240 GB SSD Önerisi

ragnarsson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, 240 GB ssd arıyorum. Samsung 860 evo modelini buldum. Bu modeli önerir misiniz? ya da daha düzgün bir önerisi olan varsa alabilirim. Bütçem maks 350 TL.

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
En iyisi o. Seagate BarraCuda ya da HyperX Fury 3D de iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HyperX

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ben marka popülerliğine pek takılmadığım için yine alacak olsam yine James Donkey alırdım, ucuz olduğu için bir çok forumda uzak durun deniliyordu, kendim tecrübe etmek istedim aldım 1 yıla yakın süredir kullanıyorum ve pişman değilim.

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Seagate

Crucial

Ben marka popülerliğine pek takılmadığım için yine alacak olsam yine James Donkey alırdım, ucuz olduğu için bir çok forumda uzak durun deniliyordu, kendim tecrübe etmek istedim aldım 1 yıla yakın süredir kullanıyorum ve pişman değilim.
Gerek yok.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba, 240 GB ssd arıyorum. Samsung 860 evo modelini buldum. Bu modeli önerir misiniz? ya da daha düzgün bir önerisi olan varsa alabilirim. Bütçem maks 350 TL.

Güzel bir model alablirsiniz. Toshiba ocz T200'de baya satan ve kötü geri dönüşleri olmayan bir modeldir. Toshiba'nın eeprom statüsündeki yani mekanik değilde elektronik depolama ürünleri uzun yıllar sorun çıkarmıyor genelde. Ama siz ssd konusundaki en önceliğiniz hız yazma hızı ve böyle adı sanı bilinen bir marka olmasından yana olsun.

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Hurafe değil, gerçek. Ne idüğü belirsiz bir firmanın ürünü. Aynı fiyata Micron üretimi en azından arkasında dünyanın bir numaralı çip ve bellek üreticisi firma olan crucial alırım daha iyi. Yine de o etiket ürünün almam kimseye de önermem. Siz memnunsanız güle güle kullanın.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Hurafe değil, gerçek. Ne idüğü belirsiz bir firmanın ürünü. Aynı fiyata Micron üretimi en azından arkasında dünyanın bir numaralı çip ve bellek üreticisi firma olan crucial alırım daha iyi. Yine de o etiket ürünün almam kimseye de önermem. Siz memnunsanız güle güle kullanın.
Bellek olarak Spectek üretimi bellekler kullanılıyor, Spectek ise JD'ye karşı koz olarak kullandığın Micron'un yan firması. Kontrolcü olarak Silicon Motion üretimi kontrolcü kullanılıyor, bahsettiğin Crucial ise aynı şekilde Silicon Motion üretimi kontrolcüleri kullanıyor.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Benim de bütçem 350 lirayken Samsung 860 Evo aldım. Çok memnunum lakin 250gb yetmiyor haberin olsun. Sonradan pişman oldum kredi vs çekeydim 500 gb lik wd blue ssd alsaydım onun da özellikleri çok iyi diye düşündüm pişman olur gibi oldum
Çünkü 240gb olan ssd nin kurduktan sonra çıkışı zaten 230 gb ve zamanla yetmez oluyor malum hdd kapasite olarak iyi olsa da ssd ye alışınca hdd kullanmak istemiyorsun

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Bellek olarak Spectek üretimi bellekler kullanılıyor, Spectek ise JD'ye karşı koz olarak kullandığın Micron'un yan firması. Kontrolcü olarak Silicon Motion üretimi kontrolcü kullanılıyor, bahsettiğin Crucial ise aynı şekilde Silicon Motion üretimi kontrolcüleri kullanıyor.
Siz sevmişsiniz güle güle kullanın.

Bu bir koz değil. Micron ile JD kıyaslanamaz. Sorun yaşadığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.