Alyx Vance
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,609
Bugün Cumhuriyetin İlanının 98. Yıl dönümü. 2 sene sonra 1 asır geçmiş olacak. Daha nice yıllara
Türk olan her bir vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti bayramını kutlarım. Ne mutlu Türküm diyene.
Burada belirtilen Türk ırkı bir kelime değil. Türk gibi Türk. Bu bayrağın, Atatürk'ün zoruna gitmediği, bir şeylerin batmadığı kişilere sözüm. Kürt, Laz, Çerkes hepsi özünde Türk'tür.
Not: Bu dil tehlikeli ve ayrılıkçı bence. Son 40-50 senedir bu ayrıştırma kültürü yüzünden toparlanamıyoruz işte.
Resmi rakamlara göre Türkiye Cumhuriyetinin yüzde 78 i Türk kökenli.
Burada belirtilen Türk ırkı bir kelime değil. Türk gibi Türk. Bu bayrağın, Atatürk'ün zoruna gitmediği, bir şeylerin batmadığı kişilere sözüm. Kürt, Laz, Çerkes hepsi özünde Türk'tür.
Arap demeniz saçma olmuş.Araplar tarih boyunca sürekli bizleri (hiç yoktan benim ırkımı) arkadan bıçakladılar.Ama genel olarak haklısınız.Sen belki o anlamda kullanmak istemiyorsun ama cümle içinde ırkçı bir söylem gibi oluyor. Ben de bir Türk'üm ama kürt olsam veya Laz Çerkez Arap olsam ve birileri sürekli yok Türklük şöyle iyi şöyle üstün Türklerin bayramını kutluyorum. ( Diğerlerin kutmalıyorum gibi oluyor cümle içinde. ) Veya zorla ne mutlu Türküm diyene diyeceksiniz flan deseler rahatsız olurdum...
Ayrıca bana göre O üstte saydıkların özünde Türk demende biraz saçma oluyor sanki Türklük hepsinin üstü gibi oluyor onlar zaten özünde Türk demek flan. Onlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır Türkiyelidir ama Türk olmayabilir birbirimizden bir farkımız yok.
Arap demeniz saçma olmuş.Araplar tarih boyunca sürekli bizleri (hiç yoktan benim ırkımı) arkadan bıçakladılar.Ama genel olarak haklısınız.
Vatandaşlıktan bahsetmiyorum.Ataları Türk olanlardan bahsediyorum.Saçma mı olmuş ! Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde yaşayan ve Türk kimliği olan doğma büyüme buralı olan nufusa oranla en az yüzde 2-3 Arap var hocam ne saçmalıyorsun Allah aşkına... Biz bu topraklarda yokken Kürtler Araplar Ermeniler Rum lar bu topraklardaydı.
Sayıları 2.6 Milyon Civarı.
Türkiye Arapları - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Vatandaşlıktan bahsetmiyorum.Ataları Türk olanlardan bahsediyorum.
O ne demek ya Ataları Türk ne demek ! Atası Türk olan Arap mı olur Bence uzatma boşver zorlama.
Türkler zaten eski atalarından beridir karışık bir toplumdur. Türk demek herhangi bir ırkı belirtmez. Bu topraklarda yaşayıp bu vatanı benimseyen herkes türktür. Bazıları dinleri ve ırkları kurcalamayı çok seviyor. Nedense bu moda oldu artık. Eskiden böyle birşey yoktu herkes ayıp kabul ederdi. Bilmek isteyen bazı kesime de belirtiyim türküm ve müslümanım.O ne demek ya Ataları Türk ne demek ! Atası Türk olan Arap mı olur Bence uzatma boşver zorlama.
Bilmek isteyen bazı kesime de belirtiyim türküm ve müslümanım.
Eskiden böyle birşey yoktu insanları ayrıştırmaya getirdiler çünkü.Bak bunu belirtmek zorunda kalman bile bizim ülkede ırkçılık veya ayrımcılık olduğunun kanıtıdır Düşünceni özgürce yazabilmek için bile bne Türküm Müslümanım diye belirtmek zorunda kalıyon...
Kürt ve Alevi olsan ne olurdu ! Ne değişirdi ! Bu arada ülkede ayrımcılık veya ırkçılık var mı yok mu kararını nufusun yüzde 78 ini oluşturan biz Türkler mi verecez Biz yok diyorsak yoktur ulan flan diyelim bir de tam olsun
Kesinlikle. Mümkün olsa törene bile gitmek isterdim ama maalesef bazı sıkıntılar vardı . Yinede nice yıllaraKonu dışına çıkmayalım, bugün en güzel bayramlarımızdan birisi. Tadını çıkaralım Cumhuriyet'imizin 98. yılının.