2019 KYK Yurt Başvuruları E-Devlet'te! Peki, Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
KYK yurt başvuruları e-devlet'te yer alan başvuru ekranı üzerinden alınmaya başladı. Bugün başlatılan başvurular bir süre daha devam edecek. İşte KYK yurt başvurularında son gün ve başvuru yapmak isteyen adayların faydalanabileceği kılavuz...
1566215269504.png


Yurt başvurusu için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamayı bekleyen üniversite öğrencileri yerleştirme sonuçlarına geçtiğimiz günlerde ulaşmıştı. Okudukları bölgelerde yer alan yurtlara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek olan öğrenciler belirli kriterlere göre sıralandırılacaklar. Asil ve yedek listelerin açıklanmasıyla birlikte öncelikli kayıt hakkına sahip olanlar ortaya çıkacak.
KYK YURT BAŞVURUSU BAŞLADI!
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden yapılan açıklamada yurt başvurularının 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos’ta sona ereceği bilgisi aktarılmıştı. Başvurular sabah saatlerinde KYK tarafından başlatıldı.
YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
KYK yurt başvurusu için öncelikle bir E-devlet şifresine ihtiyaç duyulacak. E-Devlet şifresi PTT aracılığıyla temin edilebilecek. E-Devlet şifresinin ardından öğrenciler, E-Devlet üzerinden yer alan yaklaşık 10 adımlık işlemleri tamamlayacak. Bu işlemler arasında gelir durumu, aile bilgileri, öğrenim bilgileri de yer alacak. Tüm bilgilerin girilmesiyle birlikte işlem tamamlandırılacak ve başvuru numarası ile sonuçlar KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden ilerleyen günlerde öğrenilebilecek.
E-DEVLET KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
BAŞVURUDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • 1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.
  • 2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
  • 3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
  • 4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.
  • 5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.
BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaynak: CNNTÜRK
 
Üst