"2022 Dünya Kupası Katar'da düzenlenmez"

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
FIFA İcra Kurulu Üyesi Theo Zwanziger, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmeyeceğine inandığını söyledi.

fifa.jpg


Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Zwanziger, Katar'ın sıcak hava şartları nedeniyle 2022 FIFA Dünya Kupası evsahipliğini kaybedebileceğini savunarak "Teknoloji sayesinde stadyumlarda serin bir ortam oluşturabilirler ama Dünya Kupası organizasyonu yalnızca statlarda geçmiyor. Benim düşüncem evsahipliği hakkının eninde sonunda Katar'dan alınacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

Katar'daki hava koşullarının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Zwanziger, "Doktorlar, bu şartlarda oynanacak bir Dünya Kupası'nda meydana gelebilecek problemlerden sorumlu olmayacaklarını iletti. Dünyanın dört bir yanından maçları izlemek için Katar'a gelen taraftarların başına gelebilecek yaşam riski taşıyan ilk sağlık sorunu, ciddi boyutta soruşturmaların başlatılmasına neden olabilir. FIFA yetkilileri hiçbir şekilde böyle bir sorumluluğun altına giremez" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, yaz aylarında hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Katar'da, Dünya Kupası'nın her zamankinden farklı olarak kış aylarında düzenlenebileceğini duyurmuş ancak kulüpler yoğun maç trafiği nedeniyle bu fikre sıcak bakmamıştı.

Diğer yandan, FIFA ve Katarlı yetkililerin ev sahipliği adaylığı süresince adları rüşvet söylentilerine karışmış, ülkede stat inşaatlarında görev yapan göçmen işçilere sağlanan çalışma koşulları da tartışma konusu olmuştu.

KAYNAK
 

Aretios

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
dogru demiş o sıcakta top mu oynanır :D
 

Aretios

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
ayı-bal denklemi diyorsun yani :D :D [MENTION=10880]MasterFather[/MENTION]
 

Asteriks

Müdavim
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
1,758
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Katar 2022 dünya kupasının Katar'da düzenlenmesi için herşeyi yapıyor.
Bence Katar'da yapılacak.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Katar, evsahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nın ülkedeki yüksek hava sıcaklığı nedeniyle başka bir yerde yapılabileceği iddiasını yalanladı.

Katar Organizasyon Komitesi İletişim Direktörü Nasser el-Khater, FIFA İcra Kurulu üyesi Theo Zwanziger'in, Katar'ın sıcak hava şartları nedeniyle 2022 FIFA Dünya Kupası evsahipliğini kaybedebileceği yönündeki değerlendirmelerine cevap verdi.

El-Khater, yaptığı yazılı açıklamada, Katar'ın söz konusu turnuvayı düzenleyeceğini vurgulayarak, "Dr. Zwanziger'in açıklamaları, kişisel fikridir ve FIFA'yı bağlamaz. Ortada yaşanan tartışma, turnuvanın Katar'da organize edilmesiyle değil, zamanıyla ilgilidir" ifadelerini kullandı.

Turnuvanın kışın veya yazın yapılmasının önemli olmadığını belirten El-Khater, "Son model havalandırma teknolojimizle Dünya Kupası'nın yazın Katar'da oynanabileceğini FIFA'ya zaten kanıtladık" dedi.

Zwanziger, Alman basınına daha önce yaptığı açıklamada, "Teknoloji sayesinde stadyumlarda serin bir ortam oluşturabilirler ama Dünya Kupası organizasyonu yalnızca statlarda geçmiyor. Benim düşüncem evsahipliği hakkının eninde sonunda Katar'dan alınacağı yönünde" şeklinde görüş belirtmişti. KAYNAK
 

tachyon

Doçent
Katılım
29 Eylül 2008
Mesajlar
598
Reaksiyon puanı
59
Puanları
28
Adamlar almak için kim bilir kaç milyar dolar para harcamışlardır. Yoksa çölün ortasında ve futbol kültürü olmayan bedevilerin dünya kupasını düzenlemeleri şaşılacak şey doğrusu. Para para para varlığın bir dert yokluğun yara.
 

Nemre

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Katardan aldıkları "Çorba Parası" az gelmiş, onun için kıvırıyorlar.
 

ynsemre61

Asistan
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yaş
28
Ya ne gibi sağlık sorunlarından bahsediyorlar adamlar o kadar para harcıyorlar oraları yapmak için (onlara göre çok değil belki) ve bir anda vazgeçtik demek kolay mı ordaki çogu yerler klimalarla felan uygun sıcaklığa getiriliyordur futbolcuların kalıcağı yerlerde klimamı olmuyacak öyle kolay değil o iş.
 
Üst