuda s7 diyeceğim ancak bence G6 ile S7 yi bir teknoloji mağazasında deneyimleyipte alın çünki bana bu kamerada yeterdi keşke daha yeni bir telefon olarak G6 alsaydımda diyebilirsiniz allah belasını versin bu nasıl kamera deyip S7 ile daha mutluda olabilirsiniz seçim sizin.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Kime göre daha iyi? Çift kamera olunca ne oluyor?
S7'nin düşük ışık, video ve OIS performansı çok daha iyi

Daha kaliteli fotoğraf çekiyor kameraların biri siyah tonda olunca Daha gerçekçi çekimler mevcut düşük ışıkta performansları neredeyse aynı sayılır Çift kamerayı hafife almayın çok işlevi var

M

Murat Burç

SDN Okuru
Daha kaliteli fotoğraf çekiyor kameraların biri siyah tonda olunca Daha gerçekçi çekimler mevcut düşük ışıkta performansları neredeyse aynı sayılır Çift kamerayı hafife almayın çok işlevi var
Neredeyse aynı sayılmıyor maalesef.
S7, P10'u adeta ezip geçiyor düşük ışıkta.
Geçenlerde bir video izledim S8 Plus vs P10 Plus. P10 Plus'un düşük ışık performansı P10'dan daha iyi ve S8'in kamera altyapısı ile S7'nin kamera altyapısı aynı sadece yazılımsal bir kaç değişiklik var bir de yanlış hatırlamıyorsam arada bir katman. S8, P10 Plus'u düşük ışıkta ezip geçiyor. S7'nin P10'a ne yapacağını düşünün kaldı ki S7 bile P10'dan daha iyi düşük ışık performansına sahip P10 Plus'u eziyor. Açın bakın.
Neredeyse aynı değiller S7 eziyor.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Teknoseyir evet anlattı S8 plus İle P10 Plus ı S8 Plus tek eksiği Çift kameraydı Gündüz çekimlerinde çok yapay renk kalitesi mevcuttu ama Ben S7 ile P10 u karşılaştırıyorum s7 nin kameraları p10 dan iyi demek çok yanlış 5 mp ön arka 12 mp tek kamera var evet diyafram aralığı kurtarıyor ama yazılım ile s8 kadar iyi çekmeyi başardı emin olki ilk hali rezalet QHD ekranı bazı konularda aldatıyor

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Neredeyse aynı sayılmıyor maalesef.
S7, P10'u adeta ezip geçiyor düşük ışıkta.
Geçenlerde bir video izledim S8 Plus vs P10 Plus. P10 Plus'un düşük ışık performansı P10'dan daha iyi ve S8'in kamera altyapısı ile S7'nin kamera altyapısı aynı sadece yazılımsal bir kaç değişiklik var bir de yanlış hatırlamıyorsam arada bir katman. S8, P10 Plus'u düşük ışıkta ezip geçiyor. S7'nin P10'a ne yapacağını düşünün kaldı ki S7 bile P10'dan daha iyi düşük ışık performansına sahip P10 Plus'u eziyor. Açın bakın.
Neredeyse aynı değiller S7 eziyor.
Önemli Not:Ayrıca s7 geçen senenin bir modeli olmasına rağmen yapıyor bunu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Teknoseyir evet anlattı S8 plus İle P10 Plus ı S8 Plus tek eksiği Çift kameraydı Gündüz çekimlerinde çok yapay renk kalitesi mevcuttu ama Ben S7 ile P10 u karşılaştırıyorum s7 nin kameraları p10 dan iyi demek çok yanlış 5 mp ön arka 12 mp tek kamera var evet diyafram aralığı kurtarıyor ama yazılım ile s8 kadar iyi çekmeyi başardı emin olki ilk hali rezalet QHD ekranı bazı konularda aldatıyor
S7'nin kamerası P10'dan daha iyi ve P10 Plus ile P10 arasında da kamera olarak fark (yazılımsal, altyapılar aynı dedi samsung)var. S8 ile S7 arasında az bir fark var. P10 F2.2. ve P10 Plus 1.8. Teknoseyirin videosunda S8, P10 Plus'u düşük ışıkta bariz eziyor. Düşük ışıkta aralrında çok fark olmayan iki telefon S7 ve S8 düşünün bu ikili düşük ışıkta P10'a ne yapar.
Ayrıca S7'nin OIS'i de iyi.
Çift kamera şuan Note 8'den başka hiçbir cihazda benim için bir anlam ifade etmiyor yapacaklarsa öyle çift kamera yapsınlar.

