• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

3 bin dolara sıfır otomobil

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,865
Tepki puanı
153
Puanları
243
3 bin dolara sıfır otomobil

Hindistan, ucuzlukta Çin'i solladı. Sudan ucuz otomobil satacaklar.
Hindistan merkezli Tata Otomotiv 2 silindirli, 30 beygir gücünde, 4 kapılı “Lakh” model otomobili 3 bin dolara mal edecek

Daha önce maliyeti 2 bin dolar olarak hesaplanan bu araç doların güç kaybetmesi nedeniyle beklenenden yüzde 50 daha pahalıya malolacak. Buna rağmen bile bu araç “dünyanın en ucuz otomobili” unvanını ele geçirecek.

Motoru arkada olacak olan otomobilin üretimi işçi masraflarından tasarruf etmek için Bengal’de yapılacak. Satış hedefi yılda 1 milyon.

Kaynak :

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=44857&cat=130&dt=2007/11/20


 
Umarım arkadan itişli bir araba yapmaz motoruda arkaya almışlar ağırlık arkada büyük ihtimalle arkadaş itişli olcak.Ben yerlerinde olsam önden çekişli yapardım daha yüksek performans sağlardı :) Dünyada görüldüğü üzere güçlü motora sahip araçlar genelde arkadan itişli.Bu model eğer arkadan itişli olursa kuş kadar hafif bir araç olur :D Kaldır eve götür.

Fazla detaya girdim kusura bakmayın. :D
 
30 HP ile bırak gülümbe rampasını evinin önündeki garajın rampasını bile çıkamazzsın.
 
soneko07.jpg
 
Üst