20k civarı pc toplayıp kendini pc ilahı sanan tipler

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
arkdaşlar bunlar genelde 10k 15k 20k civarı pc topladıktan sonra havalanmaya başlayıp aslında sadece itopyaya gidip abi bu kadar bütcem var bilgisiyar alıcam diyen tiplerden bahsediyorum daha ucuza toplayıp nasıl kar ederim diyenlerden değil 3060 lı sistem toplamış 19 kya daha dün gördügüm videoda adam 15.500 e 3060 lı sistem toplamış hayır aga havaya giriyolar bide tilt oluyorum para yanlış ellerde ben topladım 3.5 klık sistemden 800 900 lira kar yapayım adam 15k lık pcyı 19 a toplayıp neyin kazık neyin f/p olacagını söylüyor (napak diyebilirsiniz içimi dökmek istedim)

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
arkdaşlar bunlar genelde 10k 15k 20k civarı pc topladıktan sonra havalanmaya başlayıp aslında sadece itopyaya gidip abi bu kadar bütcem var bilgisiyar alıcam diyen tiplerden bahsediyorum daha ucuza toplayıp nasıl kar ederim diyenlerden değil 3060 lı sistem toplamış 19 kya daha dün gördügüm videoda adam 15.500 e 3060 lı sistem toplamış hayır aga havaya giriyolar bide tilt oluyorum para yanlış ellerde ben topladım 3.5 klık sistemden 800 900 lira kar yapayım adam 15k lık pcyı 19 a toplayıp neyin kazık neyin f/p olacagını söylüyor (napak diyebilirsiniz içimi dökmek istedim)
Ben hiç karşılaşmadım.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Ben hiç karşılaşmadım.
hocam yemin ediyorum 4 sene özel okula gittim sonra devlete geçtim lise falan derken meslekte bilgisiyar bölümündeyim bu tiplerle dolu whatsapp a bakıyorum sınıf grubuna her rgb klavye fotosu atan gamerım diyor anlamıyorum pugb mobile oynuyor arkada
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende karşılaşmadım.
hocam inanın bana var böyle tipler özlede çok yoktu ama meslek de bilgisiyar bölmünde çok var

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hocam yemin ediyorum 4 sene özel okula gittim sonra devlete geçtim lise falan derken meslekte bilgisiyar bölümündeyim bu tiplerle dolu whatsapp a bakıyorum sınıf grubuna her rgb klavye fotosu atan gamerım diyor anlamıyorum pugb mobile oynuyor arkada
Ben sadece bir kez böyle bir durumla karşılaşmıştım,benim tahminimce kendilerininde ki özgüven eksikliklerini böyle kapatmaya çalışıyorlar ve ben her şeyi bilirim modunda takılıyorlar,yapabileceğiniz en iyi şey bu kişiler ile irtibatınızı kesmek olacaktır.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam inanın bana var böyle tipler özlede çok yoktu ama meslek de bilgisiyar bölmünde çok var
Karşıma bu tarz birisi çıkarsa ciddiye almam.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hocam ben çok ki biriyim yapılanı asla unutmam ve kafama çok takarım sizcede takmamam gerekiyor değilmi
Şahsi düşüncem bence takmamanız gerekiyor.Unutmayın kimse mükemmel değildir,kendini zorla mükemmel kabul ettirmeye çalışan kişileri pek ciddiye almanıza gerek yoktur,bu kadar basit bir konuyu anlayamayan kişiler ile sağlıklı bir diyalog kuramayacağınızı düşünüyorum.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Ben sadece bir kez böyle bir durumla karşılaşmıştım,benim tahminimce kendilerininde ki özgüven eksikliklerini böyle kapatmaya çalışıyorlar ve ben her şeyi bilirim modunda takılıyorlar,yapabileceğiniz en iyi şey bu kişiler ile irtibatınızı kesmek olacaktır.
hocam haklısınız ben bilgisiyar işlerini sevmemin nedeni insanlara daha ucuz fiyata daha iyisini aldırmak yardım etmek bana soru sorana tavsiye veya yardım isteyenleri geri çevirmiyorum ama böyle tipler cıkıyor ara sıra bana ama takmıyacam teşşekkür ederim konumu odukuğunuz için keyfim yerime geldi

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hocam haklısınız ben bilgisiyar işlerini sevmemin nedeni insanlara daha ucuz fiyata daha iyisini aldırmak yardım etmek bana soru sorana tavsiye veya yardım isteyenleri geri çevirmiyorum ama böyle tipler cıkıyor ara sıra bana ama takmıyacam teşşekkür ederim konumu odukuğunuz için keyfim yerime geldi
Önemli değil efendim,iyi günler dilerim.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Kanka benim de o paralara PC toplama gücüm var evimize aylık 5 haneli maaş giriyor fakat bence en iyisini en ucuza getirmek daha mantıklı yani mesela toplam 15k harcayacaksam PC için ben 8 9 k sini kasa ve monitör diğerlerini de ekipman olarak harcarim direk gidip 15 k ya kasa almam salaklık olur

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Kanka benim de o paralara PC toplama gücüm var evimize aylık 5 haneli maaş giriyor fakat bence en iyisini en ucuza getirmek daha mantıklı yani mesela toplam 15k harcayacaksam PC için ben 8 9 k sini kasa ve monitör diğerlerini de ekipman olarak harcarim direk gidip 15 k ya kasa almam salaklık olur
hocam 15kya pc olayı ihtiyaçdan dolayı değişebiliyor fakat en iyisini ucuza getirme kısmına katılıyorum

berkem92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Aldığı donanım parçalarının nerde ne işe yaradığını bilmeyen ürünlerin marka kodunu ezberleyen montaj bilgisi olmayan adamlar isterse 250 bin tl makına toplasın makinede sadece youtube a girer kasma :)

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Tabii ki havaya girerler. Mesela ben şu oyunu aldım harikaydı. Bir de kimseye oyuna kötü laf ettirtmezler. 400 TL 800 TL olsa yine alırlar ve de hava da atarlar. Ama istedikleri kadar hava atsınlar. Hiç bir şeye yaramaz. 20.000-40.000 TL bilgisayara vermem. İyi şeyler için kullanırım. Bir şeyler alırım ve ihtiyaç sahiplerine bedavaya veririm ya da direk parayı dağıtırım.
Bilgisayar için, en fazla versem 10.000 (tabii ki bu da çok) ya da 9.000 TL de yeter. Ben fazla bir şey istemem. Sonuçta oyun yapmayacağım ve benzeri şeyleri de.

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
aynı sey benım grubumdada var dostum ben gereken cevabı verdıgım zamam susuyorlar zaten....

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
bilgisayar gurusu diye tabir edilen insanların guruluk dereceleri bilgisayarları ile değil bilgileri ve merakları ile ölçülüyor.