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Bana kalırsa mp kamerada bakılacak en son şeydir diyafram açıklığı,lens kalitesi,sensör boyutu gibi daha önemli noktalar var değinilecek ha ben p10 bunlardan yoksun demiyorum fakat sizin karşılaştırma örneğinizin yanlış olduğuna inanıyorum.
S7'nin kamerası P10'dan daha iyi ve P10 Plus ile P10 arasında da kamera olarak fark (yazılımsal, altyapılar aynı dedi samsung)var. S8 ile S7 arasında az bir fark var. P10 F2.2. ve P10 Plus 1.8. Teknoseyirin videosunda S8, P10 Plus'u düşük ışıkta bariz eziyor. Düşük ışıkta aralrında çok fark olmayan iki telefon S7 ve S8 düşünün bu ikili düşük ışıkta P10'a ne yapar.
Çift kamera şuan Note 8'den başka hiçbir cihazda benim için bir anlam ifade etmiyor yapacaklarsa öyle çift kamera yapsınlar.
V 30 u bekliyoruz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ayrıca teknoseyir kendisi düşük ışık performanslarını yorumlarken kalibre bir monitörden yorumluyor ne ise o. Adamlar kendisi de söylüyor S8'in düşük ışıkta P10 Plus'dan daha üstün olduğunu ve tekrar söylüyorum S7 ile S8 arasında düşük ışık olarak az P10 Plus ile P10 arasında düşük ışıkda bariz fark var P10 ile P10 Plus'ın leica lensleri bile farklı biri summulix biri summarit

Ato21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben başta G6 diyecektim ancak ön kamera performansı berbat S7 kamera konusunda en iyileri ayrıca bu telefonların hepsi bütün oyunları kasmadan oynatır ancak huaweinin kirin işlemcisi ısınma anlamında sıkıntı çıkartabilir ayrıca dediğiniz gibi suya dayanıklılığı yok maalesef p10 un yani bu konuda s7 diyeceğim ancak bence G6 ile S7 yi bir teknoloji mağazasında deneyimleyipte alın çünki bana bu kamerada yeterdi keşke daha yeni bir telefon olarak G6 alsaydımda diyebilirsiniz allah belasını versin bu nasıl kamera deyip S7 ile daha mutluda olabilirsiniz seçim sizin.
İlginiz için teşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim

M

Murat Burç

SDN Okuru
P10 benim gözümde adam gibi bokeh yapan(Note 8'den sonra onunda anlamı kalmadı) gündüz de adam gibi fotoğraf çekebilen bir cihaz geri kalan konularda S7 ile yarışması imkansız.
İlginiz için teşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim
G6'yı bulabilirsen herhangi bir mağazada bana da haberdar et.:D

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464

Hocam sizi anlamıyorum neden kaçınıyorsunuz Telefonun bir eksisini konuşuyoruz Huawei nin ana kamerası 20 mp ikinci geniş açılı 12 mp değerinde diyafram da s7 ye göre yüksek kalite anlamında p10 daha iyi düşük ışıkta yakınlar birbirlerine İlk halleriyle kıyaslayarak ama sonra Samsung S7 nin kamerası ne kadar geride olduğunu farkedince güncelleme ile performansını iyileştirdi S8 e yakınlaştırdı evet şuanki hali biraz daha iyi gibi görünüyor ama P10 nun FHD ekranı S7 nin 2k ekranında kamera konusunda aldatıyor daha iyi gibi gösteriyor o yüzden ben p10 biraz daha iyi dedim

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
S8 evet Huawei p10 ailesinden çok başarılı Lensler yüksek çözünürlüklüğe uyumlu ve çok gelişmiştir

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
P10 benim gözümde adam gibi bokeh yapan(Note 8'den sonra onunda anlamı kalmadı) gündüz de adam gibi fotoğraf çekebilen bir cihaz geri kalan konularda S7 ile yarışması imkansız.

