Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
310720180953327702067_2.jpg




Sağlık bölümleri hemşirelik taban tavan puanları başarı sıralaması 2018 yılında da araştırılıyor. 2 yıllık 4 yıllık hemşirelik taban puanları ÖSYM son dakika açıklaması merak ediliyor. 2018 yılında ilk kez düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına yoğun bir katılım yaşandı. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testine tüm adayların girmesi zorunluydu. AYT ve YDT’ye ise adaylar istedikleri bölümün puan türüne göre girdiler. Adaylar 2 Yıllık Sağlık Bölümlerini tercih edebilmeleri için TYT ye girmeleri yeterliydi. 4 yıllık bölümler için ise ikinci oturuma da girilmesi gerekiyordu. 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2018-YKS) sonuçları açıklandı. YKS giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı. YKS tercihleri 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih kılavuzu da bu tarihlerde açıklanacak. Üniversite tercihi gerçekleştirecek olan ve Hemşirelik bölümü başarı sıralaması ile bu bölümü tercih edecek üniversite adayları için Hemşirelik Taban Puanları ile Hemşirelik Yerleştirme Başarı sıralamasını haberimizde derledik.



Sağlık bölümleri taban puanları, hemşirelik taban tavan puanları 2018 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. 2 yıllık 4 yıllık hemşirelik taban puanları ÖSYM son dakika açıklaması merak ediliyor. 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2018-YKS) sonuçları açıklandı. 30 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2018-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2018-YKS’ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiştir. 1 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının Yabancı Dil Oturumunun İngilizce Testi’nde (2018-YKS YDT) yer alan 41 numaralı soru için doğru cevap olarak ilan edilen “C” olarak girilmiş doğru cevabının “D” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Adaylar, sınav sonuçlarına 31 Temmuz 2018 tarihinde saat 00.01’den itibaren ÖSYM’nin ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler. Adaylar 2 Yıllık Sağlık Bölümlerini tercih edebilmeleri için TYT ye girmeleri yeterliydi. 4 yıllık bölümler için ise ikinci oturuma da girilmesi gerekiyordu. Üniversite tercihi gerçekleştirecek olan ve Hemşirelik bölümü başarı sıralaması ile bu bölümü tercih edecek üniversite adayları için Hemşirelik Taban Puanları ile Hemşirelik Yerleştirme Başarı sıralamasını haberimizde derledik.

TÜM PUANLAR İÇİN TIKLAYIN
YSK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS tercih kılavuzunun bir kısmı ön bilgilendirme amaçlı yayınlanmıştı. ÖSYM’den yapılan açıklamada "2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 3-10 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin ÖSYM : Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." denilmişti. Sonuçların açıklanmasının ardından güncel tercih kılavuzu erişime açılacak.


4 Yıllık Sağlık Bölümleri neler?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Antropoloji Bölümü

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Biyokimya Bölümü

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü

Diş Hekimliği Bölümü

Ebelik Bölümü

Eczacılık Bölümü

Ergoterapi Bölümü T

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Genetik ve Biyomühendislik

Hemşirelik Bölümü

Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü

Odyoloji Bölümü

Perfüzyon Bölümü

Sağlık Yönetimi Bölümü

Tıp Fakültesi

Tıp Mühendisliği

Veterinerlik Bölümü

310720180956388782104.jpg


2 Yıllık Sağlık Bölümleri neler?

Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü

Anestezi Bölümü

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü

Diş Protez Teknolojisi Bölümü

Diyaliz Bölümü

Eczane Hizmetleri Bölümü

Elektronörofizyoloji Bölümü

Evde Hasta Bakımı Bölümü

Fizyoterapi Bölümü

İlk ve Acil Yardım Bölümü

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü

Odyometri Bölümü

Optisyenlik Bölümü

Ortopedik Protez ve Ortez Bölümü

Otopsi Yardımcılığı Bölümü

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Perfüzyon Teknikleri Bölümü

Radyoterapi Bölümü

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü

Yaşlı Bakımı Bölümü

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

310720180956268783848.jpg


YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ‘2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları’ ön kılavuzuna göre, üniversite adayları 7-14 Ağustos’ta tercih işlemlerini tamamlayabilecek. Adaylar tercihlerini, T.C kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresinden yapabilecek. Bunun dışında posta, fax, e-posta gibi herhangi bir yolla ÖSYM’ye yapılan tercihler kabul edilmeyecek. Bu işlemler tamamlandıktan sonra adaylar, tercih süresi içinde aynı adresten tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Yerleştirme sonuçlarıysa ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi adresi üzerinden duyurulacak. ÖSYM’nin ön kılavuzunda tercih sonuçlarının ne zaman duyurulacağıyla ilgili bir tarih belirtilmiyor.


Kaynak: Akşam
 

Son mesajlar

Üst