2MS Mi? 5MS Mi? (Led - Lcd Monitör)

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba değerli üyeler :) uzun zamandır şu kötü monitörümden kurtulmak istiyorum.. aşırı film izleyen ve pes fps oyunlar oynayan birisiyim.. webmasterlik işiylede uğraştığım için grafiklerle tasarımlarla vs. uğraşıyorum.. 2 tane monitör baktım birisi LED diğeri LCD birisi 2ms diğeri 5ms kafam karıştı biraz.. media markt de monitörlere bakınca 5msnin yavaş ilerlediğini görmüştüm o zamandan beri taktım bu 5 2 ms olayına lafı uzatmanın manası yok .. film ve oyunlarda iyi performans alacağım monitör sizce hangisi? ona göre satın alacağım..

LED (5MS) 20"

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=3002879&Productid=bd56760

LCD (2MS) 18.5"

http://www.hepsiburada.com/Liste/hk...px?productId=bd56531&categoryId=986#Gorseller

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sorunsuz oynayabilirim yani oyunları veya film izlemeyi :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
led olanı öneririm. çözünürlüğü daha yüksek 1600x900 destekliyor.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
O değilde 5ms nasıl takip ettin çok merak ettim :D Bence psikolojik yoksa 5 ile 2 arasındaki farkı anlaman çok zor.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
önemli olan panel kaitesi. kaliteli 5 ms monitör, kalitesiz 2 ms monitörden daha iyi performans verir.

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O değilde 5ms nasıl takip ettin çok merak ettim :D Bence psikolojik yoksa 5 ile 2 arasındaki farkı anlaman çok zor.
bende pc parçaları vs. çok takıntılıyımdır :D valla filmlerin oynayış hallerinden anlaşılıyor hangisinin ms sinin daha yüksek olduğunu.

önemli olan panel kaitesi. kaliteli 5 ms monitör, kalitesiz 2 ms monitörden daha iyi performans verir.
yani fuji olanını alıyim diyorsunuz ? yoksa led philips olanını mı alıyim çok kararsız kaldım :(

en iyisi gidip canlı olarak görüp almak galiba :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bende pc parçaları vs. çok takıntılıyımdır :D valla filmlerin oynayış hallerinden anlaşılıyor hangisinin ms sinin daha yüksek olduğunu.

yani fuji olanını alıyim diyorsunuz ? yoksa led philips olanını mı alıyim çok kararsız kaldım :(

en iyisi gidip canlı olarak görüp almak galiba :)
fuji japon markası. kötü olacağını sanmam. ancak hangi markanın hangi marka panel kullandığını araştırın bence. mesela LG ve Samsung kendi panelini üretiyor. diğerlerini bilmiyorum. :)

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
fuji japon markası. kötü olacağını sanmam. ancak hangi markanın hangi marka panel kullandığını araştırın bence. mesela LG ve Samsung kendi panelini üretiyor. diğerlerini bilmiyorum. :)
anladım :) bi araştırıyim bunu teşekkür ediyorum cevap veren her üyeye..

konyak

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Aynen hocam size katılıyorum marka önemli tavsiye ederim, ayrıca sitede iyi tedarik sürecinde sıkıntı yaşamazsın. hb sıkıntılı bu aralar bilgin olsun.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ne göz varmış be 3ms gibi bir süreyi görebilmişsin tebrik ederim walla :D

GoldenVirginia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu 2ms, 5ms değerleri gerçek dışıdır arkadaşlar, pazarlama taktiğidir. Oyun oynarken ya da film izlerken o hızı alamazsınız. O hızda bir panel olması imkansız, monitör olsun TV olsun. Monitör görülüp denenmeden alınmaz.

konyak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
katılıyorum hocam sana son derece haklısın " GoldenVirginia".

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Monitör almadan önce dikkat edeceğiniz hususlar

Çözünürlük
Tepkime süresi
Kontrast değeri
Marka kalitesi

Bunları araştırıp karşılaştırarak kafanıza yatan modeli alabilirsiniz. Monitör kişisel bir ögedir. Aşağı yukarı markaların hepsi aynı tarzda monitör üretiyor.

Anladığım kadarıyla 200 TL civarında bütçe ayırmışsınız. Üzerine 40 TL daha eklerseniz önereceğim model;

http://www.hepsiburada.com/Liste/as...ils.aspx?productId=bd56535&categoryId=3002879

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
300 liraya dandik vesteli almıştım hala içim yanar.