G6'yı bulabilirsen herhangi bir mağazada bana da haberdar et.:D
Aynen ben hakikaten bulamamıştım ancak türk telekom bayilerinde bulabilirsiniz fakat öyle küçük başkalarının işlettiği değil türk telekomun kendisi işlettiği avm gibi yerlerdeki mağazalarında bulabilirsiniz.

Edit:mağazaların parlak beyaz ışıklı alan tuzağına dikkat edin bol ışıklı yerlerde bütün telefonlar iyi fotoğraf çekebilir siz ona göre bir şeyler uygularsınız her halde ben farklı açılarla tutup denemiştim ayrıca elimlede gelen ışı kırmayıda denedim kameranın afallayıp afallamadığını nasıl tepki verdiğini ve görüntünün ne kadar bozulup bozulmadığınıda test etmiş olursunuz böylece.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hocam sizi anlamıyorum neden kaçınıyorsunuz Telefonun bir eksisini konuşuyoruz Huawei nin ana kamerası 20 mp ikinci geniş açılı 12 mp değerinde diyafram da s7 ye göre yüksek kalite anlamında p10 daha iyi düşük ışıkta yakınlar birbirlerine İlk halleriyle kıyaslayarak ama sonra Samsung S7 nin kamerası ne kadar geride olduğunu farkedince güncelleme ile performansını iyileştirdi S8 e yakınlaştırdı evet şuanki hali biraz daha iyi gibi görünüyor ama P10 nun FHD ekranı S7 nin 2k ekranında kamera konusunda aldatıyor daha iyi gibi gösteriyor o yüzden ben p10 biraz daha iyi dedim
Yahu ben diyorum ki S7 ile S8 arasında düşük ışık olarak az bir fark var. P10 ile P10 Plus arasında ise bariz fak var. Bu S8 ve S7 açın bakın düşük ışıkta ve OIS'de P10 Plus'dan daha iyi iken P10 nerede S7'den daha iyi de daha iyi diyebiliyorsunuz? Çift kamerada mı daha iyi ne işime yarayacak saf kamera kalitesi olmadıktan sonra çift kamera?
2K VS FHD ekran farkı diyorsunuz yahu iki cihazı aldınız yanyana koydunuz üstelik ekranlarından mı baktınızda bir saatir burda FHD vs 2K farkı diyorsunuz?
İsteyen açsın baksın. Teknoseyirde karşılaştırma var. S8 Plus vs P10 Plus, S7 vs S8 sonra başka yerden P10 Plus vs P10
Söylediğimi tekrarlıyorum S7 ile S8 arasında az bir fark var. P10 ile P10 Plus arasında ise donanım tarafında bariz fark var. Bu S7 geliyor P10 Plus'a çoğu yerde kafa tutuyor. P10'a mı kafa tutamayacak? Bu kadar basit bu olay.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Son kez anlatıyorum Çift Kamera Doğal renklerş ayırt edebilmek Bokeh efekti Geniş açı derinlik algısı için çok gereklidir Huawei çözünürlük açısından iyi P10 a göre düşük ışık performansı iyi S7 ye göre ama S8 ile Karşılaştırıldığında S8 oldukça ideali ki çift kameradan neredeyse daha iyi yazılımı çok iyi lensleri çok kaliteli çözünürlük açısından sıkıntısı yok düşük ışıkta muazzam çekimler yapabiliyor siz yarım saatten beri s8 diyip sayıklıyorsunuz S7 Nin tek artısı Düşük ışıktaki performansı çok farkı yok ama iyi

