Öneri 25bin TL laptop önerisi

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Maksimum 25k'ya laptop önerir misiniz?
Genellikle oyun, yazılım için kullanıcam.

Aklımda 2 farklı model var aslında ama farklı önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

1. Acer Nitro 5 AN517-55-5663:
https://amzn.eu/d/5lxT1FU

2. HP Victus 7N9V3EA:

Watt'ı sebebiyle Acer daha iyi performans verebilir AAA oyunlarda. Diğerinde ise DLSS 3.0 desteği ve AV1 decoding ve encoding desteği var. 3060'da ise sadece decoding desteği var.

Sorsavuş

Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.
Reaksiyon puanı
46
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son laptobu tavsiye ederim. Belki büyük ekranda oynamak istersiniz diye önerdim ilk 2'sini.

Son düzenleme:

juniormustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Ekranı büyük olduğu için bende 2. yi tercih ederdim.

Sorsavuş

Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.
Reaksiyon puanı
46
Ekranı büyük olduğu için bende 2. yi tercih ederdim.
1. laptop 2.'ye göre bazı özellikler olarak daha iyi. Üstelik bir de içinde Windows 11 Home kurulu olarak geliyor. 1 mi 2 mi diye sorulsa direkt 1 denmeli. Ama 15,6 inç ekranlar da yeterince büyük. Eğer performans açısından en yüksek performansı almak isterse kesinlikle 3. laptop tercih edilmeli.

yiitaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Maksimum 25k'ya laptop önerir misiniz?
Genellikle oyun, yazılım için kullanıcam.

Aklımda 2 farklı model var aslında ama farklı önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

1. Acer Nitro 5 AN517-55-5663:
https://amzn.eu/d/5lxT1FU

2. HP Victus 7N9V3EA:

Merhabalar, Victus gayet iyi fakat Windows 10 olarak kullanmayı düşünüyorsanız bazı sorunları olabiliyor touchpad yazılımı vesaire ile ilgili.

Son laptobu tavsiye ederim. Belki büyük ekranda oynamak istersiniz diye önerdim ilk 2'sini.
Lenovo Legion'lar da güzel, kasasını beğendiğim nadir laptoplardan.

Kerem834

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Buradan ben olsam Hp Omen'i tercih ederdim fakat 3050ti a pek sıcak bakmıyorum. 25K ya daha iyisi olması lazımdı.

sfyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Watt'ı sebebiyle Acer daha iyi performans verebilir AAA oyunlarda. Diğerinde ise DLSS 3.0 desteği ve AV1 decoding ve encoding desteği var. 3060'da ise sadece decoding desteği var.
Encoding vs decoding ne işe yarıyor peki?
Bir de oynayacağım oyunlar aşırı ağır olmayacak. CS2 Valorant gibi oyunlar oynayacağım genel olarak.

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
26

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Encoding vs decoding ne işe yarıyor peki?
Bir de oynayacağım oyunlar aşırı ağır olmayacak. CS2 Valorant gibi oyunlar oynayacağım genel olarak.
AV1 bir video sıkıştırma algoritmasıdır. Twitch gibi plaformlar için daha kaliteli görüntüyü daha az yer tutarak kaydetmeyi sağlar. RTX 4000 serisinde AV1 kodlama ve decode desteği donanımsal olarak var. Yayın vb. işlerde meraklıysan işine yarayabilir.
Ha bu arada kayıt ve render işlerinde nvidia genel olarak zaten iyidir. Rtx 3000 serisinde de montaj ve kayıt yapabilirsin. Ama 4000 serisinde bu işler farklı bir seviyeye çıktı. Farkları bu.

Ben alacak olsam HP yi tercih ederdim ama acer nitro 5 uzun süre kullandım, çok memnun kullandım halen daha kullanıyorum. Yani ikisi de iyidir, hpdeki 13500H hiç fena bir işlemci değil. Rtx 4050 de bütün oyunları akıcı oynatacaktır. Ama ikisi de üzmez, her işini görür.

sfyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AV1 bir video sıkıştırma algoritmasıdır. Twitch gibi plaformlar için daha kaliteli görüntüyü daha az yer tutarak kaydetmeyi sağlar. RTX 4000 serisinde AV1 kodlama ve decode desteği var. Yayın vb. işlerde meraklıysan işine yarayabilir.
Ha bu arada kayıt ve render işlerinde nvidia genel olarak zaten iyidir. Rtx 3000 serisinde de montaj ve kayıt yapabilirsin. Ama 4000 serisinde bu işler farklı bir seviyeye çıktı. Farkları bu.

Ben alacak olsam HP yi tercih ederdim zira 13500H hiç fena bir işlemci değil. Rtx 4050 de bütün oyunları akıcı oynatacaktır. Ama ikisi de üzmez, her işini görür.
Peki hangisi daha uzun süre götürür?

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Peki hangisi daha uzun süre götürür?
kullanımını bağlıdır ikiside çok uzun süre gider ama bildim üzere hp victus ince bir tasarımı var ve sallanma oluyordu sallanma çok rahatsız edici değil bilgisayar ekranı metaldi genel olarak malzeme kaliteside acer ile aynı

Son düzenleme: