2021 Mart ayında bilgisayar almak mantıklı mıdır?

Bu konuyu okuyanlar

Xander-E

Öğrenci
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
23
Şu an Mart ayındayız ve yeni bir sistem almak istiyorum, fakat aklımda bazı soru işaretleri var. Bunları sizlerle paylaşıp bu soru işaretlerini gidermek istiyorum.

1.) Şu an bilgisayarların fiyatları çok fazla ve Covid-19 sürecindeyiz. Keza Euro ve Doların durumu da belli. Bir süre(birkaç) ay beklemek mantıklı mıdır cebime bir yararı olur mu?

2.) Beklememi öneren arkadaşlarım vardı. Fakat pandeminin ne zaman biteceği belli değil. Her geçen gün fiyatlar artmakta siz ne önerirsiniz.
Fiyatlar ne zaman düşmeye başlar?. Birkaç ay beklemenin bir yararı olur mu? Yakın zamanda sistem almak mantıklı mı?

3.) 10 bin lira pra verip 6 ay sonra 6-7 bin olduğunda pişman olmak istemiyorum.

4.) Euro, Dolar, Bitcoin belli. Pandeminin ne zaman biteceği de belli değil. Yazın fiyatlarda büyük iyileştirmeler ve büyük düşüşler olmayacaksa alma taraftarıyım siz ne düşünürsünüz.
 

atkaksoy501

Müdavim
Katılım
31 Mayıs 2018
Mesajlar
2,622
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,070
Puanları
113
Genel piyasanın ne olacağını bilmek çok zor. Ancak şuan özellikle ekran kartlarının stok sorunu olduğundan olması gerekenin çok üstünde fiyatlara satılıyorlar. O yüzden eğer almak istediğiniz ekran kartı da bu stok sorununa dahil olan modellerden ise ve fiyatı anormal derecede yüksek ise ben de beklemenizi öneririm. Ancak başta da dediğim gibi bu bekleme sürecinde piyasanın durumu ne olur bilemem doğal olarak. Ama piyasanın durumunda anormal bir değişim olmayacağını düşünürsek stoklar düzeldiğinde ekran kartı fiyatları ciddi oranda düşecektir. Bu süreçte sık sık almak istediğiniz parçaların stok ve fiyat durumlarını çeşitli yerlerden kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Bu sayede çeşitli indirimlerle istediğiniz parçaları daha uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Ayrıca önümüzdeki dönemde intel 11. nesil işlemciler ve z590 anakartlar da piyasaya çıkacak. Bütçeniz nedir bilmiyorum ancak belki beklemeniz size yeni nesil parçalar almanıza da imkan tanıyabilir. Özetle şu anda en anormal fiyatlı parçalar ekran kartları. Bu arada bu dediklerim toplama bilgisayar için geçerli. Eğer hazır toplanmış masaüstü veya laptop alacaksanız beklemenizin bu kadar da bir anlamı olmayabilir.
 

''Wolfred1ght''

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
2,214
Reaksiyon puanı
2,290
Puanları
113
Piyasalar bu pandemiden olduğunca etkilendi.Fiyatlar tedarik zincirinin ve üretimin hasar görmesi nedeniyle cep yaktı.Lakin aşıdaki iyi gelişmeler ve normale dönüş benim kanaatimce nisan-mayıs aylarında bir düşüsün olacağıdır.Ama Allah kerim.Bu benim tahminim.
Hem bir çok parça üreticisi miningcilere karşı harekete geçmiş durumda.Miningcilere özel parça tasarlayıp normal oyun parçalarını bırakmalarını sağlayacaklar.
Dolar ve euro da kesin bir rakam veremeyiz.Ama önde gelen bankaların dolar/tl açıklamaları 6,50-ve 6,25 gibi aşağı yönlü rakamlar.Genellikle de yıl sonu bu rakamın biraz üstü veya altı olur.
 

bang1

Profesör
Katılım
19 Temmuz 2019
Mesajlar
1,551
Reaksiyon puanı
1,760
Puanları
113
Stok sorunları devam ettiği sürece alınmaması gerektiğini düşünüyorum.
 

turuncuaşkına

Asistan
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
221
Reaksiyon puanı
144
Puanları
43
Yaş
23
açıkçası ben fiyatların düşeceğine inanmıyorum.
 

turuncuaşkına

Asistan
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
221
Reaksiyon puanı
144
Puanları
43
Yaş
23
Stok gelince düşer. Mantık yapsak elementler değerlidir değil mi neden nadir bir şeydir. Şuanda da ekran kartları element gibi nadir ve pahalı.
doğruyu söylemek gerekirse bu konularda pek bilgili olduğumu söyleyemem ben direkt bilgisayar alacağını sandım e gitgide fiyatları da artıyor ondan böyle bir yorumda bulundum. Evet ama haklısın senin dediğin durumda beklemek çok daha iyi olabilir.
 

Son mesajlar

Üst