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Yahu ben diyorum ki S7 ile S8 arasında düşük ışık olarak az bir fark var. P10 ile P10 Plus arasında ise bariz fak var. Bu S8 ve S7 açın bakın düşük ışıkta ve OIS'de P10 Plus'dan daha iyi iken P10 nerede S7'den daha iyi de daha iyi diyebiliyorsunuz? Çift kamerada mı daha iyi ne işime yarayacak saf kamera kalitesi olmadıktan sonra çift kamera?
2K VS FHD ekran farkı diyorsunuz yahu iki cihazı aldınız yanyana koydunuz üstelik ekranlarından mı baktınızda bir saatir burda FHD vs 2K farkı diyorsunuz?
İsteyen açsın baksın. Teknoseyirde karşılaştırma var. S8 Plus vs P10 Plus, S7 vs S8 sonra başka yerden P10 Plus vs P10
Söylediğimi tekrarlıyorum S7 ile S8 arasında az bir fark var. P10 ile P10 Plus arasında ise donanım tarafında bariz fark var. Bu S7 geliyor P10 Plus'a çoğu yerde kafa tutuyor. P10'a mı kafa tutamayacak? Bu kadar basit bu olay.

Birde kıyaslamayı mp ile yapıyor ya :D
Bekleyin çıldıracak birazdan.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
İki telefonu elime alıp karşılaştırma yaptım İlk halleriyle ve son halleriyle Yazılımı çok kamera yı iyileştirdi diye bir şeyleri savunmaya çalışıyorsunuz

M

Murat Burç

SDN Okuru
İsteyen açsın baksın. Teknoseyirde karşılaştırma var. S8 Plus vs P10 Plus, S7 vs S8 sonra başka
Son kez anlatıyorum Çift Kamera Doğal renklerş ayırt edebilmek Bokeh efekti Geniş açı derinlik algısı için çok gereklidir Huawei çözünürlük açısından iyi P10 a göre düşük ışık performansı iyi S7 ye göre ama S8 ile Karşılaştırıldığında S8 oldukça ideali ki çift kameradan neredeyse daha iyi yazılımı çok iyi lensleri çok kaliteli çözünürlük açısından sıkıntısı yok düşük ışıkta muazzam çekimler yapabiliyor siz yarım saatten beri s8 diyip sayıklıyorsunuz S7 Nin tek artısı Düşük ışıktaki performansı çok farkı yok ama iyi
S7'nin video performansı, OIS'i ve düşük ışık performansı daha iyi evet daha iyi kamera toplamında P10'u adeta ezip geçiyorç.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Sadece Megapikselle yapmadım Diyafram aralığı Birinin sony lens diğerinin leica lens kullandıkları ve yazılımlarından bahsettim
Markanın yaptığı şey BMW ye McLaren motoru takıp gündeme sürmek :) neyse fazla tartışmayacam iyi akşamlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
İki telefonu elime alıp karşılaştırma yaptım İlk halleriyle ve son halleriyle Yazılımı çok kamera yı iyileştirdi diye bir şeyleri savunmaya çalışıyorsunuz
Yahu daha ne dediğmi anlayamışsın birşeyler saçmalıyorsun. Ben nerede samsung S7'nin kamerasını yazılımla iyileştirdi dedim?
Tekra söyleyip konuşmayı bitiriyorum P10 sadece gündüz adam gibi fotorğaf çekebilen bir cihaz S7 kamera olarak genel toplamda çok daha iyi video performansı daha iyi , OIS'i daha iyi , düşük ışık performansı çok daha iyi

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Sadece Megapikselle yapmadım Diyafram aralığı Birinin sony lens diğerinin leica lens kullandıkları ve yazılımlarından bahsettim
Markanın yaptığı şey BMW ye McLaren motoru takıp gündeme sürmek :) neyse fazla tartışmayacam iyi akşamlar
Sonynin sensörü değilmiydi yoksa ikisidemi vardı neyse bilemedim şimdi.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Kriterlerine göre 3 telefondan öne çıkan model S7'dir.

Alacağın telefon şimdiden hayırlı uğurlu olsun.