2021 Türkiye Akp'si : Andımız okunmayacak, madalyada Ata’mız olmayacak

Görkeem

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,065
Reaksiyon puanı
3,389
Puanları
293

Danıştay 8. Dairesi, 2018’de “Andımız kaldırılamaz” dedi. MEB itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Daire’nin kararını iptal etti. Andımız artık okullarda okunmayacak. Danıştay devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasını da yine çıkarma kararı aldı​



okul2_16_9_1588149418_16_9_1615614029.jpg


Danıştay dün aldığı iki kritik kararı açıkladı. İlki öğrenci andı ile ilgili oldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, okullarda öğrenci andının okunmasını sona erdiren MEB yönetmeliğini iptal eden Danıştay 8. Dairesi'nin kararını bozdu. Bu karar sonrası okullarda artık andımız okunmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2013 yılında çıkardığı yönetmelikle, 1933'ten beri ilköğretim okullarında okunan öğrenci andı kaldırılmıştı. Türk Eğitim-Sen bunun üzerine Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında andımızı kaldıran yönetmeliği oy çokluğu ile iptal etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyiz etti. Temyiz üzerine dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi. Kurul da Andımız ile ilgili nihai kararı verdi. Buna göre Kurul, MEB'in itirazını oyçokluğuyla kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi'nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırdı. Bu karar uyarınca okullarda Andımız'ın okunması kaldıran yönetmelik uygulanmaya devam edecek. Bundan sonra andımız okunmayacak.


10devlet-nisani-3.jpg






MHP ve akp peşinde koşan sözde milliyetçi görünümlü ÇAKMA milliyetçilerden yorum bekliyoruz.


5dc453677152d800c88b12d0.jpg
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,697
Reaksiyon puanı
13,064
Puanları
4,958
Zaten andımız kaç yıldır okunmuyordu ki. Rahat 6-7 senesi var.

Durup duruken anlamsız bir şekilde tam Cumhurbaşkanlığı seçimleri zamanı birden tekrar gündem oldu ve iptal davası açıldı bu andımız konusunda danıştay tekrar karar almış ve okunmayacak demiş olay bu sadece.

Keşke her şey bir ant ile olsaydı.

Türküm doğruyum çalışkanım demekle tüm sorunlarımız bitseydi :(

Veya insanlara zorla Ne mutlu Türküm diyene dedirtince herkes Türk oluyor sanmak flan hangi kafaysa :( Bu uygulama şuan olsa olsa ya Kuzey Kore'de vardır Yada Çin gibi ülkelerde.
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,697
Reaksiyon puanı
13,064
Puanları
4,958
Bu konuda bir haber gördüm bugün dünyada sabahları çocuklara ant okudan ülkeler diye. Dünyada kaç ülke varsa toplam ant okutan sayısı. 6 tane. Bu ülkeler içindede kendi içinde farklı eyalet ve bölgelerde okunmayanlarda var.

Öğrenci andının bulunduğu ülkeler şunlar:
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Meksika
  • Filipinler
  • Hindistan
  • Singapur
  • Vietnam
Tek tek antlarınada baktım.

Amerikanın:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin bayrağına ve onun temsil ettiği cumhuriyete bağlılık yemini ediyorum: Tanrının gözetiminde tek ve bölünmez bir millet, herkese özgürlük ve adalet.”

Not: Amerikanın Andı bazı eyaletlerde okunmuyormuş. İçinde Tanrı geçtiği için aykırı bulan eyaletler varmış.


Meksika:

Meksika’nın bayrağı, kahramanlarımızın mirası, atalarımızın ve kardeşlerimizin birliğinin simgesi. Hayatlarımızı adadığımız anavatanımızı insancıl ve cömert bir bağımsız ülke yapan özgürlük ve adalet değerlerine sadık kalmak için ant içiyoruz.

Filipinler:

Ben bir Filipinliyim. Filipinlerin bayrağına ve onun temsil ettiği ülkeye bağlılık andı içiyorum. Gurur, adalet ve özgürlüğün olduğu bir ulus için. Tanrı için. İnsanlar için. Doğa ve ülke için.

Hindistan:

Hindistan benim ülkemdir. Tüm Hintliler benim kardeşlerimdir. Ülkemi severim ve onun
zengin mirasından gurur duyarım. Her zaman buna değer olmaya çalışacağım. Ebeveynlerime, öğretmenlerime ve tüm yaşlılara saygı duyup herkese hürmet edeceğim. Ülkeme ve insanlarıma bağlılık yemini ediyorum. Onların mutluluğu ve refahı benim mutluluğumdur.


Singapur:

Biz, Singapur vatandaşları, ırkımız, dilimiz ya da dinimiz ne olursa olsun, bir olmuş insanlar olarak adalete ve eşitliğe dayanan demokratik bir toplum yaratmak için ve aynı zamanda ulusumuzun mutluluğu, refahı ve ilerlemesi için ant içeriz.


Not: Herkese zorla ant okutmayı milliyetçilik sanmakta artık nasıl bir dünya görüşüyse...Ben şahsen bir Türk olarak bu andı okumandan ne utanırım ne gocunurum. Ama zorla insanlara Türküm doğruyum Ne mutlu Türküm diyene veya varlığım Türk varlığına armağan olsun diye dayatmak her sabah bunu zorla söyleyeceksin demek biraz faşist söylemler olarak geliyor. Lafa geldimi Her konuda özgürlük diyenler bu konuda geri kafalı olmasıda ayrı bir tezatlık.
 
Son düzenleme:
Üst