2024'ün En Çok Satan Laptopları
Geçtiğimiz yıl teknoloji dünyasında en çok satan laptopları sizin için derledim . Yapay zeka destekli donanımlar, ultra taşınabilir tasarımlar ve yüksek performanslı oyun bilgisayarları, tüketicilerin ilgisini çekmeye devam etti. Tüketiciyi etkileyen birçok unsur arasından satışı en çok olanları bir listede derledim. İşte 2024’te satış rakamlarıyla öne çıkan en popüler laptoplar:1. Apple MacBook Air M2
Özellikler: M2 çip, hafif tasarım, uzun batarya ömrü.Hem yüksek performans hem de ultra hafif olması bu iki özelliğin Apple kalitesiyle buluşmasıyla zirve şaşırtmıyor. Batarya süresiyle kullanıcıları çok memnun eden modelin zirvede olması hiç şaşırılacak bir durum olmasa gerek.
2. Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11
Özellikler: Ultra hafif, dayanıklı kasa, mükemmel klavye.Özellikle kurumsal kullanıcılarının favorisi olan ThınkPed serisi en çok satanlar arasında üst sıralarda yerini almayı başardı . Hem bireysel kullanıcıya aynı zamanda kurumsalın büyük bir kısmına hitap eden model Lenovo markansın en başarılı modellerinden olmakla kalmıyor markasını en çok satanlar listesine girmesini sağlıyor.
3. ASUS ROG Zephyrus G14
Özellikler: AMD Ryzen 9 işlemci, NVIDIA RTX 4070 ekran kartı.Laptoplar üretilirken hedef kitle belirlenmesi için yoğun mesai harcanıyor. Bu modelde hedef kitle belirlemesinden ziyade özellikleriyle tüm kitlelere hitap etmesi listenin 3. sırasında yerini alıyor. Hem oyun hem performans hem iş için kullananların sayısı oldukça fazla ASUS kalitesi dünyada ve ülkemizde kabul görüş bir kalite olması kullanıcıların bu ürünü alırken tereddütlerini azaltıyor. Ayrıca en çoksatan oyun laptopu olarak listelendiğini de görmüştüm .
4. HP Spectre x360 14
Özellikler: OLED ekran, 2’si 1 arada tasarım.Daha çok iş hayatında , satın alma veya pazarlamacıların eline sıklıkla gördüğüm model. Pratik kullanışlı çok yönlü olması tercih sebebi olmasını sağlıyor. Kişisel görüşüm olarak katlanan laptopları hiç kullanışlı bulmuyor bir türlü bana hiç işlevsel gelmiyorlar. Ama iş hayatında oldukça popüler olduğunu bu araştırmayı yaparken gördüm.
5. Dell XPS 13 Plus
Özellikler: Çerçevesiz ekran, modern minimalist tasarım.Genç profesyonellerin tercihi olarak tanıtılan bu ürün çerçevesiz şık tasarımı oldukça performanslı olması ile dikkatleri üzerine çeken oldukça güçlü bir laptop.
6. Acer Swift X 14
Özellikler: Intel Core Ultra işlemciler ve NVIDIA RTX 4050 GPU.Özellikle ekonomik olarak dikkatleri üzerine çeken model hem oyuncularım hem de oyu oynayan profesyonellerin tercihleri arasında yer alıyor aynı zamanda içerik üreticilerinin de tercih ettiği model uygun fiyatlı ile oldukça rahat kullanıcı bulmakta.
7. Microsoft Surface Laptop 6
Özellikler: ARM destekli Snapdragon X Elite işlemci, ultra hafif tasarım, yapay zeka hızlandırmalı özellikler.İşlemcisi ve yapay zeka özellikleri ile listede olduğuna şaşırdığım bir laptop modeli yapay zeka destekli Windows 11 olmasının en büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu listede olduğuna şaşırdığım bir model.